Æblekage i bradepande. Uhm – i dag får du opskriften på en nem og lækker æblekage med kanel – en skøn bradepandekage.Vi har SÅ mange æbler i haven – vildt mange æbler. Jamen der er jo til 1000 æblekager og vi er først lige begyndt på sæsonen. Heldige os 🙂
I dag blev der tryllet en ny æblekage. En nem og enkel æblekage i bradepande. Kagen er hurtig at lave og nem at tage med til kolleger eller med i skole som klassens time-kage.
På toppen af kagen har jeg drysset kanel-sukker og kanel og æbler kan bare noget sammen. Det er den fineste kombination.
Du kan få brugt en hel del af havens æbler til kagen – jeg brugte 10-12 stk. skrællede æbler.
Har du ikke så mange æbler, så kan du sagtens nøjes med færre.
Jeg brugte ikke ovnens største bradepande, men en bradepande der var 25×30 cm. Jeg tænker du skal lave dobbelt portion, hvis du vil bruge ovnens store bradepande.
Kagen er nem at lave, det største arbejde er faktisk at skrælle æblerne.
Nogle gange kan man lade skrællen blive på, når man bager æblekage. Det afhænger lidt af hvor pæn skrællen er på æblerne.
Der er meget smag og gode vitaminer gemt i æbleskrællen, så lad den gerne blive på, hvis muligt.
I dag brugte vi kun nedfaldsæbler fra haven. Ingen æbler går til spilde hjemme hos os. Tjek for stødmærker, skurv og orm og skræl gerne æblerne, hvis det er nødvendigt.
Jeg skrællede dagens æbler, og faktisk var det ren terapi at skrælle æbler efter en lang arbejdsdag.
Imens man skræller, kan man ikke lave så meget andet end at lade tankerne flyve. Det er nu alligevel ikke den dårligste ting 🙂 Ingredienslisten er kort og anvisningerne nemme. Kig med. Du får opskriften på æblekagen lige her:
Æblekage i bradepande – få en nem og lækker opskrift her
Ingredienser
- 4 æg
- 300 gram sukker
- 100 gram smeltet smør
- 1½ dl mælk
- 300 gram hvedemel 5 dl
- 2 tsk bagepulver
- 10-12 æbler skrællede og skåret i grove stykker. Kan erstattes med pærer
- 2 x1 spsk kanel
- Perlesukker
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i både. Læg æblestykkerne i en skål med koldt vand
- Pisk æg og sukker. Smelt smørret og tilsæt det til æggesnapsen
- Tilsæt mælk. Bland bagepulveret med hvedemelet og vend det i dejen med en dejskraber
- Beklæd en bradepande med bagepapir. Min bradepande målte 25x30 cm
- Hæld dejen i bradepanden og drys 1 spsk kanel på toppen.
- Fordel æblestykkerne på toppen og tryk dem lidt ned i dejen. Drys med 1 spsk kanel og perlesukker på toppen
- Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød på toppen
- Nydes gerne med flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Æblekagen kan også laves som muffins. Beregn kun den halve bagetid.
Kan laves med anden frugt også, pærer f.eks. Kagen er fryseegnetLav dobbelt portion, hvis du vil bage kagen i ovnens store bradepande
En rigtig lækker æblekage med kanel. En god bradepandekage, der er nem at lave.
Æblekagen bliver saftig og lækker og så er dejen meget hurtig og nem at røre sammen.
Har du ikke lige æbler på lager, så kan kagen laves med al anden frugt også.
Prøv den også med pærer og brug så gerne lidt ingefær i stedet for kanel? Bare lige en idé til dig 🙂
Se her hvordan du laver den nemme æblekage i bradepande:
Se den nemme arbejdsproces i billeder her:
“Har vi ikke noget flødeskum til??” spurgte min mand.
Den kræsenpind eller også er han bare alt for kage-forkælet?
Når der serveres kage op til flere gange om ugen her i huset, så har han tillagt sig vaner: “Jeg vil kun smage med flødeskum”….Han ER vist kage-forkælet, synes du ikke? 😉
Kagen med æbler smager fint som den er, men den smager nu altså også rigtigt godt med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til. Du bestemmer – kageforkælet eller ej 🙂
Kagen er blød, svampet og lækker og æblestykkerne gør, at kagen holder godt på fugten. Den vil holde sig frisk længe.
Hvis du opbevarer kagen på køl, holder den længst. Lun gerne kagen i ovn- eller mikroovn før servering, så vil den være næsten som nybagt.
1 stykke æblekage klar til servering til dig. Glæd dig, den smager godt 🙂
Prøv også denne lækre æblekage med kanel – den er én af bloggens mest populære æblekageopskrifter. 🙂
Få flere opskrifter med æbler ved at klikke her.
Rigtig god fornøjelse med bageriet og med æble-skrælleriet 🙂
Få flere gode opskrifter på æblekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte
Tror du at kagen kan laves med kvark? Jeg tænker om den vil blive mere svampet af det?
Christel
Hej Gitte.
Den ser rigtig lækker ud. Hvordan tror du den vil blive med halvt æble og halvt pære? Jeg vil jo gerne have at det svampede stadig er der. 🤤
Christel
Spørgsmål kan man bruge skummelmælkspulver i stedet for alm mælk?
Tak for opskriften.
Jeg brugte den i “den store bagedyst” som vi har på mit arbejde, hvor hoved ingrediensen denne gang var æbler.
Vi var tre piger der deltog, MEN JEG VANDT!!!
Hej Gitte
Mangler der ikke nogle ting i ingredienslisten? Hvor mange æbler man skal bruge er det første som falder mig ind?
Er den fryseegnet? Jeg står med mange æbler, men skal først bruge den om en 14-dages tid. Til den tid er æblerne ikke meget værd…
Tror du det er muligt, at bruge olie fremfor smør? Jeg har så mange æbler og vil gerne bage til familien i morgen, men har ikke mere smør hjemme og ingen mulighed for at handle…