Boeuf Bourguignon – her får du opskriften på opskrift på god simremad. Bøf bourguignon er en rigtig god fransk simreret, der smager skønt med kartoffelmos til.

Skønt med god tid i weekenderne til langsommelig madlavning.

Retter der kan simre på komfuret i timevis og som sender gode dufte ud i huset dagen lang. Comfort food i simregryderne – ja tak 🙂 Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Gryderetter med kød der bliver mørt og lækkert og en flødesovs med smag af saft og kraft.

Sådan en lækker ret skal du høre om nu. I dag serveres nemlig en lækker Boeuf Bourguignon – eller bøf bourguignon, som vi danskere nok foretrækker at stave den.

Jeg har brugt oksemellemskært kød til retten, men du kan bruge andre udskæringer – oksebov, oksebovklump, oksefilet?Boeuf bourguignon opskrift på god simremad

Du kan bruge rød balsamico eller meget gerne en halv/hel flaske rødvin, hvis du lige har sådan én på lager? Rødvin i sovsen giver den bedste smag til denne franske simreret.

Der er også bacon i flødesovsen og jeg rundede den af med lidt fløde til sidst. Uhm en lækker ret.Boeuf bourguignon opskrift på god simremad

Ingredienslisten nedenfor virker lidt lang, men alligevel er retten ikke besværlig at lave.

Hvis du er heldig, så rækker portionen til flere dage, men det smager så godt, så I vil kunne spise meget 🙂

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækkert simremad.

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Spring du bare på opskriften. Du får den lige her:

Boeuf Bourguignon med oksekød – opskrift på god simremad

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
God og lækker simremad med skært oksekød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-200 gram bacon i tern eller klippet i strimler gerne mere
  • 3 oksebouillonterninger eller gerne oksefond i stedet
  • 2 rødløg i tern kan erstattes med 1-2 porrer el. 2-3 forårsløg
  • 2 almindelige løg i tern Du kan bruge 4 almindelige løg i alt
  • 3 fed hvidløg friskpressede
  • 300 gram champignon i skiver - kan udelades
  • 7-1000 gram oksemellemskært/ oksekød i tern tykkam eller oksebovklump kan også bruges. Jo mere kød, jo bedre.
  • Salt/peber.
  • 2 tsk timian frisk eller tørret. Kan udelades
  • 3-4 stk gulerødder i skiver
  • ½-¾ liter kogende vand mindre hvis du bruger meget rødvin
  • 3-4 dl. rødvin kan erstattes med 1 dl rød balsamicoeddike
  • 140 gram koncentreret tomatpure kan udelades
  • 3-4 laurbærblade.
  • dl. fløde kan udelades
  • 1 nip sukker smag til
  • jævning
  • kulør
  • Tilbehør: Kartoffelmos

Sådan gør du

  • Svits bacon sammen med med oksebouillonterningerne
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Skær løg og rødløg i tern og svits løg med sammen med hvidløg. Bruger du porrer, så steger du dem med her.
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Skær oksekødet i tern, hvis det ikke er udskåret i forvejen. Krydr godt med salt/peber. Rens champignon og svits dem med.
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Tilsæt også gulerødder i skiver. Du kan vente med at tilsætte gulerødder til senere, hvis du ønsker de skal have mere bid.
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
  • Tilsæt koncentreret tomatpuré og rødvin eller rød balsamico
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Tilsæt kogende vand, kulør og laurbærblade lad retten simre gerne i 1½-3 timer - jo længere tid, jo bedre.
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
  • Tilsæt evt. fløde og jævn retten med meljævning/Maizena. Smag til evt. med ekstra salt/peber og evt. lidt/sukker. Fisk laurbærbladene op
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
  • Serveres med kartoffelmos og gerne glaserede perleløg
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Noter

Du kan bruge mange udskæringer af oksekød til denne ret: oksebov, oksebovklump, oksetykkam
Servér gerne kartoffelmos og glaserede perleløg til
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Bøf Bourguignon er svært at stave til, men nemt at lave og lækkert at spise

Wow en lækker ret! Den smagte skønt med hjemmelavet kartoffelmos til. Servér også gerne glaserede perleløg til. Det smager skønt til denne ret

Hemmeligheden bag en god Bøf Bourguignon er godt oksekød, rigeligt med løg, bacon og gerne rødvin.

Der er også både gulerødder og champignon i. Lutter gode sager. Boeuf Bourguignon opskrift på god simremad

Det er en rigtig lækker ret, som du godt kan glæde dig til at smage

Når retten er færdig tilberedt, smages den bare til og jævnes med fløde. Husk at fjern laurbærbladene før servering. Servér gerne ris eller kartoffelmos til.

Så et det familiens tur til at komme i himmerige. Mormormad, simremad, søndagsmad på matriklen.

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Det passede perfekt med en simregryde der kunne boble løs på komfuret, imens vi havde travlt med weekends gøremål.

Mængden af rødvin bestemmer du lidt selv. Måske du foretrækker at drikke den til maden? Du kan også tilsætte en halv flaske til retten og drikke resten? Det er også en mulighed 🙂

Da aftensmads-tidspunktet nærmede sig, skulle retten blot smages til og jævnes.

Skønt med nemt lækkert weekend simremad til din familie eller dine gæster. De vil helt sikkert juble over denne ret.

Måske du også skulle prøve denne opskrift på gullash eller denne oksegryde?

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Få flere opskrifter på gode gryderetter – og sammenkogte retter ved at klikke her eller se med nedenfor.

Prøv også disse opskrifter på simremad og simreretter her:

1.

Gryderet med svinekød i tern sammenkogt ret
Paprikagryde med svinekød, bacon og pølser i skøn flødesauce
Se opskriften her
Paprikagryde - nem opskrift med svinekød, bacon og pølser

2.

Gullash med ris og fløde - nem opskrift
Gullash er en lækker sammenkogt ret i flødesauce
Se opskriften her
Gullash med ris og fløde - nem opskrift

3.

Gryderet med skært oksekød – sammenkogt ret
Lækker gullash - god stærk ungarsk paprikagryde
Se opskriften her
Gryderet med skært oksekød – sammenkogt ret

4.

Gullash opskrift - klassisk mormor simremad
Gullash - en klassisk simreret
Se opskriften her

5.

Gullashsuppe opskrift på ungarsk gullash suppe
Lækker suppe med gullash kød
Se opskriften her
Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift

6.

Bøf Stroganoff med cocktailpølser, bacon og gulerødder
Bøf Stroganoff i flødesauce med bacon, løg og pølser
Se opskriften her
Bøf Stroganoff med cocktailpølser, bacon og gulerødder

7.

Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde
Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Se opskriften her
Mør og langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce

8.

Mørbrad stroganoff med svinemørbrad - opskrift
Mørbrad med champignon, løg og flødesovs
Se opskriften her
Mørbrad stroganoff med svinemørbrad - opskrift

9.

Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
En lækker gryderet i stegeso med svinemørbrad og flødesovs
Se opskriften her
Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf

10.

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
Lækker vintergryde med oksekød
Se opskriften her
Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.