Banoffee pie. Uhm her får du opskriften på en sprød og lækker banantærte.
Halløj en lækker kage med banan og karamel der blev fremtryllet i sommerhuset i dag.
En skøn karamel kage med banan efter engelsk inspiration.
Hvorfor hedder banankagen banoffee pie eller banana toffee pie, som den også kaldes?
Banoffee er en mix af ordene toffee og banana. Bare lige hvis du nu skulle undre dig over det lidt mærkelige navn på kagen. Kagen er super lækker og meget nem at lave.
Bunden på en Banoffee Pie er en kiksebund, med smuldrede Digestive kiks og blandet med smeltet smør.
Kagebunden har jeg bagt 5 minutter, for at få den lidt ekstra sprød, men du kan også bare lade kagen sætte sig i køleskabet. Bunden stivner, når smørret afkøler.
En Banoffee banantærte kan derfor også bages som en no-bake-cake, en kage der kan laves helt uden brug af ovn.
Min kage pyntede jeg bare med blåbær og flødeskum.
Det var en rigtig god med de syrlige blåbær på toppen, da det ellers bliver en ret sød kage.
Du kan bruge andre bær på toppen: hindbær, brombær, jordbær? Du kan også bare pynte med bananskiver.
Kiksebund. Karamel. Bananer. Flødeskum og blåbær. Voila!
En nem og rigtig lækker kage, hvor du skal bruge ganske få ingredienser.
En Banoffee Pie vil være perfekt at servere til et kagebord, men den er også et hit som dessert.
Det smarte er at kagen kan laves sommer og vinter, da bananer jo nemt kan købes året rundt. Smart! Alle vil elske kagen, både store som små.
Halløj en lækkerbisken – den må du prøve!
Opskriften på den lækre Banoffee Pie får du lige her og den er rigtig nem:
Banoffee pie – opskrift på banantærte med karamel. Lækker banankage
Ingredienser
- 300 gram Digestive knuste. Kammerjunker el. lign. kan også bruges
- 125 gram smør smeltet
- 400 gram dulce de leche færdigkogt karamel af kondenseret mælk
- 2-3 bananer
- 2½ dl piskefløde
- Pynt: Blåbær og evt. grofthakket chokolade kan erstattes med bananskiver eller andre bær
Sådan gør du
- Start med at koge karamellen, hvis du ikke har en karamel der er kogt færdig i forvejen. Du kan koge dåsen tildækket med vand i 3 timer eller ved at omrøre den kondenserede mælk 10-15 minutter i en gryde
- Vej Digestive af i en skål
- Knus Digestive-kiksene. Det gøres nemmest i en plasticpose
- Smelt smørret (det gøres nemmest i mikrobølgeovnen). Bland smørret i kikseblandingen
- Beklæd springformens bund med bagepapir. Min målte 25 cm. i diameter. Pres kikseblandingen ud i formen med et glas/en ske. Bag bunden ca. 5 min. v. 175 grader varmluft. Kan også bare stilles til afkøling i køleskabet i ½ time
- Smør den færdig kogte karamel på den afkølede kagebund.
- Skær den ene banan i skiver og læg dem på tærtebunden
- Pisk fløden til skum og skær den sidste banan i små stykker og bland det i flødeskummet.
- Skyl blåbærrene og dryp dem godt af på et stykke køkkenrulle
- Fordel piskefløden på banantærten og pynt med blåbær og evt. grofthakket chokolade
- Stil banantærten på køl til den skal serveres. Skub/flyt evt. kagen forsigtigt over på et serveringsfad, men du kan også bare lade den blive på springformens bund.
Noter
Kan holde sig 1-2 dage i køleskab
Banoffee toffee pie med banan, dulce de leche karamel og flødeskum. Den lækreste banankage med kondenseret mælk.
På bunden har jeg smurt den lækre karamel man kan lave af kondenseret mælk.
Den slags karamel kaldes også dulce de leche – når den kondenserede mælk er færdigkogt. Den lækreste karamel der er super nem at arbejde med.
Hvad er dulce de leche og kan man lave det selv?
Dulce de leche er indkogt/karamelliseret sødet kondenseret mælk. Når det varmes op, tykner mælken til den lækreste karamel. Det er dét, der hedder dulce de leche.
I butikkerne kan du købe færdigkogt dulce de leche karamel. Det er dog også rigtigt nemt at lave den selv, af kondenseret mælk
Du kan enten koge karamellen i dåsen i en gryde i 3-4 timer eller du kan koge den i en gryde i 15-20 minutter under flittig omrøring.
Hvis du aldrig har prøvet at eksperimentere med kondenseret mælk, så spring du bare på. Man kan nemlig lave en masse lækkerier med den søde kondenserede mælk.
Få en masse lækre opskrifter på kager og desserter du kan trylle med kondenseret mælk lige her
Denne gang prøvede jeg at koge karamellen i en gryde uden dåse. Det er lynhurtigt, men du skal være vaks og omrøre flittigt og ikke gå fra gryden.
Hold godt øje med at din karamel ikke bliver for tyk. Bliver den alt for tyk, er det faktisk flødekarameller du har kogt. Uhm de smager altså også bare godt)
Skulle det ske at din karamel bliver lidt for tyk, så kan du smelte lidt smør og røre i massen, så bliver den cremet igen.
Uhm en lækker karamel og der bliver kamp om hvem der må slikke gryden. Tro mig 🙂Brug gerne fuldkorns Digestive eller almindelige Digestive til kiksebunden. Du bestemmer.
Det smarte ved at knuse kiks til kagebund er jo at du slipper for arbejdet med at lave en kage helt fra bunden. Det er så nemt.
Jeg brugte 2 bananer til kagen men du kan sagtens bruge 3 – måske 2 i flødeskummet? Det vil være godt tror jeg.
Det var genialt med blåbær på toppen af kagen.Det gav lige et godt og syrligt strejf, som klædte kagen. Jeg vil også prøve med vindruer engang – det vil også være perfekt tror jeg. Måske du kan få ide til andre friske bær?
Du kan også bare hakke chokolade groft og drysse på toppen. Du bestemmer 🙂
Kombinationen af sprød kiksebund, sød karamel, bananer og flødeskum er et kæmpe hit.
Samlet set er kagen nem at lave og hvis du har en dåse færdigkogt dulce de leche karamel, så er den lynhurtig at lave.
Banoffee pie var en kæmpe succes hjemme i min familie.
Jeg er sikker på at kagen “flytter ind” hjemme hos os som en rigtig lækker dessertkage, vi vil lave når vi får mange gæster til dessert.
Banankagen med karamel er rimeligt sød i det, så den er drøj i brug og vil række langt.
Jeg vil tro at denne kage rækker til ca. 10 personer, selvfølgelig afhængig af hvor lækkersultne du og dine gæster er 🙂
Se også denne opskrift på Banoffee pie i glas her
Rigtig god fornøjelse med din Banoffee Pie – jeg er sikker på at du vil synes om den lækre banantærte.
Se hvordan du koger dulce de leche karamel til banoffe pie her:
1.
eller se hvordan du koger karamellen direkte i gryden her (uden dåse):
2.
Få flere opskrifter på lækre kager og desserter med kondenseret mælk her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvis kagen laves dagen før, ville du så vente med at putte karamellen på til på dagen ? Tænker mere på om den ikke bliver hård i køleskabet ?
Hej. Kagen ser virkelig lækker ud, og den har jeg stor lyst til at “bage”. Men, bananer dur ikke her i huset. Håber du har et forslag til noget andet, der kan lægges på? På forhånd tak for svar, og tak for dine dejlige opskrifter i det hele taget. Hilsen, Birte