Blommesnitter smager rigtigt lækkert og de er meget nemme at lave. Her får du opskriften på sprøde kagesnitter med blommekompot.
Det er en super enkel måde at lave blommekage på og denne kage kan du lave med ganske få ingredienser.

Kagedejen er en nem crumbledej med havregryn. Det meste af dejen har jeg brugt som bund og resten har jeg drysset ovenpå som crumble top.
En knasende sprød kage, hvor den syrligt/søde blommesmag giver en rigtig god kontrast til den søde crumblekage.
Det er faktisk opskriften på disse rabarbersnitter med crumble topping jeg har prøvet at lave bare med blommer.

Forskellen er, at jeg har brugt brun farin som sukker og blommekompot i stedet for rabarberkompot. Du kan sagtens lave kagen med almindeligt sukker og med anden kompot.
Mon ikke også vi kunne prøve at lave brombærsnitter eller æblesnitter? Prøv også kagen med f.eks. brombærkompot eller æblekompot med kanel.
Har du lavet blommekompot eller blommemarmelade i forvejen, kan du lave disse blommesnitter på ingen tid.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre kager med blommer.
Blommesnitter – sprøde kagesnitter med blommekompot

Ingredienser
Blommekompot el. blommemarmelade (du skal bruge ca. 10-12 spsk.)
- 300 gram blommer kan erstattes med anden frugt f.eks. jordbær eller æble
- 75 gram sukker ca.
- 1 tsk vaniljesukker
- 1-2 tsk majsstivelse/kartoffelmel udrørt i lidt vand
Crumbledej:
- 100 gram smør blødt
- 100 gram havregryn
- 100 gram hvedemel kan erstattes med f.eks. mandelmel
- 100 gram brun farin almindelig sukker eller rørsukker kan også bruges
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk natron
Sådan gør du
Blommekompot - du skal bruge ca. 10-12 spsk.
- Vask og udsten blommerne

- Put blommerne i en gryde og tilsæt halvdelen af sukkeret og vaniljesukker.

- Kog blommerne op i ca. 10-15 minutter til de er møre. Smag til og tilsæt evt. resten af sukkeret/ekstra vanilje. Mængden du skal bruge, afhænger af hvor søde/sure dine blommer er. Rør lidt jævning i, til kompotten tykner og afkøl.

Crumbledej:
- Bland alle de tørre ingredienser i en smål og smuldr smørret i. Jeg brugte brun farin men du kan også bruge alm. sukker.

- Beklæd et ildfast fad med bagepapir og pres nu 2/3 af crumbledejen heri. Min form målte ca. 17x22 cm. Brug gerne et firkantet fad, så du kan udskære kagen til snitter bagefter

- Fordel blommekompotten på crumbledejen. Jeg brugte ca. 10-12 spsk kompot til kagen, måske du skal bruge lidt mere/mindre.

- Drys den sidste crumbledej på toppen

- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød på toppen og gyldenbrun. Den bliver lidt mørk i farven p.g.a. den brune farin

- Lad kagen afkøle lidt, før du udskærer den til snitter. Brug en skarp kniv. Du kan også servere den lun som en crumble, uden at udskære den til snitter. Servér evt. flødeskum eller vaniljeis til.

Noter
Kan også bages som en crumble, hvor al dejen drysses på toppen.
Anden kompot kan bruges, æblekompot f.eks.. Prøv også disse med rabarber eller disse med jordbær.Fryseegnede

Sprøde crumble snitter med blommer. Smør og brun farin giver den dejligste krydrede karamelsmag.
Lækre små blommekager, som vi nød med vores søde kaffegæst. Vi kunne sidde på terrassen i det skønneste sensommervejr. Wow sikke en skøn sensommer.
Blommesnitterne nød vi som de var, men de vil også være lækre med vaniljeis eller flødeskum til.
Du behøver ikke vente på kagen afkøler, så du kan udskære snitter. Man kan nemlig også servere kagen som en blomme crumble, hvor man bare tager stykker med en ske.

Smagen af smør og brun farin giver den dejligste karamelsmag, som klæder blommekagen rigtigt godt.
De nemmeste kagesnitter, der bliver endnu nemmere, hvis du har kompot/marmelade klar i køleskabet i forvejen.
Blommer er så søde og friske i smagen. Uh vi er heldige, når det er blommesæson. Så kan vi høste blommer i haverne eller købe dem billige i supermarkedet.
I sidste uge fik vi to spande blommer af naboen. Heldige mig, så var der blommer en masse nye blomme eksperimenter. Jeg glæder mig til at finde på endnu flere blommekage opskrifter til dig.
Et af mine seneste blomme eksperimenter er denne amerikanske blommekage.
Prøv også denne blommekage med brun farin eller denne blommetærte. Man kan også lave den lækreste blommetærte med marengs.
Rigtig god fornøjelse med blommekagen til dig.
En af bloggens nyeste opskrifter er også disse blommemuffins med crumble. Uh alle de lækre kager man kan lave med blommer.

Se alle bloggens opskrifter med blommer ved at klikke her eller se med nedenfor:
Få flere opskrifter med blommer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






