Chips af kartoffelskræller. Uhm her får du opskriften på lækre sprøde hjemmelavede chips lavet af kartoffelskræller.
Verdens bedste stop madspilds idé!
Tænk alle de kartoffelskræller, der er blevet smidt ud igennem tiden. Det er slut nu! Ihverfald herhjemme hos os.
Fremover kommer vi til at spise rigtigt mange hjemmelavede chips. tilberedt på denne måde. De smager bare SÅ godt!
Vi har fået en ny airfryer (reklamelink) og jeg elsker bare at eksperimentere med den.
Har du ikke en airfryer, så fortvivl ej. Kartoffelskræller chips kan du også sagtens lave i en almindelig ovn.
I dag skulle vi have kogte kartofler til flæskestegen, så det var passende lige at eksperimentere med kartoffelskrællerne.
Man skulle næsten tro, at det var lyv! Tænk at man kan lave chips, der smager som Taffel chips, helt selv!
Jeg har kun brugt olie og salt, så en hjemmelavet portion chips koster ikke mange kroner. Ja de var jo næsten gratis!
Før røg skrællerne nemlig bare direkte ud med kompost skraldet! Ej sikke et spild!
Du skal kun bruge 3 ingredienser. Vildt at den ene ingrediens plejer at blive smidt i skraldespanden?!
Det er super nemt at lave de sprøde chips. Man skal bare vaske kartofler, skrælle, duppe skrællerne tørre og ryste med olie og salt.
Voila! Så klarer airfryeren eller ovnen ellers resten.
Det er super nemt. Jeg må indrømme, at min Holm airfryer (reklamelink), bestod med glans, også i dag. Så sprøde og lækre chips.
De smager helt friterede, selv med kun 2 spsk olie. En airfryer kaldes også for en varmluftfriture. Det forstår man godt! Disse chips smagte næsten som friture pommes frites.
Det geniale er bare, at man kan nøjes med meget mindre fedtstof og alligevel bliver resultatet sprødt og lækkert. Du kan læse mere om hvad en airfryer er her.
Chips’ene kan laves med skræller fra andre rodfrugter: persillerod, jordskokker, pastinak, gulerod? Prøv også disse gulerodschips med gulerodsskræller.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Flere af jer skriver nemlig på bloggens Facebook-side, at I sidder klar og venter på den.
Chips af kartoffelskræller i airfryer el. ovn – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 175 gram kartoffelskræller af vaskede kartofler ell. andre rodfrugter. Bare brug den mængde du har
- 2 spsk olie raps- solsikke el. olivenolie
- groft salt
- evt. barbecue krydderi / røget paprika ell. lign.
Sådan gør du
- Vask kartoflerne godt og og fjern evt. "øjne" på kartoflerne.
- Skræl kartoflerne helst i lange "flager", eller så store "flager" som muligt.
- Læg straks kartoffelskrællerne på køkkenrulle, til at opsuge væden. Dup dem helt tørre med køkkenrulle.
- Hæld kartoffelskrællerne i en pose og tilsæt olie og lidt groft salt til posen. Ryst posen godt.
Chips af kartoffelskræller i airfryer:
- Fordel kartoffelskrællerne i airfryerens trådkurv. De skal helst ikke ligge for meget i lag. Tilsæt lidt ekstra groft salt. "Steg" nu kartoflerne 6 minutter v. 180 grader - ryst kurven og rør rundt i "chips'ene.
- Giv dem nu 6 minutter igen - ryst kurven og giv dem yderligere 4 minutter - eller til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem og justér evt. tilberedningstiden undervejs. Mine fik ialt 16 minutter v. 180 grader
Chips af kartoffelskræller i ovn:
- Bred kartoffelskrællerne ud på en bradepande, beklædt med bagepapir. Drys med ekstra salt. Bag/steg nu chips'ene ca. 20 minutter v. 180 grader varmluft. Hold øje med dem og vend dem undervejs. Pas på de ikke bliver for mørke.
- Chips'ene kan nydes lune eller afkølede. Smager skønt som de er, til en kold øl måske? Dyp dem også gerne i lidt aioli eller kryddermayo
Noter
Man kan bruge skræller fra andre rodfrugter også. Prøv også disse gulerodschips af gulerodsskræller.
Du kan tilsætte krydderi til chips'ene: f.eks. paprika eller barbecue krydderi. Bare tilsæt det til posen med kartoffelskræller, og "ryst" det med. Nyd chips'ene som de er, eller i stedet for taffel chips til flæskestegen Servér gerne aioli eller kryddermayo til kartoffelskræller chips'eneOpskrift på:
Aioli Kryddermayo med chili Bearnaise mayoLækre sprøde hjemmelavede chips. Genialt stop madspilds tip, at bruge sine kartoffelskræller på den måde.
Chips med salt, kan bare noget. Hvis du mere er til chips med røget paprika eller barbecue krydderi, så kan du sagtens tilsætte det til posen med kartoffelskræller, før du omryster.
Sikke en kæmpe succes! Både min mand og jeg var fulde af benovelse, da vi smagte de sprøde airfryer chips. Det er bestemt ikke sidste gang, vi prøver at lave dem.
Hvorfor købe chips i dyre domme, når de er så nemme og billige at lave selv?
Normalt er jeg ikke så vild med kogte kartofler.
Hvis man kan få kartoffelskrællerne til at smage så lækkert, så tror jeg dog, at jeg kommer til at skrælle en hel del kartofler fremover. 🙂
Du kan også lave dem bare med kartoffelskiver? Få en god opskrift på hjemmelavede chips i airfryer ved at klikke her.
Min mand må godt få de kogte kartofler, så snupper jeg skrællerne. Fin deal, ikke? 😀
Vi nød chips’ene som de var, men prøv også at servere dem med lækkert dip / mayo:
1.
2.
3.
Genialt, med en airfryer, hvis man kun skal lave små portioner. Jeg glæder mig også til at prøve at lave chips af kartoffelskiver i den.
Disse chips, vil du også kunne lave i en actifry. Rørearmen vil røre kartoffelskrællerne rundt. Også i en actifry, vil “chips’ene” være en succes. 🙂
Som sagt – bare spring på alligevel, også selvom du ikke har en airfryer. Chips’ene kan emlig også sagtens laves i en “rigtig” ovn.
Har du en airfryer, så kast du dig gerne ud i eksperimentet.
Gem endelig dine kartoffelskræller, næste gang du skræller kartofler. Det vil du helt sikkert ikke fortryde. 🙂
Tjek evt. også mine andre opskrifter til airfryer ud ved at klikke her.
Få flere gode opskrifter på kartofler lavet i airfryer, på pande eller i ovn her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Chips af skræller, hvordan undgår man at de blæser op på varmelegemet. De er for lette de flyver rundt. AF Ninja 500
Hej, skøn, skøn blog du har. Dejlig mad! Har du mon prøvet at lave popcorn i din airfryer? Jeg har lige købt en airfryer og det første jeg ville prøve var popcorn. Det kunne jeg ikke finde ud af 😳