Hamburgerryg i airfryer. Uhm her får du opskriften på en saftig glaseret hamburgerryg tilberedt i airfryeren med lækker marinade. Opskriften kan også bruges til skinke .
Hvor er airfryeren altså bare en smart lille maskine! Man kan lave så lækkert mad i den nemt og hurtigt.
Airfryeren er også et hit at bruge til glaseret hamburgerryg / skinke også, kødet bliver super saftigt og det er smart, hvis bare skal tilberede en lille steg.
Faktisk var det en røget skinke jeg tilberedte, men fremgangsmåden er den samme for hamburgerryg også.
Du kan også bruge opskriften til krydderskinke, landskinke eller juleskinken? Det vil være en nem skinke at lave til julefrokosten også.:-)
Tilberedningstiden afhænger selvfølgelig af stegens størrelse og din airfryer varmeevne. Bare brug stegetermometer, så skal stegen nok blive mør og saftig.
Hamburgerryggen glaserede jeg med den gode marinade med sennep og brun farin. Uhm det giver bare SÅ god en smag! Marinaden kan dog sagtens udelades.
Brun farin i marinaden gør at overfladen på stegen godt kan blive ret mørk, derfor tilberedte jeg også kun stegen ved svag varme.
Det går ikke ud over smagen på stegen, hvis glaseringen bliver lidt mørk. Du kan sagtens sænke temperaturen lidt undervejs, hvis du synes og give stegen længere tid ved svag varme. En langtidsstegt skinke er nemlig også lækker.
Sennepsmarinaden smurte jeg på fra starten. Det synes jeg er nemmest og så får marinaden også god tid til at trænge ind i kødet/give god smag til stegeskyen.
Man kan også tilberede stegen noget tid alene først og så glasere til sidst. Jeg synes det er nemmest at smøre det på den kolde steg, men du bestemmer. 🙂
Jeg hældte lidt kogende vand i bunden af min airfryer. Genialt, så var der nemlig til en dejlig sovs til kartoflerne og så undgår du også røg i køkkenet. Smart!
Som tilbehør kogte jeg bare lidt kartofler og gulerødder. Voila! Så havde airfryeren tryllet en nem menu næsten helt selv. Få inspiration til mere nem mad i airfryer nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Hamburgerryg i airfryer – saftig og lækker. Få en god nem opskrift her

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 skinke/hamburgerryg Min vejede 1½-2 kg
- ½ liter kogende vand eller den mængde du kan få plads til under risten/trådkurven
Marinade: (mængden du skal bruge afhænger af stegens størrelse - kan også laves uden marinade)
- 6 spsk sød fransk sennep eller anden sennep
- 8 spsk brun farin
- 6-8 spsk rasp til overfladen er dækket.
Sådan gør du
- Befri stegen for nettet og læg den i airfryerens trådkurv/på risten, med fedtsiden øverst.
- Rør marinaden sammen, ved at blande sennep og brun farin. Hamburgerryggen kan også laves uden glasering.
- Marinaden skal bare røres til den er klumpefri
- Smør/pensl marinaden på stegen. Kom godt rundt alle steder du kan komme til, også enderne. Er der ikke marinade nok, så bland lidt ekstra
- Drys godt med rasp på marineringen. Det giver en god sprød overflade og sikrer at marinaden ikke løber/smelter af
- Hæld kogende vand i bunden af airfryeren, den mængde du kan få plads til og supplér gerne med mere undervejs. Så har du sovsen sikret og undgår røg i køkkenet. Tilbered nu din steg ca. 1 time v. 160 grader og tjek den undervejs.
- Kernetemperatur for hamburgerryg er ca. 65 grader før den er mør Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse. Tilbered den f.eks. 10-15 min. ekstra v. 160 grader, hvis den endnu ikke er færdig. Lad stegen hvile 15 min.
- Si stegeskyen og hæld den i en gryde. Tilsæt jævning og evt. kulør og smag sovsen til.
- Sovs og steg er nu klar til servering, nydes feks. med kartofler og gulerødder eller blomkål til.
Noter
Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse.
Kan også tilberedes i ovn eller på grill Hamburgerryg/skinke kan også tilberedes uden marinade, evt. indpakket i staniolNår du tilbereder skinke eller hamburgerryggen i airfryer bliver den saftig og lækker
Med senneps marinade får stegen mere smag og bliver endnu mere saftig.
Wow det smagte skønt! Nem lækker aftensmad, der næsten passer sig selv i airfryeren, det kan vi lide. 🙂
Tilberedningstiden er selvfølgelig kun vejledende, da den afhænger af hvor stor din steg er. Bare tjek den undervejs.
Du behøver ikke nødvendigvis et stegetermometer, for det er nemt at tjekke hvornår din steg er færdig.
Med en stegegaffel kan du hurtigt mærke hvornår den er mør. Forlæng evt. stegetiden, til du synes den er i top.
Stegen bliver så smagfuld og lækker og helt saftig. Den kan du godt glæde dig til at smage.
Kan man smage sennep i marinaden?
Som barn storspiste jeg glaseret hamburgerryg, indtil jeg opdagede at min mor puttede sennep i glaseringen. Så skulle jeg lige overbevises igen, det er da lidt skørt. 🙂
Marinaden smager skønt og man kan ikke smage senneppen, så spring du bare på, også selvom du normalt ikke er vild med sennep. Der sker magi, når det blandes med den brune farin i ovnen.
Det er gerne sød fransk sennep jeg bruger, den har nemlig en rigtig god og mild smag synes jeg.
Hvorfor putte rasp når man glaserer?
Raspen giver en god sprød overflade og så sikrer raspen også at marinaden ikke så nemt løber/glider af. Det forhindrer også sukkeret i at blive alt for mørkt. Det er ét af de gamle husmoderfifs der er i brug her.:-)
Sikke en sprød lækker hamburgerryg i airfryer. Haps den var god! Den må du prøve. Airfryeren er altså bare formidabel at lave måltider i.
En flæskesteg i airfryer bliver endnu lækrere end i en almindelig ovn synes jeg. Det samme gælder en kylling i airfryer, porchetta, nakkefilet eller en ribbensteg. Stegt flæsk i airfryer er også super lækkert.
På nogetiovnen.dk finder du nu over 200 gratis airfryer opskrifter og jeg har mange nye på vej. Bare hold øje her på kanalen. 🙂
Har du ikke en airfryer, eller skal du tilberede en større skinke / hamburgerryg?
Få en opskrift på glaseret skinke i ovn her. En glaseret hamburgerryg på grill er også lækker.
Hvis du gerne vil se listen med alle airfryer opskrifterne, så klik her eller se et lille udvalg nedenfor.
Få flere opskrifter på nem lækker mad i airfryer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Kommer du glaseringen på fra starten? Plejer først at komme det på de sidste 10 min ?
Tak for en dejlig opskrift. Hvordan lavede du sovsen? 🙂
Uha, det ser så let ud her i din opskrift, men i min virkelighed, så vil ingenting lykkes i airfryer. Det er åbenbart ikke min ting;-)