Grillede gulerødder. Sprøde, lækre og med den dejligste smag.
Kunne du bruge et nyt tip til grillen, så prøv den nemme opskrift på gulerødder på grill her.
Vi har altid gulerødder i køleskabet og de kan jo købes året rundt for ingen penge. Gulerødder er super sunde og kan holde sig længe på køl.
Gulerødder i milde i smagen, og en favorit grøntsag for mange børn og voksne.
Det geniale er også, at gulerødder kan tilberedes på så mange forskellige måder. Få tips til flere opskrifter med gulerødder nederst i dette indlæg.

Tit har vi en rest gulerødder, der trænger til at blive brugt. Sådan startede min idé her.
Det var grillvejr, og vi manglede grill tilbehør, der kunne mætte godt. Perfekt at vi lige havde en pose gulerødder i køleskabet.
De grillede gulerødder blev super lækre. Vi nød dem med en creme fraiche dressing til, men de vil også være lækre med feta, f.eks. denne gode fetacreme. Det må du prøve.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Grillede gulerødder med timian, citron og honning

Ingredienser
- 650 gram gulerødder halverede eller skåret i tynde stave
- 3 spsk olie (raps- el. solsikkeolie)
- 2 spsk citronsaft kan udelades
- salt/peber
- 1 tsk tørret timian - plus lidt ekstra som drys v. servering gerne frisk. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- 1 tsk honning dryppes på efter stegningen. Jeg brugte akaciehonning. Kan udelades
Sådan gør du
- Vask eller skræl gulerødderne. Er skrællen fin, kan du nøjes med at skrubbe dem. Halvér el. skær dem i tynde stave, så bliver de sprødest og er hurtigere færdige. Vend gulerødderne med olie, citronsaft og drys med salt/peber/timian.

- Lad evt. gulerødderne marinere lidt, eller grill dem straks ved middelvarme. Pensl med resten af marinaden. Læg evt. gulerødderne på tværs på risten, så de ikke ryger igennem rillerne. Grill dem 5-7 minutter på hver side. Hold øje med dem.

- Vend gulerødderne og tilbered dem 5-7 minutter på den anden og vend igen. Gulerødderne er færdige, når de er møre, men stadig bidefaste og har fine grillstriber. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på dine gulerødder.

- Gulerødderne er færdige, når de er møre og har fået stegeskorpe. Dryp med honning før servering og med resten af marinaden. Giv dem gerne et ekstra drys salt/peber/timian og servér evt. med feta ost. Server evt. creme fraiche dressing til

Noter
Gulerødder på grill bliver sprøde og lækre. Nemt billigt grill tilbehør
Kan man mon grille gulerødder tænkte jeg?
Det skulle prøves! Når man nu både kan stege dem på pande, i ovn eller i airfryer så burde man også kunne grille dem, tænkte jeg?
Projektet lykkedes så fint og de grillede gulerødder smagte super godt. Sprøde, lækre, møre men stadig med bid.

Gulerødderne skal vendes nogle gang eundervejs. Hvis du skærer dem ud i tynde stave, så bliver de hurtigere færdige. Bare læg dem på tværs på grill-risten, så de ikke ryger ned igennem rillerne.
Hold øje med dine gulerødder ikke bliver for mørke. Vend dem nogle gange undervejs og pensl gerne med ekstra marinade under stegningen, så bliver de sprødest.

Du kan også forkoge gulerødderne 3-4 minutter, så vil de være hurtigere færdige på grillen.
Jeg vendte gulerødderne i den gode marinade med timian, olie og citronsaft og de blev super gode! Timian kan sagtens udelades. Måske du mere er til salt/peber versionen?
Honningen dryppede jeg på gulerødderne efter stegningen. Sukkeret i honningen kan nemlig godt “brænde” når det grilles.
Du kan også vikle bacon omkring gulerødderne? Uhm gulerødder i baconsvøb smager nemlig også godt.
Man kan også drysse dem med sesam. Bagte gulerødder med sesam er nemlig også super lækre.

Spring du bare på en portion grillede gulerødder. De smager super godt, en sprød gulerods snack. Nemt billigt grilltilbehør, der mætter godt. Prøv også grillede forårsløg, eller disse grillede grøntsager.
Hvis du vil se flere opskrifter på tilbehør til grillmad, så klik her.
Prøv også disse opskrifter med gulerødder:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







