Appelsinkage uden æg. I dag får du opskriften på en rigtig god og nem bradepandekage med frugtyoghurt – lavet helt uden æg.
Vi købte et net appelsiner og ideerne begyndte straks at pible.
På bloggen – og i familien – er vi vilde med hjemmelavede citronmåner og hvad med en appelsinmåne?
På bloggen er der flere citronmåneopskrifter. I dag har jeg simpelthen bare taget udgangspunkt i denne vinder-citronmåne og så erstattet citron med appelsin.
Halløj hvor det blev en lækker kage og den er SÅ nem at lave og helt uden æg. Børn kan sagtens bage den selv.
Der er ikke meget fedtstof i dejen. Jeg har brugt cheasy med skovbær, som giver kagen fugt, svampethed og en god frugtsmag. Har du appelsinyoghurt, vil det selvfølgelig være toppen at bruge.
Kagen er også kendt som tykmælkskagen. En svampet, lækker og fedtfattig opskrift jeg har eksperimenteret en del med.
Find en masse gode opskrifter på bloggens tykmælkskager nederst i dette indlæg.

Appelsinmåne kan vi jo nok ikke kalde kagen, men appelsinkage går vel også an? 🙂
Glæd dig. Kagen er svampet og lækker og appelsinsmagen intens. Prøv den også med appelsinyoghurt, det vil også være et hit.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Appelsinkage uden æg – nem og fedtfattig

Ingredienser
Kagedej:
- 5 dl yoghurt gerne appelsinyoghurt el. anden frugtyoghurt. Tykmælk, skyr el. andet surmælksprodukt kan også bruges
- 200 gram sukker ca. 2½ dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 appelsin saften
- 50 gram smeltet smør kan udelades
- 360 gram hvedemel 6 dl
- 2½ tsk natron
- Dryp: Saften fra 1 appelsin
Appelsinglasur:
- 1 appelsin (saften)
- 200-225 gram flormelis ca. 4½ dl
Sådan gør du
- Rør sukker og vaniljesukker i yoghurten

- Pres saften af den ene appelsin og tilsæt sammen med smeltet smør (bruger du en øko-appelsin, så riv skallen først og tilsæt til dejen)

- Bland natron i hvedemelet og sigt det i dejen.Vend dejen med en dejspatel, og rør til dejen er fri for klumper

- Smør et fad/beklæd en bradepande med bagepapir. Mit fad målte ca. 25 cm x 35 cm. Bruger du ovnens store bradepande, skal du nok bage dobbelt portion.

- Bag kagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagen skal bages nederst i ovnen og den er færdig, når den er sprød og gylden på toppen og der ikke længere hænger dej ved på strikkepinden.

- Pres appelsin nr. 2 og dryp/pensl kagen med appelsaften straks kagen er kommet ud af ovnen. Stil kagen til afkøling.

- Appelsinglasur: Pres den sidste appelsin og tilsæt evt. fintrevet appelsinskal til glasuren (hvis du bruger øko). Tilsæt flormelis. Prøv med 200 gram først. Glasuren må ikke være for tynd.

- Pynt kagen med glasur.

Noter
Bag dobbelt portion, hvis du vil bage i ovnens store bradepande
Tykmælkskage med appelsin – nem, svampet og fedtfattig
Den skønne appelsinduft breder sig i huset. Du kan godt glæde dig, for kagen bliver svampet og lækker.
Appelsinsmagen er frisk. Appelsinsaften både i dejen og på kagen/i glasuren, gør, at kagen bliver syrlig/sød på den helt rigtige måde.
Det er bare en rigtig god idé at bruge appelsinsaft til glasuren. Det kan du sagtens bruge til andre kager også? Måske en god chokoladekage?
Tjek f.eks. denne lækre chokoladekage med appelsin yoghurt. Den er også helt uden æg.

Appelsinkagen er rigtig nem at lave og er en oplagt kage, hvis du skal bage en hurtig og nem kage til mange.
Kagen vil være et hit som Klassens Time-kage eller som kollega-kage, til et kagebord, eller til familiefødselsdagen?
Kagen holder sig frisk i dagevis og den er faktisk endnu bedre end dagen efter bagedagen.
Jeg brugte ikke øko-appelsiner, så jeg tilsatte ikke revet appelsinskal, men gør du gerne dét, hvis du har øko-appelsiner, på lager. 
Spring du bare på appelsinkagen. Det vil du ikke fortryde 🙂
Prøv også denne rabarberkage uden æg – bagt i bradepande.
I weekenden var Amanda hjemme og vi nød appelsinkagen på terrassen i sommerhuset. Herligt.
Vi var så heldige, at kunne fange en solskinsstribe. Et skønt kage-minde og en super dejlig weekend 🙂
Få flere lækre opskrifter på kager og muffins uden æg her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.






