Den gode kokoskage har jeg efterhånden eksperimenteret en hel del med.
Den allerførste kokoskage jeg bagte er denne, og den opskrift har efterhånden dannet grobund for mange køkken-kokos-tryllerier sidenhen. En fænomenal kage.
Jeg har både prøvet en lækker version med blåbær og en frisk variant med fersken og kagen du skal høre om i dag, er en skøn sag med peanuts.
Jeg puttede chokolade på toppen af kagen og de gæster jeg serverede den for sagde, at kagen næsten smagte lige så godt som den populære Snickerskage. Genialt, for denne kage er bare meget nemmere at lave end Snickerskagen. Kagen med kokos og peanuts er et hit 🙂
Måske du synes at kokos og peanuts lyder lidt vovet? Tro mig, denne kombination er skøn.
Smelt gerne lidt chokolade og put på toppen og riv også gerne lidt marcipan i dejen. Med chokolade og marcipan vil kagen komme endnu tættere på den overdådige Snickerskage.Dejen til denne kage er rørt sammen på ganske få minutter, så det er en kage du hurtigt kan lave en dag du får uventede gæster.
Det er klart nemmere og hurtigere at fremtrylle den, end at køre en tur til bageren. Bare lige et tip til dig 🙂
Opskriften på den gode kokoskage med peanuts får du lige her:
Ingredienser
- 2 æg
- 100 gram smør smeltet
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl kokosmel
- 1 dl mælk
- 100-150 gram saltede peanuts
- Evt.: 100 gram revet marcipan
- Evt.: 50 gram mørk chokolade smeltet
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i
- Pisk æggene i. Jeg brugte bare en gaffel, men du kan også bruge en elpisker. Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt.
- Tilsæt evt. revet marcipan.
- Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte en tærteform på ca. 26 cm i diameter og 4 cm. højt.
- Hæld dejen i formen og pynt med peanuts på toppen. Tryk peanuts'ene godt ned i dejen. Bag kagen nederst i ovnen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Smelt gerne lidt chokolade i mikrobølgeovnen og træk striber henover den afkølede kage.
Noter
Det er ikke lyv. Kagen kan virkelig røres sammen på kun 10 minutter, eller endnu mindre.
Det geniale er også at kagen er så nem at variere. Du skulle næsten prøve drømmekage-varianten også? Uhm den er altså også bare skøn 🙂Måske du synes det lyder mystisk med de salte peanuts i en kage?
Den er altså god nok. Salt og sødt går rigtigt godt i spænd sammen, så spring du bare på. Måske du også har prøvet disse gode peanutcookies? Uhm – de er også et hit 🙂
Ja faktisk er jeg så glad for at bage og lave mad med peanuts at jeg har samlet bloggens allerbedste peanut-opskrifter lige her. Kig du bare med her også.Jeg håber du har fået lyst til at springe på den gode kage? Glæd dig. Den er skøn 🙂
Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne skønne kage.
Jeg trak lidt chokoladestriber på toppen. Du kan også tålmodigt pensle/dekorere hele kagen med chokolade, hvis du er mere tålmodig? Det vil smage skønt.
God fornøjelse med kagebageriet til dig:-)