Forårslagkage – en skøn lagkage med marengs og moccacreme
I dag skal du høre om den lækreste lagkage.
Hvad er en forårslagkage?
Det er en overdådig skøn kage med marengs og kaffeflødeskum som vi spiste på terrassen til min mands fødselsdag. Se lige hvor fin en fødselsdagskage vi kunne nyde. Heldige fødselsdagsbarn 🙂En forårslagkage serveret til en forårsfødselsdag. Helt perfekt. 🙂
Efter sigende skulle forårslagkagen stamme fra Randers.
En bager ved navn A.O.Hansen i Østergade i Randers skulle have udviklet opskriften i sin tid. Efterfølgende tog lokale bagere arven op og har sidenhen bagt kagen og udbredt den, så den nu også bages af bagerier udenfor bygrænsen.
Sådan en forårslagkage var da bare en rigtig skøn opfindelse 🙂Vi bor i Randers og selvfølgelig skulle en opskrift på sådan en Randers-forårslagkage da være at finde på bloggen. 🙂
Forårslagkagen har længe stået på min kage-to-do-bageliste og mine forventninger blev indfriet til fulde.
Halløj en lækker kage og så nem at lave også.
Glutenfri er den også, så er du på jagt efter opskrifter på glutenfrie kager, måske til fødselsdag, så kig med her.
Du skal bruge ganske få ingredienser til forårslagkagen.
Den er et hit, både som festlig kage på et kagebord, som dessertkage og altså også som fødselsdagslagkage 🙂
Er du ikke vild med kaffesmagen, så kan du fint erstatte kaffepulveret med kakaopulver, det vil også være et hit 🙂Kagen er lidt en bombe, men du kan tro den smager godt, især til en god kop kaffe.
Kagen har godt af at sætte sig lidt og dagen efter smagte den også rigtigt godt, selvom marengsen bliver blød.
Dette kan du undgå ved at pensle marengsbundene med smeltet mørk chokolade.
Efter sigende skulle forårslagkagen kunne fryses med flødeskum og så tages ud 1 time før servering.
Det vil også være et hit tror jeg og næsten helt islagkage-agtigt? Det vil jeg bestemt prøve engang.Jeg har glædet mig rigtigt meget til at dele opskriften med dig. Bare spring på.
Det er en super nem lagkage at bage og den er bare så lækker. Du vil med garanti kunne glæde et fødselsdagsbarn, af den voksne slags, hjemme hos dig, ved at servere sådan en lækker lagkage. 🙂
Hvis du er vild med marengskager, så kan du få flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften får du lige her. En super nem kage at lave
Lagkage med marengs forårslagkage – få opskrift hér
Ingredienser
Marengsbunde:
- 3 æggehvider
- 175 gram sukker
Mokkaflødeskum
- 5 dl flødeskum Du vil kunne nøjes med 3 dl
- 2 spsk instant kaffe (frysetørret kaffepulver) kan erstattes med Nutella, kakaopulver eller bærpure
- 3 spsk sukker
- 2 spsk kogende vand
- Drys: Revet chokolade
Sådan gør du
Marengsbunde:
- Pisk æggehviderne til skum
- Drys sukkeret forsigtigt i imens du pisker, tilsæt kun meget lidt sukker af gangen. Pisk til marengsen er tyk, sej, blank og du kan trække små toppe i marengsen
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og brug en tallerken som skabelon til "bund". Tegn et omrids med blyant. Jeg valgte en tallerken af en sådan størrelse af begge bunde kunne være på samme bageplade.
- Fordel marengsen indenfor rammen. Bag marengsbundene i 1 time v. 100 grader varmluft. Marengs skal helst bage længe og ikke ved for høj varme.
- Marengsbundene er færdige, når de er sprøde og slipper papiret (løsn forsigtigt med en paletkniv). Lad bundene afkøle. Pensl evt. bundene med smeltet chokolade efter afkøling
Mokkacreme
- Rør instantkaffe med sukker og kogende vand.
- Pisk kaffecremen godt til kaffen opløses. Lad den afkøle helt
- Pisk fløden til letpisket flødeskum. Tilsæt kaffeblandingen lidt efter lidt og rør/pisk/vend den let ind i flødeskummet
- Smag mokkacremen til med ekstra sukker, drys evt. lidt flormelis i. Ønsker du en mere intens kaffesmag, så tilsæt evt. lidt ekstra kaffepulver. Obs: Kagen får kraftigere kaffesmag, når den har "sat" sig lidt.
- Læg den underste marengsbund på et kagefad og fordel lidt over halvdelen af flødeskummet på den. Læg den øverste bund forsigtigt ovenpå og fordel resten af mokkacremen på toppen. Riv lidt mørkt chokolade og pynt evt med friske bær
Noter
Pensl evt. bundene med smeltet chokolade efter afkøling, så bliver de ikke bløde.
Kan også laves med Nutella skum, hindbærskum, jordbærcremeMoccacreme kan også laves ved at smelte flormelis på en pande og tilsætte stærk nescaffe.
En nem og lækker marengslagkage med mokkaflødeskum
En marengslagkage er virkelig en nem lagkage at lave og den smager bare skønt.
Den er fin og enkel og du kan med fordel putte lidt friske bær på toppen f.eks. blåbær eller jordbær? Det skal være bær der går fint i spænd med kaffesmagen. Er du lidt på vagt over mokkacremen, så kan du sagtens erstatte kaffepulveret med kakaopulver.
Sådan kan du også lave moccacreme:
Smelt flormelis på en pande og tilsæt stærk nescaffe og lad nu cremen køle. Rør det herefter i flødeskummet.
En forårslagkage er ret sød i det, men mokkacremen giver den en skrap kant, der klæder kagen.
Du kan også sagtens tilsætte bærpuré til flødeskummet og få en mere frugtagtig lagkage? Det vil også være et hit.
Kan også laves med Nutella skum, hindbærskum, jordbærcreme
Jeg elsker bare en forårslagkage med kaffesmag – den må du altså prøve 🙂
De vil også være fint med f.eks. rabarberkompot i flødeskummet, som i disse små fuglereder? Uhm alle de gode ideer! Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med marengs lagskagerne!
Hvis du gerne vil have inspiration til en anden nem marengs lagkage, så skulle du også prøve denne nemme rutebilslagkage.
Prøv også denne lækre fragilite lagkage med sommerbær.
Hvis det er første gang du skal eksperimentere med marengs, så frygt det ej.
Det er ganske let, når først du lige følger et par råd: Sukkeret skal tilsættes meget langsomt, efter æggehviderne er pisket.
Hvis du tilsætter alt sukkeret på én gang, vil du kunne opleve at marengsen ikke hæver flot op.
En marengsmasse er fin, når den er sej, blank og du kan trække små toppe i den som vist på billedet her.Kagen er noget af en “bombe” i forhold til flødemængden og der bliver et ret stort lag flødeskum.
Min mand er vild med flødeskum, så intet skulle mangle på hans fødselsdag. Du kan tro, at kagen vakte jubel 🙂
Du vil dog godt kunne reducere mængden til 3 dl fløde vil jeg tro, Alternativt kan du også bage 3 marengsbunde og hermed få kage til endnu flere lækkersultne gæster? Bare lige et par tips til dig.
Lagkagen hedder måske forårslagkage, fordi den er let, luftig og forårsfrisk i det?
Forårslagkagen var fin og festlig til vores fødselsdagbord på sommerhusterrassen i maj måned. I al sin enkelhed behøvede vi faktisk ikke mere end den fine lagkage.
På kagefadet ved siden af her, ser du godt nok en portion chokoladecookies også.
Der var jo liiiige 3 æggeblommer i overskud efter mit marengseksperiment, og dem fik jeg lige tryllet nogle lækre småkager af.Herligt med en god kage-bage-anledning. Jeg elsker at kunne markere og glæde mine kære med fødseldagskagebag.
Det er bare det allerbedste og min familie påskønner det i stor stil 🙂Jeg håber du har fået lyst til at springe på den lækre forårslagkage?
Den er nem og hurtig at lave, hvis du altså lige har tålmodighed til at vente på at marengsen bager i 1 time i ovnen.
Tålmodighed er en dyd 🙂
God fornøjelse med bageriet til dig.
Få inspiration til flere lækre opskrifter på marengskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej
Jeg skal prøve at lave denne skønne lagkage på lørdag, skal lige høre, kan man bage bundene dagen i forvejen? og skal den lægges sammen lige før den skal spises, eller kan det være nogle timer før?
BH Elisabet
det var ikke Hvidberg der gjorde forårslagkagen berømt i Randers men et konditori i Østergade…….da jeg stod i cafe hvor konditoriet i sin tid lå kom der mange ind og spurgte efter forårslagkagen…. tror det hed a.o hansen. Blomsterberg har fået den originale opskrift.
Den ser altså god ud og skal prøves 🙂
Stort tillykke med til gemalen 🙂
Min svigerfar kørte rundt i landet som taksator i sit arbejdsliv 🥰🥰 han kom ALTID hjem med en forårslagkage når han var på Randers kanten.. det samme med en Roxy kage
VERDENS BEDSTE 👍👍
Jeg skal sørme prøve om jeg kan gøre kunsten efter med den lækre opskrift 😍 og overraske ham