Majspandekager er så nemme at lave og de kan bruges både som madpandekager og dessert pandekager. Her får du en god nem opskrift på glutenfri pandekager med majsmel.
Majspandekagerne får den fineste gule farve og de smager rigtigt godt og er nemme og hurtige at lave.
Vi spiste nogle af pandekagerne med fyld til frokost og resten brugte vi som dessert pandekager. Smart med 2-i-1 pandekager. 🙂
Jeg tilsatte ikke sukker til dejen. Hvis du udelader sukker, kan pandekagerne sagtens bruges som madpandekager.
Du skal bruge ganske få ingredienser til disse pandekager. Majsmel er uden gluten, så pandekagerne er også helt glutenfri.
Hvis du gerne vil lave pandekager uden hvedemel, så prøv også disse sunde pandekager med havremel. Du kan også bruge boghvedemel, rismel eller en glutenfri melblanding.
Nederst i dette indlæg får du flere nemme opskrifter på pandekager.
Allerførst får du opskriften på majspandekagerne. Glæd dig, den er super nem.
Majspandekager – opskrift på glutenfri pandekager med majsmel
Ingredienser
- 160 gram majsmel andet glutenfrit mel kan bruges f.eks. havremel, rismel, boghvedemel eller en glutenfri melblanding
- 3 æg
- 3 dl mælk alle slags kan bruges også kærnemælk eller vand
- 1 nip salt
- Smør eller olie til stegning
- 1 tsk bagepulver kan udelades men det gør pandekagerne lidt luftigere
Sådan gør du
- Pisk mælk og æg sammen og tilsæt majsmel, salt og evt. bagepulver. Pisk til dejen er klumpefri.
- Smelt smør eller olie på en varm pande og fordel dej herpå. Drej panden rundt, så pandekagedejen fordeles godt. Vend pandekagen, når den er sprød og gyldenbrun. Tilsæt evt. ekstra smør
- Hold pandekagerne varme under stanniol, til de alle er klar. Jeg fik 8 pandekager af denne portion
- Pandekagerne kan bruges som madpandekager, men du kan også servere dem som dessertpandekager med sirup eller honning
Noter
Du kan søde pandekagerne med honning, vaniljesukker eller lidt sukker.
Gode som madpandekager med kødfyld f.eks. til gratinering i ovn el. som dessert pandekager med vaniljeis, syltetøj og/eller sirup.Glutenfri pandekager med majsmel – majspandekager kan bruges som madpandekager eller dessertpandekager
Sprøde lækre pandekager uden sukker. Uhm de smagte godt og de fik bare den fineste farve.
Jeg tilsatte lidt bagepulver og det gjorde pandekagerne lidt luftigere. Du kan sikkert sagtens udelade det, tænker jeg.
Hvis du søder pandekagerne med lidt honning, sukker eller vaniljesukker, kan du severe dem som dessert pandekager?
De smager også skønt med sirup, honning, syltetøj eller vaniljeis til .
Majspandekagerne kan sagtens nydes som pandekager både til det søde og salte køkken.
Vi spiste dem til frokost med en nem tunsalat som fyld. Du kan også servere dem med f.eks. kylling og salat, som disse tortilla. De vil også fungere som nem aftensmad også.
De pandekager I ikke kan spise, kan I snuppe med i madpakken. Smart! De kan sagtens nydes kolde også.
Prøv også disse madpandekager med spinat eller disse spinatwraps uden mel.
Disse protein pandekager med banan og skyr er også gode og de mætter godt.
Få flere opskrifter på pandekager ved at klikke her
Prøv også disse pandekage opskrifter:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
