Mini pavlova med mynte og chokolade – uhm, her får du en god nem opskrift på lækre marengskager med flødeskum.

Har du frisk mynte i haven, ligesom jeg, så kig med her.

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Du kan nemlig lave de lækreste små marengs desserter, hvor den friske mynte giver en dejlig pebermyntesmag til kagerne.

De små marengs-reder kan toppes med lige præcis det du har lyst til. Jeg pyntede disse små mini-pavlova med flødeskum, jordbær og mynte. Sikke nogle lækre flødekager!

Andre bær eller anden frugt kan sagtens bruges. Det kunne f.eks. være blåbær, hindbær, brombær?Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Mini pavlova med mynte og chokolade er en sød lille marengs dessert, der er nem at lave og som ser virkelig fin ud på kage eller dessertbordet. Mynte giver et friskt pebermynte pift til kagerne.

En nem lille luksusdessert, der smager frisk og lækkert, og som ikke kræver mange ingredienser.

Jeg brugte lidt appelsinchokolade (orangegrene), men bare brug den mørke chokolade du har. Mintchokolade eller After Eight vil også være et hit.

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på Pavlova og andre lækre marengskager.

Mini pavlova med mynte og chokolade – opskrift

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
Sprøde marengskager med mynte
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
Portioner: 10 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Mini pavlova:

  • 2 æggehvider
  • 135 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker kan udelades
  • 10 friske mynteblade finthakket. Kan udelades eller erstattes med citronmelisse.
  • 25 gram chokolade jeg brugte 10 orangegrene, men al slags mørk chokolade kan bruges, gerne mint chokolade.

Fyld til mini pavlova:

  • 2-2½ dl fløde
  • Evt. lidt vaniljesukker smag til

Pynt:

  • 10-15 jordbær eller andre bær
  • Frisk mynte

Sådan gør du

Mini pavlova:

  • Pisk æggehviderne stive med elpisker. Skålen og elpiskeren skal være helt ren og tør. Pisk 1 spsk flormelis i æggehviderne ad gangen og pisk til du har en sej, blank marengs, som du kan trække toppe i.
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
  • Skyl myntebladene og dup dem tørre. Hak mynteblade og chokolade meget fint .
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
  • Vend forsigtigt mynte og chokolade i marengsen med dejskraber.
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
  • Rør kun så lidt som muligt og kun lige til ingredienserne er indarbejdet i marengsmassen.
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
  • Læg bagepapir på en bageplade og form små “reder” af marengs med en ske. Lav en lille fordybning i midten, så der er plads til fyldet. Jeg fik 10 stk. af denne portion.
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift
  • Bag pavlovaerne i ovnen ved 100 grader varmluft (125 gr. alm. ovn) i minimum 50 minutter, eller til de er sprøde, tørre og slipper papiret. Sluk ovnen og lad kagerne tørre i eftervarmen med en grydeske i klemme i ovnlågen. Afkøl på bagepladen.
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Fyld og pynt:

  • Skyl jordbærrene, skær dem ud i 2-3 stykker og dup dem tørre.
    Jordbær
  • Pisk fløden let til skum og smag den evt. til med lidt vaniljesukker. Læg lidt flødeskum på hver mini pavlova og pynt med jordbær og friske mynteblade. Dine mini pavlova er nu klar til servering.
    Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Noter

Bagetiden afhænger af kagernes størrelse. Tilsæt evt. lidt kakao til massen som i denne opskrift eller lidt marcipan som i denne.
Pavlova bundene kan forberedes i god tid og pyntes lige før servering.
Opbevar dine marengs tildækket på køkkenbordet. Kan bages som én stor marengsbund
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Små sprøde marengs-reder, toppet med frisk myntesmag og hakket chokolade

Kombinationen af sød, sprød marengs, det friske pebermynte strejf fra mynten og den mørke appelsinchokolade er virkelig lækker.

De små pavlovaer er perfekte som portionsdesserter. De vil pynte smukt på et kagebord, til havefest, studentergilde eller som dessert efter en god middag.

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Hvad er en pavlova og en mini pavlova?

En pavlova er en marengsbund lavet med ganske få ingredienser. Den består af marengs, der er sprød udenpå og ofte lidt blød og sej indeni.

Pavlova er opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova, og det er en populær festkage. Den ser både smuk ud og smager let og lækkert.

Pavlova kager pyntes typisk med flødeskum og årstidens friske frugt eller bær. En rigtig skøn sommerdessert, som dog smager dejligt hele året.

Mini pavlova er bare en lille udgave af kagen i portionsstørrelse.

På dansk kaldes mini pavlova ofte for marengs fuglereder.

De små kager er nemmere at servere og ser tit flottere ud på kagetallerkenen, synes jeg. En stor pavlova bliver nemlig hurtigt lidt “rodet” at se på, når den skæres ud. Bare lige et tip til dig.

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Hvordan undgår man at marengs falder sammen eller revner?
  • Marengs skal bages længe og ved svag varme. Bager du ved for høj temperatur, kan dine marengs revne.
  • Åbn ikke ovnlågen imens du har marengs i ovnen.
  • Du kan tjekke om en marengs er færdig, til slut i bagetiden. Er den sprød, tør og kan nemt løsnes fra bagepapiret, er den færdig.
  • Lad marengs tørre i ovnens eftervarme, med ovnlågen på klem. Marengs kan nemlig godt kan falde sammen ved pludselige temperaturskift.

Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

Tips og variationer til opskriften på mini pavlova med mynte
En lille sød, sprød og frisk dessert, der er meget dekorativ, selvom den er meget nem at lave. Din familie og dine gæster vil juble. 🙂

Man tror jo næsten det er lyv, så få anstrengelser en pavlova kræver.

Rigtig god fornøjelse med mynte marengskagen til dig. Jeg er sikker på I bliver vilde med den hjemme hos dig. 🙂 Mini pavlova med mynte og chokolade - nem opskrift

 

Få flere opskrifter på marengs og pavlova kager her:

1.

Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert
Små mini pavlovaer med flødeskum og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert

2.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

3.

Marengsreder med rabarberskum - opskrift
Marengs fuglereder med rabarber flødeskum
Se opskriften her
Marengsreder med rabarberskum - opskrift

4.

Påskereder - chokolademarengs med fyld
Marengs fuglereder med fløde og påskeæg
Se opskriften her
Påskereder - chokolademarengs med fyld

5.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

6.

Pavlova opskrift - nem pavlova kage med bær, banan og fløde
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

7.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

8.

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær og flødeskum
Lækker Pavlova med kakao, flødeskum og bær
Se opskriften her
Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

9.

Påske fuglereder med lemon curd - marengs spejlæg
Marengs fuglereder med citron
Se opskriften her
Påske fuglereder med lemon curd - marengs spejlæg

10.

Pavlova i airfryer - marengsbund med bær og flødeskum
Marengsbund lavet i airfryer, med jordbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova i airfryer - opskrift på marengsbund

11.

Myntekys - opskrift på kyskager med mynte
Sprøde kyskager med mynte og chokolade
Se opskriften her
Myntekys - opskrift på kyskager med mynte


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.