Mini pavlova med mynte og chokolade – uhm, her får du en god nem opskrift på lækre marengskager med flødeskum.
Har du frisk mynte i haven, ligesom jeg, så kig med her.

Du kan nemlig lave de lækreste små marengs desserter, hvor den friske mynte giver en dejlig pebermyntesmag til kagerne.
De små marengs-reder kan toppes med lige præcis det du har lyst til. Jeg pyntede disse små mini-pavlova med flødeskum, jordbær og mynte. Sikke nogle lækre flødekager!
Andre bær eller anden frugt kan sagtens bruges. Det kunne f.eks. være blåbær, hindbær, brombær?
Mini pavlova med mynte og chokolade er en sød lille marengs dessert, der er nem at lave og som ser virkelig fin ud på kage eller dessertbordet. Mynte giver et friskt pebermynte pift til kagerne.
En nem lille luksusdessert, der smager frisk og lækkert, og som ikke kræver mange ingredienser.
Jeg brugte lidt appelsinchokolade (orangegrene), men bare brug den mørke chokolade du har. Mintchokolade eller After Eight vil også være et hit.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på Pavlova og andre lækre marengskager.
Mini pavlova med mynte og chokolade – opskrift

Ingredienser
Mini pavlova:
- 2 æggehvider
- 135 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker kan udelades
- 10 friske mynteblade finthakket. Kan udelades eller erstattes med citronmelisse.
- 25 gram chokolade jeg brugte 10 orangegrene, men al slags mørk chokolade kan bruges, gerne mint chokolade.
Fyld til mini pavlova:
- 2-2½ dl fløde
- Evt. lidt vaniljesukker smag til
Pynt:
- 10-15 jordbær eller andre bær
- Frisk mynte
Sådan gør du
Mini pavlova:
- Pisk æggehviderne stive med elpisker. Skålen og elpiskeren skal være helt ren og tør. Pisk 1 spsk flormelis i æggehviderne ad gangen og pisk til du har en sej, blank marengs, som du kan trække toppe i.

- Skyl myntebladene og dup dem tørre. Hak mynteblade og chokolade meget fint .

- Vend forsigtigt mynte og chokolade i marengsen med dejskraber.

- Rør kun så lidt som muligt og kun lige til ingredienserne er indarbejdet i marengsmassen.

- Læg bagepapir på en bageplade og form små “reder” af marengs med en ske. Lav en lille fordybning i midten, så der er plads til fyldet. Jeg fik 10 stk. af denne portion.

- Bag pavlovaerne i ovnen ved 100 grader varmluft (125 gr. alm. ovn) i minimum 50 minutter, eller til de er sprøde, tørre og slipper papiret. Sluk ovnen og lad kagerne tørre i eftervarmen med en grydeske i klemme i ovnlågen. Afkøl på bagepladen.

Fyld og pynt:
- Skyl jordbærrene, skær dem ud i 2-3 stykker og dup dem tørre.

- Pisk fløden let til skum og smag den evt. til med lidt vaniljesukker. Læg lidt flødeskum på hver mini pavlova og pynt med jordbær og friske mynteblade. Dine mini pavlova er nu klar til servering.

Noter

Små sprøde marengs-reder, toppet med frisk myntesmag og hakket chokolade
Kombinationen af sød, sprød marengs, det friske pebermynte strejf fra mynten og den mørke appelsinchokolade er virkelig lækker.
De små pavlovaer er perfekte som portionsdesserter. De vil pynte smukt på et kagebord, til havefest, studentergilde eller som dessert efter en god middag.

Hvad er en pavlova og en mini pavlova?
En pavlova er en marengsbund lavet med ganske få ingredienser. Den består af marengs, der er sprød udenpå og ofte lidt blød og sej indeni.
Pavlova er opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova, og det er en populær festkage. Den ser både smuk ud og smager let og lækkert.
Pavlova kager pyntes typisk med flødeskum og årstidens friske frugt eller bær. En rigtig skøn sommerdessert, som dog smager dejligt hele året.
Mini pavlova er bare en lille udgave af kagen i portionsstørrelse.
På dansk kaldes mini pavlova ofte for marengs fuglereder.
De små kager er nemmere at servere og ser tit flottere ud på kagetallerkenen, synes jeg. En stor pavlova bliver nemlig hurtigt lidt “rodet” at se på, når den skæres ud. Bare lige et tip til dig.

Hvordan undgår man at marengs falder sammen eller revner?
- Marengs skal bages længe og ved svag varme. Bager du ved for høj temperatur, kan dine marengs revne.
- Åbn ikke ovnlågen imens du har marengs i ovnen.
- Du kan tjekke om en marengs er færdig, til slut i bagetiden. Er den sprød, tør og kan nemt løsnes fra bagepapiret, er den færdig.
- Lad marengs tørre i ovnens eftervarme, med ovnlågen på klem. Marengs kan nemlig godt kan falde sammen ved pludselige temperaturskift.

Tips og variationer til opskriften på mini pavlova med mynte
- Al slags chokolade kan bruges, gerne chokolade med smag.
- Tilsæt evt. også finthakkede nødder mandler eller nødder til marengsen.
- Mynte kan erstattes med f.eks. citronmelisse, revet citronskal eller revet appelsinskal.
- Tilsæt evt. lidt kakaopulver til marengsmassen som i denne opskrift.
- Hvis du er vild med lakrids, kan du tilsætte lidt lakridspulver eller lakridssirup.
- Marengsmassen kan bages som små kyskager eller en stor marengsbund og pyntes som en hel kage.
En lille sød, sprød og frisk dessert, der er meget dekorativ, selvom den er meget nem at lave. Din familie og dine gæster vil juble. 🙂
Man tror jo næsten det er lyv, så få anstrengelser en pavlova kræver.
Rigtig god fornøjelse med mynte marengskagen til dig. Jeg er sikker på I bliver vilde med den hjemme hos dig. 🙂 
Få flere opskrifter på marengs og pavlova kager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






