Koteletter i fad med karry. Få en god opskrift på koteletter i stegeso med karry, æbler og kokosmælk.
Efteråret inviterer til simreretter og her får du opskriften på endnu en lækker ret.
Mad i stegesoen er altid en succes.
Mørt kød og tilbehør færdigt i ét. Mad der passer sig selv og sender liflige maddufte ud i huset, f.eks. på en god lang simre-søndag?
Har du ikke en stegeso, så kan retten også laves i et tildækket ildfast fad, en støbejernsgryde eller en sautérpande med låg.
Dagens menu i Römertopfen blev lækre koteletter i fad med karry, porrer, æbler og kokosmælk.
Jeg puttede også et pænt skvæt fløde i saucen, og det blev den ikke ringere af.
Sikke da en fornem menu!
Kombinationen af æbler og karry er uovertruffen og tilsat fløde og kokosmælk bliver det en vinderret.
Retten strøg ind på min favorit-livret og jeg er sikker på du også bliver vild med den.
Opskriften får du lige her.
Koteletter i fad med karry, æble & kokosmælk – opskrift

Ingredienser
- 2-3 spsk karry bruger du stærk ostindisk karry - skal du kun bruge 1-2 spsk.
- 8 store nakkekoteletter svinekoteletter, svinemørbrad eller kyllingebrystfilet kan også bruges
- 3 løg i tern
- 1-125 gram bacon i strimler eller tern
- 4-5 porrer i skiver
- 400 ml kokosmælk Alm. fløde kan bruges (eller bouillon)
- 1 glas champignon incl. væde eller 1 bakke friske
- 2½ dl fløde kan erstattes med mælk eller vand
- 5 æbler i både
- 1 tsk salt og 1 tsk hvidløgspeber
- 3 dl vand
- Jævning: 1 brev kartoffelmospulver
- Tilbehør: Ris eller olieristede kartofler
Sådan gør du
- Fyld Römertopf underdelen med vand. Retten kan også laves i et ildfast fad. Svits karryen på en tør varm pande - undervejs kan du tilsætte lidt olie eller smør.
- Læg koteletterne på panden og krydr dem godt med salt/peber og lidt ekstra karry. Svits dem på begge sider. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken med stanniol over.
- Svits bacon og champignon på den varme pande. Skyl løg og porrer og skær dem i stykker. Svits grøntsagerne i smør på panden, til porrerne er næsten møre og løgene er klare. Tilsæt æbler, og steg dem med de sidste minutter.
- Tøm Römertofen for vand og hæld halvdelen af kokosmælken i bunden. Fordel lidt af grøntsagerne herpå og kalvdelen af koteletterne også.
- Drys med lidt kartoffelmospulver (det jævner retten)
- Efterfyld med grøntsager, lidt mere kokosmælk og flere koteletter. Slut af med det sidste kokosmælk og fløde. Kog panden af med vand og tilsæt også det. Hvis du vil undgå at sovsen skiller, så kan du vente med at tilsætte fløden.
- Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered retten ca. 3 timer på 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til kødet er mørt. Ønsker du "bidefast" kød, kan du nøjes med 2 timer. I ildfast fad kan retten tilberedes kortere tid. Servér ris eller kartofler til
Noter
Til denne ret brugte jeg min store Römertopf på 5 liter.
Kan også laves i ildfast fad eller i en stegegryde i ovnen. Kan også laves på komfur f.eks. i sautérpande. Tilpas tilberedningstiden. Saucen kan skille, hvis du putter fløden i for tidligt. Vent evt. til kort før servering.Skøn ret til stegeso med fadkoteletter med porrer, æbler og karry
Totalt lækker ret med porrer, æbler og karry.
Denne ret med koteletter i fad gav jeg 2.3 timer og det var helt perfekt. Tilbereder du retten i andre former for fade, så bare tilpas tilberedningstiden.
Jeg lavede olieristede kartofler til, men ris vil også være perfekt at servere til.
Det blev en flødetung ret, så man kan ikke spise en stor portion. Vi havde mad nok til 4 i 2 dage, eller til 8 omkring et gæstebord. Så er der serveret.
Fremstillingsprocessen lyder måske uoverskueligt lang, men det er nu slet ikke. Her ser du billeder af processen fra start til slut:
Sådan laver du koteletter i fad med karry, æble, porrer og kokosmælk – se billederne her:
Lækker årstids-sæsonret. Mange har porrer og æbler i haven og hvis du ikke har, kan begge dele købes billigt i butikkerne, når de er i sæson.
Hvad er en stegeso?
En Römertopf er en stegeso i rødler. Et lerfad med låg, som sikrer at saft og kraft bevares i dét der tilberedes.
Stegesoen skal helst suge vand minimum ½ time, før du bruger den. Det smarte er, at den så efterfølgende afgiver vand under tilberedningen, med mørt kød til følge.
Det er nemmest at fylde den ene del med vand og så sænke den anden ned oveni. Lad bare “opstillingen” stå i vasken sådan imens du klargør kød og tilbehør.
Nogen har skrevet til mig hvorfor jeg bruger kartoffemospulver fra brev? Det gør jeg fordi det er genialt at bruge i stegeso retter.
Før hældte jeg stegesky i gryde og jævnede, men nu drysser jeg bare stivelsespulver på, i det omgang retten tillader det.
Tusind tak til den søde bloglæser der sendte mig tippet – det er nu hermed givet videre til dig. 🙂 Wow. For filan hvor var det mørt det kød. Lækkert og karrysovsen var skøn. Retten stryger direkte ind som en af familiens helt store favoritter.
Dagens hurtige madtip fra mig til dig. Koteletter i fad i stegeso – en stor anbefaling fra mig til dig.
Segesoen sejrede igen.
Er du vild med karryretter, så prøv også denne ret med kylling eller klassikeren boller i karry.
Få flere lækre retter til stegeso ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Mums den er god den ret. Den har vi lige fortæret her til aften. Jeg puttede ikke fløde i da min datter ikke tåler mælk, men derimod lidt kyllinge fond og ekstra vand. Havde også udskiftet porrerne med forårsløg. Det var virkelig lækkert og min lille dreng der ikke har gidet spise noget længe, åd som vi havde sultet ham i flere dage.
Hei! Har lyst å lage møre koteletter med karry og epler i Römertopf, men vi er bare to personer og jeg har bare en vanlig Römertopf. Mindre enn din. Med lokk er den litt lengre enn et A4-ark og ca 1 cm smalere. Hvordan blir oppskriften når du tilpasser til min Römertopf? ?
Du har simpelthen gjort det IIIIIGEN ? slap af det smagte godt ? jeg tilsatte Jasmin ris + 1 ekstra dåse kokosmælk direkte i stegesoen. Fantastisk ret… så lækker… Vi takker ENDNU ENGANG for lækker, nem, billig mad ?❤
Hej Gitte
Har her til aften prøvet denne opskrift og den er lækker.
Nu har jeg haft min stegso siden jul og tænkte på om du har nogle rengøringstip?
Og iøvrigt tillykke med sommerhuset. Så må der nok hellere også komme en stegeso derhen 🙂
Kære Gitte,
Tak for endnu en god stegesoopskrift. Dine opskrifter giver altid masser af plads til at lege, og det gør jo det hele sjovere. Jeg tilføjede masser af ingefær, og hvidløg til denne ret, skønt.
Jeg kunne ikke rigtigt finde noget om hvordan du håndtere æblerne, jeg smed dem rå ovenpå.
Med venlig hilsen
Knud
Hej Gitte
Jeg kan forestille mig at en omgang persillerødder og pastinakker i rette også vil være godt, og så behøver man ikke kartofler til
Hej Gitte
Jeg har fulgt mange af din indlæg og er fascineret af at bruge en Römertopf i min madlavning.
Men hvilken størrelse vil du anbefale at købe.
Vi er en familie af 4.
Skal det være en 2.5 eller 5 liter?
På forhånd tak.
Den er kommet på min ønskeseddel, efter jeg har læst dine lækre opskrifter. Tak for god side.