Koteletter i fad med karry. Få en god opskrift på koteletter i stegeso med karry, æbler og kokosmælk.
Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk

Efteråret inviterer til simreretter og her får du opskriften på endnu en lækker ret.

Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælkMad i stegesoen er altid en succes.

Mørt kød og tilbehør færdigt i ét. Mad der passer sig selv og sender liflige maddufte ud i huset, f.eks. på en god lang simre-søndag?

Har du ikke en stegeso, så kan retten også laves i et tildækket ildfast fad, en støbejernsgryde eller en sautérpande med låg.Æbler

Dagens menu i Römertopfen blev lækre koteletter i fad med karry, porrer, æbler og kokosmælk.

Jeg puttede også et pænt skvæt fløde i saucen, og det blev den ikke ringere af. Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk

Sikke da en fornem menu!

Kombinationen af æbler og karry er uovertruffen og tilsat fløde og kokosmælk bliver det en vinderret.

Retten strøg ind på min favorit-livret og jeg er sikker på du også bliver vild med den.

Opskriften får du lige her.

Koteletter i fad med karry, æble & kokosmælk – opskrift

Møre karry koteletter med porrer, kokosmælk og æble i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2-3 spsk karry bruger du stærk ostindisk karry - skal du kun bruge 1-2 spsk.
  • 8 store nakkekoteletter svinekoteletter, svinemørbrad eller kyllingebrystfilet kan også bruges
  • 3 løg i tern
  • 1-125 gram bacon i strimler eller tern
  • 4-5 porrer i skiver
  • 400 ml kokosmælk Alm. fløde kan bruges (eller bouillon)
  • 1 glas champignon incl. væde eller 1 bakke friske
  • dl fløde kan erstattes med mælk eller vand
  • 5 æbler i både
  • 1 tsk salt og 1 tsk hvidløgspeber
  • 3 dl vand
  • Jævning: 1 brev kartoffelmospulver
  • Tilbehør: Ris eller olieristede kartofler

Sådan gør du

  • Fyld Römertopf underdelen med vand. Retten kan også laves i et ildfast fad. Svits karryen på en tør varm pande - undervejs kan du tilsætte lidt olie eller smør.
    Stegeso
  • Læg koteletterne på panden og krydr dem godt med salt/peber og lidt ekstra karry. Svits dem på begge sider. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken med stanniol over.
    Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk
  • Svits bacon og champignon på den varme pande. Skyl løg og porrer og skær dem i stykker. Svits grøntsagerne i smør på panden, til porrerne er næsten møre og løgene er klare. Tilsæt æbler, og steg dem med de sidste minutter.
    Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk
  • Tøm Römertofen for vand og hæld halvdelen af kokosmælken i bunden. Fordel lidt af grøntsagerne herpå og kalvdelen af koteletterne også.
    Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk
  • Drys med lidt kartoffelmospulver (det jævner retten)
    Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk
  • Efterfyld med grøntsager, lidt mere kokosmælk og flere koteletter. Slut af med det sidste kokosmælk og fløde. Kog panden af med vand og tilsæt også det. Hvis du vil undgå at sovsen skiller, så kan du vente med at tilsætte fløden.
    Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered retten ca. 3 timer på 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til kødet er mørt. Ønsker du "bidefast" kød, kan du nøjes med 2 timer. I ildfast fad kan retten tilberedes kortere tid. Servér ris eller kartofler til
    Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk

Noter

Til denne ret brugte jeg min store Römertopf på 5 liter.
Kan også laves i ildfast fad eller i en stegegryde i ovnen. Kan også laves på komfur f.eks. i sautérpande. Tilpas tilberedningstiden.  
Saucen kan skille, hvis du putter fløden i for tidligt. Vent evt. til kort før servering.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skøn ret til stegeso med fadkoteletter med porrer, æbler og karry

Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk

Totalt lækker ret med porrer, æbler og karry.

Denne ret med koteletter i fad gav jeg 2.3 timer og det var helt perfekt. Tilbereder du retten i andre former for fade, så bare tilpas tilberedningstiden.

Jeg lavede olieristede kartofler til, men ris vil også være perfekt at servere til.

Det blev en flødetung ret, så man kan ikke spise en stor portion. Vi havde mad nok til 4 i 2 dage, eller til 8 omkring et gæstebord. Så er der serveret.

Fremstillingsprocessen lyder måske uoverskueligt lang, men det er nu slet ikke. Her ser du billeder af processen fra start til slut:Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk

Sådan laver du koteletter i fad med karry, æble, porrer og kokosmælk – se billederne her:

Lækker årstids-sæsonret. Mange har porrer og æbler i haven og hvis du ikke har, kan begge dele købes billigt i butikkerne, når de er i sæson. Porrer

Hvad er en stegeso?
En Römertopf er en stegeso i rødler. Et lerfad med låg, som sikrer at saft og kraft bevares i dét der tilberedes.

Stegesoen skal helst suge vand minimum ½ time, før du bruger den. Det smarte er, at den så efterfølgende afgiver vand under tilberedningen, med mørt kød til følge.

Det er nemmest at fylde den ene del med vand og så sænke den anden ned oveni. Lad bare “opstillingen” stå i vasken sådan imens du klargør kød og tilbehør.

Stegeso - Römertopf

Nogen har skrevet til mig hvorfor jeg bruger kartoffemospulver fra brev? Det gør jeg fordi det er genialt at bruge i stegeso retter.

Før hældte jeg stegesky i gryde og jævnede, men nu drysser jeg bare stivelsespulver på, i det omgang retten tillader det.

Tusind tak til den søde bloglæser der sendte mig tippet – det er nu hermed givet videre til dig. 🙂 Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælkWow. For filan hvor var det mørt det kød. Lækkert og karrysovsen var skøn. Retten stryger direkte ind som en af familiens helt store favoritter.

Dagens hurtige madtip fra mig til dig. Koteletter i fad i stegeso – en stor anbefaling fra mig til dig. 

Segesoen sejrede igen.

Er du vild med karryretter, så prøv også denne ret med kylling eller klassikeren boller i karry.

Koteletter i fad med karry, æble, løg & kokosmælk

Få flere lækre retter til stegeso ved at klikke her eller se med nedenfor:

1.

Koteletter i stegeso med grøntsager - opskrift
Møre nakkekoteletter i stegeso - med porrer, fløde, tomat og løg
Se opskriften her
Koteletter i stegeso med grøntsager - opskrift

2.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Møre koteletter i fad i Römertopf
Se opskriften her
Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

3.

Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
Møre koteletter i stegeso i tomat flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i stegeso med tomat & flødesovs

4.

Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
Møre koteletter i Rømertopf - koteletter i rød flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso

5.

Nakkefilet i stegeso - langtidsstegt nakkesteg
Nakkefilet i Römertopf med løg og gulerødder i tomat & flødesovs
Se opskriften her
Nakkefilet i stegeso - langtidsstegt nakkesteg

6.

Koteletter i karry med mango og kokosmælk
Koteletter i karry med mango & kokosmælk - opskrift til stegeso
Se opskriften her
Koteletter i karry med mango & kokosmælk

7.

Nakkefilet i stegeso med karry, løg og æbler
Lækker mør nakkesteg med løg og æbler i karrysauce
Se opskriften her

8.

Kylling i stegeso med kartofler & tomat
En mør og lækker ret med kylling, kartofler, tomat, hvidløg og rosmarin
Se opskriften her
Kylling i Römertopf med kartofler & tomat - god ret til stegeso

9.

Svinemørbrad med bouillonkartofler i stegeso
Svinemørbrad i baconsvøb med bouillonkartofler i stegeso
Se opskriften her
Svinemørbrad med bouillonkartofler i stegeso

10.

Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
Nakkesteg i Römertopf stegt som vildt med bacon og flødesauce
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.