Æblemarmelade med vanilje. Uhm – i dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker marmelade med æbler og vanilje.Jep – der er stadigvæk æbler i haven.
Er du ved at have fået nok af æblekager, æblemuffins og andre søde lækkerier, så her et tip til dig om om den lækreste æblemarmelade.
En god marmelade, der kan laves på næsten ingen tid og næsten uden sukker.
Et par tsk. marmelade på et stykke groft knækbrød spiser jeg som mellemmåltider lige for tiden. Det er sundt og næsten uden kalorier.
Du kan koge en kæmpe portion og hvis du tilsætter atamon kan marmeladen holde sig længe. Et glas som værtindegave, vil også vække jubel.
Man kan også koge halvdelen af marmeladen lidt længere og undlade Atamon? På den måde kan man lave æblemos til en helt almindelig gammeldags æblekage. Æblemosen kan også spises som æblegrød.
Når jeg koger marmelade smager jeg altid marmeladen til med sukker til sidst.
Denne marmelade krævede næsten intet sukker, for mine æbler var søde og jeg brugte en hel vaniljestang. Vanilje søder nemlig også.
Bruger du madæbler, skal der en del mere sukker til. Bare smag til.
Jeg koger også gerne marmelade, til jeg synes konsistensen er passende. Kan du gode lide hele frugtstykker i marmeladen, så kog den ikke helt så længe.
Dagens æblemarmelade er lavet med skrællede æbler, men du kan også koge æblemarmelade med skræl, hvis skrællen er fin?
Det giver marmeladen betydeligt mere smag – og farve, som du kan se her.Her kommer opskriften på æblemarmelade med vanilje – af skrællede æbler:
Æblemarmelade med vanilje – få en god nem opskrift hér

Ingredienser
- 2 kg æbler eller mere
- 1 vaniljestang
- Sukker efter behov smag til
- 1 tsk Atamon pr. kg frugt
Sådan gør du
- Skræl æblerne. Hvis skrællen er fin, kan du godt lade skrællen blive på
- Skær en vaniljestang igennem og bland vaniljemarven med lidt sukker
- Tilsæt både marv og den tomme vaniljestang.
- Lad æblemarmeladen koge ca. 20-30 minutter under låg ved svag varme, til passende konsistens. Jeg synes godt der må være lidt æblestykker tilbage, så kog jeg koger ikke æblerne helt i mos. Du bestemmer. Omrør flere gange undervejs
- Tag gryden af varmen og bland Atamonen i. Laver du kun få glas, I kan spise indenfor en overskuelig fremtid, behøver du ikke Atamon.
- Skyl marmeladeglas med kogende vand iblandet lidt Atamon. Læg lågene til glassene i en skål og dæk med kogende vand og lidt Atamon. Det er tit, det er i lågene der dannes mug, så husk dette punkt (og en ren ske, hver gang du tager af glasset).
- Hæld marmeladen på glas og luk hurtigt låget.
- Opbevares bedst på køl.
- Nydes på lækkert brød, knækbrød men kan også bruges i roulader, kager eller lagkager
Noter
Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle æblerne
Marmeladen kan laves med pærer også Kan frysesPrøv også æblemarmelade med kardemomme og eller æblemarmelade med kanel
Den nemmeste marmelade med æbler og vanilje – så lækker også
En, to, vupti er der æblemarmelade. Den kan snildt laves imens du alligevel er i gang i køkkenet.
Hvad er så forskellen på denne marmelade og æblemos?
Det er tæt på det samme tænker jeg. Marmeladen koger bare lidt kortere tid end æblemos.
Du behøver intet Marmelit eller syltesukker til denne opskrift. Fibrene fra æblerne stiver fint og det gør bare marmeladen endnu nemmere at lave.
Marmeladen smager så fint og det giver den allerbedste samvittighed at vide, at man med marmeladen, kan få brugt de sidste æbler i haven.
Har du stadigvæk æbler i haven, så overvej en portion æblemarmelade/æblemos. Den kan fint fryses, bare udelad Atamon i så fald.
Prøv også æblemarmelade med kardemomme, æblemarmelade med kanel eller hjemmelavet æblesmør, det er også lækkert.
Du kan også lave marmeladen med pærer? En pæremarmelade er nemlig også rigtig god.
Sådan laver du æblemarmelade – se billederne her:
Rigtig god marmeladefornøjelse til dig. Ender din portion som æblekage eller på brødet? Måske begge dele? 🙂
Dagens stormvejr resulterede i en ny æblehøst på græsplanen.
Jeg samler op, efterhånden som de dratter ned. Vi kan slet ikke følge med. Skønt.
Det er så nemt at lave hjemmelavet marmelade selv. Prøv også en nektarinmarmelade eller æble blommemarmelade.
Få flere gode nemme opskrifter på marmelade, kompot, chutney ved at klikke her
Få flere opskrifter på marmelade her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hej Gitte.
Hvor meget vand bruger du til at koge æblerne i?
Med venlig hilsen
Kim
Uhmm hvor lækkert…
Jeg har en kæmpe pose æbler og tror da jeg vil skrælle dem og lave æblemarmelade! Tak for inspirationen 🙂
Vh. Line