Kringle med æbler og marcipan. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem kringle, der slet ikke skal hæve.
Æbler, æbler, æbler i haven og en Bagenørd med en stædig kagebagetrang. At bage giver glæde og har man ikke selv lyst til at spise alle lækkerierne, kan man jo dele med kagesultne naboer 🙂
Det blev til en lækker kringle med æbler og marcipanremonce og halløj den smagte godt! En dejlig nem æblestang med marcipan.
Hvad er en galop kringle?
Kringlen var af den hurtige slags, med bagepulver. Bager du kringle på denne måde, får du en sprød galopkringle og du kan springe hævningen over. Det er nemt og hurtigt at bage en kringle uden gær.
En galopkringle er bedst samme dag. Den er mere sprød end en almindelig kringle lavet af gærdej. Den kan fint fryses og den kan også lunes dagen efter og blive god alligevel. Kringlen bliver næsten altid spist op her på dag 1. God anbefaling! 🙂
Har du en rest tilbage, kan den fryses eller lunes i mikroovnen dagen efter. Så bliver den næsten som nybagt.
Det er nemt at bage kringle med bagepulver og har du også æbler i haven, er denne æblekage et oplagt weekend kagebageprojekt for dig
Fyldet kan du sagtens variere og udskifte med anden frugt/syltetøj, kanelremonce, eller Nutella måske?
Kanel kan udelades i fyldet, men det smager SÅ godt sammen med æble og marcipan. Tilsæt gerne rosiner, hvis du er vild med rosiner i kringle.
Få inspiration til flere lækre kringler nederst i dette indlæg eller brug denne opskrift som udgangspunkt.
Kringle med æbler, kanel og marcipan – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Kringledej:
- 250 gram mel
- 100 gram blødt smør
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 dl tykmælk ell. mælk
- ½ sammenpisket æg
Remonce:
- 6 revne æbler kan erstattes med æblemos, æblekompot, syltetøj - kan også lave uden æbler
- 200 gram revet marcipan - eller marcipanremonce kan erstattes af remonce rørt af 150 gram smør og 150 gram sukker
- 3 tsk kanel kan udelades
- Evt. rosiner hvis du er til rosiner i bagværk
Pensling og drys:
- ½ sammenpisket æg
- Perlesukker og mandelflager
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser. Smuldr smørret i
- Tilsæt mælk/tykmælk og sammenpisket. Ælt dejen godt sammen, til den kan rulles til en kugle. Tilsæt evt. lidt ekstra mel
- Del dejen i to halvdele og rul dem ud til kringlestænger, på en bageplade beklædt med bagepapir
- Rør remoncen ved at blande alle ingredienser.
- Skræl og riv æblerne
- Fordel remonce og revet æble på miden af stængerne.
- Læg siderne ind over og pres dejkanterne godt sammen. Bøj enderne godt sammen, så fyldet ikke løber ud. Tryk kringlerne lidt flade. Pensl kringlestængerne og drys med perlesukker og mandelflager.
- Bag kringlerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft. Kringlerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Noter
Marcipan og æble kan erstattes af andet fyld:
Syltetøj, Nutella, rabarberkompot, marcipanremonce, rosiner. Du kan også bruge æblemarmelade, æblemos eller karamelliserede æbler.Kringlerne kan også bages med 25 gram gær.
Udelad da bagepulver og lad dejen hæve 30 minutter i skålen og 30 minutter efter kringlerne er formede Kringlerne er fryseegnedeKringlerne var friske og søde. Let syrlige med en lækker marcipansmag og et strejf af kanel.
Der er brugt en rimeligt stor mængde marcipan i kringlerne, men ikke andet sødestof i remoncen end æbler.
Tilsæt evt. gerne lidt ekstra sukker eller lidt blød nougat i skiver, hvis du har en særligt sød tand. 🙂
Kan kringlerne laves uden marcipan?
Ja, marcipan kan erstattes af en almindelig smørremonce rørt af 150-200 gram smør og 150-200 gram sukker. Du kan også erstatte med en lækker kanelremonce? Få inspiration her.
Prøv også at bruge de karamelliserede æbler som fyld. Det smager SÅ godt.
Eller prøv denne kringle med kanelremonce – uhm den er også bare god. Få tips til flere nemme lækre kringler nederst i dette indlæg.
Kan kringlerne bages med gær?
Ja du kan sagten erstatte bagepulver med gær. Rør gæren ud i væsen og lad dejen hæve 30-45 minutter i skålen og efter kringlerne er formede.
Mine æbletræer bliver ved med at kaste frugt af sig, men vi er snart mættede med æblekager.
Æblemarmelade har jeg ikke fået lavet i år, mest fordi vi stadigvæk har glas til overs fra sidste års hus.
Har du en masse æbler i haven kan jeg ellers anbefale dig at prøve denne marmelade. Kogte, blendede æbler med vanilje.
Den nemmeste æblemarmelade. Denne kringle vil også være god med den gode æblemarmelade eller æblemos i.
Når kringle bages med bagepulver, springer du over hvor kringlegærdet er lavest.
Det passer perfekt for mig, med en kringle der bare kan rulles nemt og hurtigt uden hævetid. Spontane kringler, ja tak! 🙂
Sådan bager du kringle med æbler – med bagepulver – se billederne fra start til slut her:
Ønsker du en mere traditionel kringleremonce, kan en sådan nemt laves af:
100 gram smør, 100 gram sukker, 1-200 gram marcipan. Tilsæt evt. 2 revne æbler. Det giver lidt syrlighed. Remoncen er dog også rigtig lækker uden æbler.
Se nedenfor hvordan jeg har føjet enderne sammen.
Ægpenslingen holder godt sammen på det hele. Husk at drysse bordpladen med mel, inden du ruller kringlestængerne ud.
Det er træls, når dejen hænger i og kringlestængerne sprækker. Uha det er lidt derfor jeg ellers ikke er meget for udrullede deje.Se lige en fin og lækker kringle med æbler. Sprød og smuk.
Naboerne blev glade og min gemal også. Han er ikke meget til kage, men kringle giver ham julelys i øjnene.Sønnike, der ellers mest er til frugt, var også begejstret.
Kringlesucces på matriklen.
En kringlehilsen fra mig til dig. God fornøjelse med bageriet til dig og rigtig god weekend 🙂
Få inspiration til flere lækre kringler eller cremestænger her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Det kan godt være du synes du er slatten og slap ….. jeg synes du er rigtig sej ?, i morgen vil jeg prøve at bage kringle for første gang.
Varme hilsner
Britta