Svinebryst – i dag får du opskriften på lækkert barbecue marineret stegt flæsk tilberedt i ovn.
Jeg er vild med stegt flæsk, men barbecue marineret stegt flæsk, smager altså bare endnu bedre.
Det er lørdag. Solen har skinnet. Der er forår i luften og forårsbobler i kroppen.
Der er god tid til langsomme spadsereture i byen, årets første picnic i det fri og køkkensysler.
God tid til langsommeligt mad. Skønt. Jeg elsker mit arbejde, men er vistnok allerbedst til at holde fri. Mon ikke vi er flere der har det sådan? 🙂
Vores langsommelige lørdagsmenu blev ølmarineret svinebryst med gulerodscoleslaw og bagte kartofler med kryddersmør.
Hvordan laver man sådan en menu?
Jo allerførst skal du starte med at marinere kødet. Start gerne tidligt om morgenen, eller dagen før. Færre timer kan også gøre det.
Opskriften på den lækre marinade med barbecue, chili og øl kan du sagtens bruge til andet kød også.
Svinekød, pulled pork, hotwings, kyllingelår eller en god steak eller oksesteg måske? Øl i den søde marinade giver en rigtig god smag.
Mon ikke at der vil være rigtigt mange, mænd især, der vil få julelys i øjnene over udsigten til både stegt flæsk, barbecue og øl i én og samme ret? Jeg tror det 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Svinebryst i skiver – få en god nem opskrift på barbecue marineret stegt flæsk hér

Ingredienser
- 1 kg svinebryst stegt flæsk i skiver
Barbecuemarinade med øl
- 1 dl. øl helst mørk øl, men almindelig øl kan også bruges
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- 2 spsk. dijonsennep
- 3 spsk farin
- 1 tsk. chilipulver kan ersattes af tabascosauce
- 1 tsk tørret ingefær
- 2 tsk groft salt
Sådan gør du
- Bland øl, farin og tomatpuré.
- Tilsæt krydderier. Rør rundt.
- Put marinaden i en pose/skål og læg kødet i. Sørg for at kødet er godt dækket. Vend godt rundt.
- Kødet skal nu marinere i mindst et par timer og gerne natten over. Smagen bliver bedre, jo længere tid kødet marinerer.
- Beklæd en bageplade med stanniol/bagepapir eller brug et støbejernsfad/slip let fad. Du kan også lægge svinebrystskiverne direkte på en rist. Kan også tilberedes på pande, på grill eller i airfryer
- Steg svinebrystskiverne nederst i ovnen v. 150 grader varmluft i ca. 1 time. Kig til dem ofte og pas på de ikke bliver for mørke Der er sukker i marinaden, så de kan nemt blive brændte. Vend kødet, når halvdelen af tilberedningstiden er gået. Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og sprødt i kanterne. Vær obs på at der flyder en del olie fra kødet under stegningen
- Lav gerne bagte kartofler sammen med den stegte flæsk, de skal ca. have lige så lang tid i ovnen.
Noter
Lækkert mørt og utroligt velsmagende stegt flæsk med barbecue marinade
Når der kun skal bruges 1 dl øl, er der rigeligt øl at skåle med i køkkenet 🙂
Marinaden er nem og hurtig at røre sammen og så smager den bare rigtigt godt til al slags kød.
Tomatmarinaden vil være lækker at bruge til f.eks. kyllingelår, svinekoteletter, pulled pork, marineret culotte måske?
Jeg var så heldig, at der var meget kød på det svinebryst jeg købte.
Gå du gerne også efter svinebryst med meget kød, da fedtet jo ellers bare vil smelte væk.
Så er det stegte flæsk klar til en tur i ovnen eller på grillen.
Det vil være oplagt at grille det stegte flæsk, så slipper du for fedt og dunst indenfor. Du kan også tilberede det i airfryer eller på stegepande
Vær obs. på at tilberedningstiden skal forkortes væsentligt, hvis du griller kødet. Steg svinebrystskiverne i ovnen v. 150 grader varmluft i minimum en time. (175 grader alm. ovn)
Kig til dem når der gået en time. Der er jo sukker i marinaden, så skiverne kan nemt blive brændte.
Jeg gjorde en portion bagte kartofler klar og tilberedte dem sammen med det stegte flæsk i ovnen.

Det var smart nu ovnen alligevel var igang.
Hvis bagetiden skal holdes indenfor 1 time og temperaturen være på 150 grader, skal du ikke bruge nogle kæmpe store bagekartofler. Så er det stegte barbecuemarinede flæsk ved at være færdigt.
Halløj hvor smager det altså bare godt! Mørt, velsmagende marineret flæsk og med sprød kant.
Jeg lavede en hurtig coleslaw, imens kød og kartofler stegte.

Gulerodscoleslaw passede perfekt til det stegte marinerede flæsk. Jeg brugte skyr til min coleslaw, så retten ikke blev så fed i det.
Opskriften på den gode gulerodscoleslaw kan du få ved at klikke lige her
Coleslaw kan også laves med creme fraiche, men vi havde skyr, så det blev skyr.
Min datter er begyndt at storspise skyr, og hun blev vild med den sunde skyr-baserede gulerodscoleslaw.
Det smagte skønt til det stegte flæsk. Den coleslaw må på menuen lidt oftere. 🙂
Lækker gulerodscoleslaw. Syrlig smag fra skyr’en, sødlig smag fra sennep og honning. Den passede perfekt til det lidt tunge kød. Match from heaven 🙂Så er der lækkert smagfuldt, sprødt barbecuemarineret flæsk. En skøn måde at servere svinebryst på, synes vi i min familie 🙂
Dagens ret blev serveret. Det blev var en rigtig herremiddag.
De bagte kartofler var klar og vi spiste dem med en god klat kryddersmør på toppen.

Nogle af os valgte smør og paprika/saltdrys. Du bestemmer selv din egen favorit 😉
Dagen har været skøn og god og vi har spist bagerens lækre fastelavnsboller, med creme, serveret i mit flotte nye keramikfad.
Du skal næsten have synet af det her. Jeg ELSKER mit nye fad fra Giebelhausen keramik ELSKER det bare.
Det er som om selv fastelavnsboller kommer til at smage bedre, når de serveres i sådan et fad. Det er jo bare indbildning, men alligevel er det som om? 😉
Få flere gode opskrifter på stegt flæsk her:
1.

2.

3.

4.

5.

Hej Gitte
Hvad med sticky pork? Eller klistret flæsk? Det ser super lækkert ud. Håber du har nydt det gode vejr i dag.
Uh det ser lækkert ud. Jeg har aldrig prøvet at lave det af bryst i skiver men det skal da prøves. Jeg har tit købt en stor ribbenssteg til ingen penge og så skåret sværen af og lavet tykke spare ribs. Sjovt nok er jeg ellers ikke vild med de færdigkøbte spareribs men når jeg selv laver marinaden eeeelsker jeg dem. God søndag