One pot kylling. Uhm her får du en rigtig god opskrift på one pot pasta i ovn med kylling.
Skal jeg gøre min søn rigtig glad, så skal jeg bare servere One pot pasta med kylling.
Mikkel blev derfor rigtig glad i fredags, da der var kyllingedag her på matriklen.
Jep – vi spiser kylling hver fredag, serveret på den ene eller anden måde.Oftest som grillkylling og hjemmelavede pommes frites men nogle gange må og skal der eksperimenteres.
Mine børn var meget skeptiske da jeg serverede One Pot Pasta første gang. Det er de ikke længere. Nu bliver de ellevilde når jeg annoncerer menuen.
“One Pot Pasta” er den nemmeste menu og One Pot betyder, at alt laves færdigt i én gryde eller ét fad.
Denne one pot ret består af grøntsager, ukogt pasta og kylling på toppen. Retten gratineres i ovn i en sovs, der består af fløde/mælk/bouillon.
Alt færdigt i ét og samme fad. Nemt og lækkert og hvor alle ingredienser giver smag til hinanden. Den skønneste ret og selv opvasken går som en leg. 🙂
Denne ret er lavet i et støbejernsfad, Det er perfekt at bruge, for så bliver retten også sprød i bunden.
Pastaen koger ikke ud, heller ikke selvom retten får 1 time i ovnen. Bare rolig.
Til gengæld gratineres pastaen på den mest lækre måde i flødesovsen. Det er blevet en totalt livret herhjemme. Faktisk er retten på familiens kyllinge top ti opskrifter.
Jeg har varieret retten nogle gange og du vil kunne finde flere varianter på bloggen.
Tjek f.eks. denne med timian og denne med peberfrugt og ærter. Se mere inspiration nederst i dette indlæg.
Varianten du skal høre om i dag, er med gulerødder og majs.
I denne ret, har jeg brugt fløde/mælk i stedet for fløde/bouillon. Det var en god ide! Saucen blev virkelig cremet og lækker.
Jeg iler med at bringe dig opskriften her. Variér endelig efter hvilke grøntsager du har i dit køleskab.
I dagens opskrift har jeg brugt kylling, men du sagtens også bruge svinekød/mørbrad/koteletter eller hvad du nu ellers kan finde på.
Kylling giver dog en rigtig god smag til pasta og grønt, så prøv da endelig med det. Bruger du kyllingefilet, så vikl gerne bacon om, så kødet ikke bliver for tørt.
Du får opskriften lige her og den er super nem:
One pot kylling i ovn med pasta & grøntsager
Ingredienser
- 1,2-1,5 kg kylling i små stykker overlår/lår eller en blanding.
- 4 rødløg i skiver
- 8 gulerødder i stave
- 2 peberfrugter i stave
- 400 gram majs
- 2 bouillonterninger gerne hønse- eller grøntsagsbouillon
- 4-5 spsk citronsaft
- 500 gram fuldkornspasta f.eks. skruer ukogt
- ½ liter fløde kaffefløde, madlavningfløde ell. piskefløde
- ½ liter mælk kan erstattes med vand
- Salt/peber - hvidløgspeber/citronpeber
Sådan gør du
- Svits løg, bouillonterninger, peberfrugt og gulerødder i lidt olie/smør sammen med bouillonterningerne. Retten kan også laves uden at forstege grøntsagerne.
- Svits gerne direkte i dit støbejernsfad, hvis det passer til komfuret, ellers kan du sagtens undlade at svitse. Bland bare alle grøntsagerne i fadet.
- Tilsæt majs, citronsaft, salt og peber og bland pastaskruer i
- Hæld fløde og mælk over og rør godt rundt i fadet, så pastaskruerne bliver dækket bedst muligt.
- Krydr kyllingestykkerne godt på begge sider og læg dem på toppen af grøntsags-/pastafadet.
- Sæt fadet i ovnen og steg ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Bruger du kun lår, kan du nøjes med 45 minutter, bruger du lår med rygben, så minimum 60 minutter.
- Rør lidt rundt i pastaretten, så godt du kan, undervejs. Pastaskruerne skal helst være mest muligt dækket undervejs.
Noter
One pot retter er de nemmeste retter – denne i ovn med kylling smager skønt!
Retten smagte så godt, at sønnike værnede om madresterne. “Har du puttet resten i køleskabet? Må jeg spise resten i morgen?”
Det er virkelig en god anbefaling, når der bliver vogtet om resterne her i huset 🙂
Jeg brugte mit fad fra Scanpan, som også passer til komfur. Det er smart, for så kan man svitse grøntsagerne først, før de andre ingredienser tilsættes, men strengt taget er det ikke nødvendigt at forstege.
Spring bare det punkt over, hvis du ikke lige har en støbejernsbradepande. Du kan sagtens bruge et ildfast fad af glas eller keramik. Brug hvad du har.
Drys gerne godt med citronpeber eller hvidløgspeber. Jeg har mange af de store krydderiglas fra Santa Maria, især er jeg fan af deres hvidløgspeber.
Kyllingen fik et stort fint drys på alle sider og sikke det smagte. Citronpeberet kan jeg også give mine allerbedste anbefalinger.Maden kom i ovnen og så var det jo bare at vente. Prop gerne pastaen ned undervejs, så godt du kan. Så undgår du tørre, brændte pastaskruer.
Retten endte nøjagtig lige så lækker og gratineret som den plejer. Totalt velsmagende, en stegt kyllingesmag med gratineret grønt/pasta.
Sønnikke var jublende og det var vi andre også.
Er du skeptisk? Måske du synes det lyder lidt mærkeligt med pasta der er blevet stegt i ovn i 1 time?
One pot ret med kylling i ovn. Bare rolig. Pastaen koger ikke ud. Prøv retten og du vil få dig en ny livret. Skal vi vædde?
Retten er perfekt som nem aftensmad på en hverdag. Den tager kun et kvarter at forberede.
Ovnen gør resten af arbejdet og du har tid til at hyggelæse, ordne vasketøj, smøre madpakker eller drille din familie imens. Ikke det værste at foretage sig? 🙂
En rigtig nem hverdagsmenu og her i familien er vi storfan alle. Er du frisk på at prøve noget nyt?
Få flere lækre one pot opskrifter med kylling her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hej
Kan mm mon bruge frosne kyllingelår
( hele ) ?
Mvh og tak for en god blog
Helle
Hej Gitte. Jeg har lavet denne fantastiske ret før, og den er virkelig god. Jeg fik bare en ide, og tænkte om du har prøvet at skifte fløden ud med mornay sauce? Og i stedet for kylling så lave hakkebøffer og læg ovenpå?
Endnu engang så er jeg KÆMPE fan af din blog, du giver masser af inspiration til nye retter.
Kh
Trine
Det lyder bare lækkert og nemt, men hvilken smag boullion bruger du? Er det kylling eller grøntsags. Jeg kan forestille mig at det ikke er helt uvæsentligt ?
Kh
Birthe
Hej Gitte.. Jeg har prøvet at lave retten med fuldkornsris,da jeg ikke havde pasta hjemme.. Det kan bestemt også anbefales.Skal så kun have 40 in i ovnen… Dejlig bliog,du har,men det har jeg vist sagt før 🙂 :Elsker dine opskrifter …