Pandekage i ovn. Få opskriften på en nem ovnbagt pandekage i ovn serveret med jordbær, blåbær og ribs her.
Jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet, men det har du jo nok opdaget. 🙂
På Pinterest så jeg et sjov idé med pandekager bagt i ovn og det skulle prøves. Altså der sker jo aldrig noget i livet hvis man ikke prøver, vel? 🙂
Jeg tænkte at det var genialt at bage pandekagedejen. Det kan jo være, at man ikke har tålmodighed til at stå og bage en stor stabel ved en varm stegepande?
Måske man alligevel har ovnen i gang og så kunne man jo nemt lige bage en stor pandekage i ovn til dessert?
Hvo intet vover, intet vinder. Det er sommerferie og jeg har god tid til køkkeneksperimenter. Skønt!
Pandekagen er en enkel pandekagedej, dog lidt tykkere end normalt. Pandekagen hæver flot op i ovnen, men falder lidt sammen efter afkøling.
Den ovnbagte pandekage smagte skønt! Som en tyk pandekage eller næsten som en slags bagt budding eller brødbudding? Lidt a la denne clafoutis.
Vi nød pandekagen som dessert med friske bær til. Vi var ret vilde med den, selvom det da var lidt sjovt at spise sådan en tyk pandekage bagt i ovnen.
Hvorfor bage en pandekage i ovnen?
Det var klart nemmere at lave “pandekager” på denne måde, end at stå og holde øje og vende pandekager ved komfuret.
Smagen er pandekageagtig, og pandekagen er sprød på toppen og blød i midten.
Man kan nøjes med mindre smør, da man jo heller ikke bruger smør til stegningen. En fedtfattig “kage”.
Skal vi ikke bare sige, at den også er lidt sundere så? Der er også kun 50 gram sukker i. Meget mindre i en almindelig kage.
Er du mere til klassiske pandekager, så kan du finde mange lækre opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Pandekage i ovn – nem opskrift på ovnbagt pandekage

Ingredienser
- 3 æg
- 2 dl mælk kærnemælk ell. lign. kan også bruges
- 50 gram sukker kan udelades
- 160 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 10 gram smeltet smør
- 1 nip salt
- evt. vaniljesukker/kardemomme
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikroovnen. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt smeltet smør. Tilsæt evt. evt. kardemomme ell. vaniljesukker til dejen
- Smør en bageform med rigeligt smør eller beklæd med bagepapir og hæld pandekagedejen heri. Min form målte 22x16x6 cm. Hæld gerne dejen i en større og fladere form, så får den større sprødere overflade
- Bag nu pandekagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (afhængigt af størrelsen på bageformen). Den er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
- Servéres lun med f.eks. friske bær på. Pandekagen falder lidt sammen efter afkøling
Noter
Ovnbagt pandekage bagt i ovnen – en meget nem måde at lave pandekager på
Jeg brugte et lidt højt fad (6 cm.), så min pandekage blev lidt høj i det. Du kan sagtens bruge et større og lavere bagefad, så bliver din pandekage lavere og får en større sprødere overflade. Tilpas bagetiden i så fald.
Den store pandekage er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
Jeg pyntede bare pandekagen med sæsonens bær. Laver du pandekagen om vinteren, så kunne du f.eks. pynte den med bananskiver, lidt Nutella og flødeskum måske? Bare lige nogle ideer fra mig.
Det var en dejlig nem dessert!
Hvordan smager en pandekage bagt i ovn?
Den smager af rigtig pandekage men er blødere i konsistensen jo, afhængigt af hvor tyk du bager din pandekage. Bare brug den form du har.
En fin dessert, der også sagtens kan nydes som kage.
Prøv den bagte pandekage en eftermiddag I kommer trætte og sulten hjem. Den vil også være et hit at servere til brunch med skyr og bær på.
Kan pandekagen laves uden sukker?
Jep pandekagen kan laves som madpandekage, hvis du laver den uden sukker.
Hvis du breder dejen ud på en stor bageplade, så tænker jeg at pandekagen vil kunne rulles ud som madpandekage, du kan putte fyld i?
Det må blive næste eksperiment, men eksperimentér du gerne med opskriften 🙂
God fornøjelse med din ovnbagte pandekage – jeg håber den bliver et hit hjemme hos dig. Hvo intet vover intet vinder.
Få flere gode nemme opskrifter på pandekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Få gode opskrifter på clafoutis her:
11.

12.
