Havregrynspandekager. Her får du opskriften på sunde pandekager uden sukker og med havregryn i stedet for mel.
Sprøde pandekager med havregryn.
Tænk, at man kan lave så lækre pandekager helt uden hvedemel.
Helt sprøde og mættende havregryndpandekager, der vil være et hit at servere både som morgenmad, til brunch, som dessert eller madpandekager.
Pandekagerne er super nemme at lave og de består af ganske få ingredienser: havregryn, æg, mælk, vaniljepulver og et nip salt.
Geniale pandekager, hvis du gerne vil skære ned på hvedemelet. Hvis pandekagerne skal være helt glutenfri, skal du gå efter havregryn uden gluten. Alm. havregryn kan nemlig godt indeholde spor af gluten, så bare lige for en sikkerheds skyld.
Pandekagerne er et hit som sukkerfrit og glutenfrit alternativ til almindelige pandekager.
Hvis du bruger vaniljepulver i stedet for vaniljesukker, kan de laves helt sukkerfrie.
Du kan dog sagtens søde dem med lidt sukker. Du bestemmer.:-)
Opskriften er rigtig nem, både at lave og købe ind til. Du får den lige her:
Havregrynspandekager – sunde pandekager uden sukker, med havregryn i dejen. Få en god, nem opskrift her:
Ingredienser
- 175 gram havregryn (4 dl) helst finvalsede.
- 2 æg
- 3½ dl mælk alle slags kan bruges også kærnemælk eller vand
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1 nip salt
- Smør eller kokosolie til stegning bruger du sliplet pande, kan du måske stege uden fedtstof
Sådan gør du
- Bland havregryn med mælk og æg. Tilsæt vaniljepulver/vaniljesukker og salt.
- Blend alle ingredienserne sammen og lad pandekagedejen hvile nogle minutter. Dejen bliver en smule tyndere end en almindelig pandekagedej.
- Smelt smør eller kokosolie på en varm pande og fordel dej herpå. Bliv ved panden. Vend pandekagerne, når dejen er gennembagt og pandekagen er stegt gylden og sprød
- Hold pandekagerne varme under stanniol, til de alle er klar. Jeg fik 8 store pandekager af denne portion
- Servér pandekagerne med f.eks. æblesirup, sirup, æblemos? Du kan også bruge dem som madpandekager
Noter
Prøv også disse pandekager med hytteost, de er også rigtigt gode.
Sød evt. pandekagerne med honning eller lidt sukker.Sprøde pandekager uden sukker og hvedemel – nemme at lave med havremel. Fine som madpandekager også
Du bliver virkelig overrasket over disse sunde pandekager. De smager super godt, selvom der ikke er sukker i.
Dejen er noget tyndere end en almindelig pandekagedej, men det er med til at gøre pandekagerne ekstra sprøde. I disse små tykke brunch pandekager med havregryn, har jeg ikke blendet dejen. De er også super gode.
Dem kan du lave, hvis du ikke har en blender 🙂
For at lave pandekagerne, skal du bruge en stavblender, eller du kan blende havregrynene fint, før du rører dejen.
Du kan også blende havregrynene til havremel, før du blander dejen.
Prøv også disse majspandekager – glutenfri pandekager med majsmel.
Havregryn i dejen gør pandekagerne sundere. De indeholder flere fibre og mætter derfor bedre.
Kan I ikke spise dem alle, så kan madpakkerne bruges kolde i madpakken. De kan sagtens også fryses ned.
Jeg glæder mig også til at prøve at lave dem med kødfyld, evt. til gratinering med ost i ovnen. Uhm.
Dejligt med sunde pandekager, som mætter bedre og som ikke er søde som dessertpandekager. Diabetes venlige pandekager er det også.
Man kan spise dem med lidt bedre samvittighed. Dine børn – og resten af familien – vil elske dem! Prøv dem som sundere mellemmåltid måske? 🙂
Du kan selvfølgelig sagtens nyde dem med syltetøj, vaniljeis, sirup og sukker, ja lige hvad du har lyst til. 🙂
Selvom pandekagerne er sunde, er de jo ikke kaloriefrie. Hvis du bruger en sliplet pande, kan det være du kan stege dem uden fedtstof? Eksperimentér gerne.
Jeg spiste en pandekage med lidt æblesirup, og det smagte godt.
Du kan nyde pandekagerne med lige hvad du har lyst til. Det vil smage lækkert med æblekompot, måske sukkerfrit?
Få flere lækre opskrifter på pandekager – både sunde og søde pandekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.