Pasta med pesto. En nem og lækker pastaret med tomat og parmesan.
Sensommerskolen skinnede og grill-iveren kom over os. Sol og gode grilldufte hænger tit uløseligt sammen her på vores matrikel.
Ja ja jeg ved godt at hardcore-grill’ere griller året rundt, men i den sammenhæng er vi vist bare sølle grillamatører hér. 😉
Grillkødet i dag var nemt og enkelt nok. Som altid var det grilltilbehøret der tog tiden i køkkenet.
Grillkødet blev en marineret svinemørbrad – der kan købes færdigmarineret eller laves helt selv.
En grillet svinemørbrad skal grille ca. 20-30 minutter afhængigt af temperatur.
I den tid kan du sagtens nå at trylle tilbehøret: Det kunne f.eks. være pasta med pesto, tomater og frisk parmesan?
Retten er så enkel, at den vil kunne laves med lukkede øjne (næsten). Brug gerne frisk pasta, hvis du har det på lager, det er allerbedst.
Du kan bruge både rød og grøn pesto til retten. Lav gerne din egen pesto, f.eks. en basilkumpesto eller ramsløgpesto?
Hvis du er på jagt efter andet grilltilbehør, så prøv at kigge forbi blog-kategorien “Grill og grilltilbehør”. Her finder du en stribe opskrifter på grillretter og tilbehør som salater, kartoffelretter o.lign.
I dag følger opskriften på pestopastaen og den kommer lige her. Den er super nem:
Pasta med pesto, tomat og parmesan – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 500 gram pasta - skruer, penne eller spaghetti gerne fuldkorns
- 200 gram pesto både rød og grøn pesto kan bruges
- 10 tomater i både i både
- 100 gram friskrevet parmesan anden ost kan bruges, men ost kan også udelades
- Salt
Sådan gør du
- Bring pastaen i kog og skær tomaterne imens.
- Hæld vandet fra pastaen og bland tomaterne i.
- Hæld pestoen i. Skyl glasset med lidt olie, for at få det sidste med.
- Tilsæt friskrevet parmesan og vend rundt. Parmesanen kan også rives på lige før servering.
- Smag til med salt. Servér
Noter
En nem pastaret med tomat, frisk parmesan og pesto – klar på et kvartér
Tomatsæsonen er lang – heldigvis. Det er en fornøjelse for os der elsker tomater.
Når sommersolen skinner, smager tomaterne af allermest og så bliver tomatretterne bare endnu bedre. Prøv f.eks. en lækker tomattærte eller en lækker tomatsalat.
Synes du tomaterne mangler smag om vinteren, så kan du “booste” smagen ved at langtidsbage dem i ovnen. Bare lige et tip til dig 🙂
Denne ret med pasta med pesto, tomater og parmesan er nem at lave, se billederne her:
Jeg rev parmesanen i retten og vendte den rundt i den varme pasta.
Parmesanen mister lidt af sin smag, når den smelter, så du kan med fordel vente med at putte den på, til lige før servering. Du bestemmer.Riv gerne parmesan og ikke det triste parmesandrys, du kan købes i brev eller i bøtte. Smagen er SÅ meget bedre, når du bruger frisk parmesan.
Verdens nemmeste, hurtigste pastaret, perfekt grilltilbehør.
Vi hoppede over hvor gærdet var lavest og grillede en svinemørbrad, forkogt og med færdig marinade. Vi var hjemme kl. 18.00 så det blev lidt en grilldag med det muliges kunst.
Den færdige svinemørbrad smager faktisk helt fint og i en snæver vending, kan den fint gå an. Det er nemt, for mørbraden skal ikke afpudses først. Smagen på marinaden er faktisk også ganske fin.
Færdigkøbt kan gå an, men hjemmelavet er selvfølgelig allerbedst.
Har du god tid, så marinér endelig gerne svinemørbraden selv.
Dagens nemme hverdagsgrillmenu klar til servering. Voila! Skal vi ikke bare håbe på endnu en grilldag i morgen også? 🙂
Jeg kryber tidligt til køjs med min krimi. Hverdagene kræver al det krudt jeg kan opdrive for tiden, men jeg er glad og god energi på mine arbejdsopgaver på jobbet.
Vi har skiftet bibliotekssystem, og det lyder kedeligt og bagatelagtigt, men det er gennemgribende for arbejdsgangene på et bibliotek. Kollegerne og jeg øver os i at tænke alt nyt – fra bunden.
En sund øvelse; man udvikler sig, lærer nyt med og af hinanden, men træt bliver man også 🙂
Godnat til dig og pøj pøj med pastaretten, hvis du har fået lyst til at springe på 🙂
Få flere gode opskrifter på pesto pasta her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Opskrifter på hjemmelavet pesto:
1.
2.
3.