Persillesovs. Her får du opskriften på en dansk nationalspise persillesovs – en klassisk og meget populær hvid opbagt sovs med persille.

Man kan da vist næsten ikke sige stegt flæsk eller rødspættefilet, uden at sige persillesovs, vel? Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Nixen, så her får du opskriften på den populære sovs. En klassiker, der bringer smilet frem. Nederst i opskriften får du links til gode retter du kan servere til persillesovsen.

Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Sovsen er rigtig nem at lave. Den kan laves på forskellige måder.

Du kan bruge bouillon, mælk, fløde eller en blanding.  Du kan opbage sovsen med smør eller du kan jævne mælk.

Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Jeg synes den smager bedst med smør, så det er den opskrift du får her.

Brug allerhelst frisk persille, gerne en potte persille til sovsen. Du kan til nød bruge frysetørret persille, men smagen er bedst i den friske.

Det er nemt at lave en opbagt hvid sovs med persille, så bare spring ud i det.

Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Persillesovs – få en god nem opskrift på opbagt hvid sovs med persille

Persillesovs - opskrift på sovs med persille
Nem hvid opbagt sovs med persille
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Persillesovs - opskrift på sovs med persille
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 40 gram smør ca. 3 spsk
  • 30 gram hvedemel ca. 3 spsk
  • 5 dl mælk du kan erstatte halvdelen med fløde ell. bouillon
  • 2 håndfulde frisk persille ca. 1 potte
  • salt
  • evt. citronsaft, lidt sukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Brug gerne en tykbundet gryde, så sovsen ikke brænder på
    Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
  • Pisk godt og rist melblandingen i nogle minutter
    Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
  • Tilsæt mælken og pisk godt. Tilsæt salt. Varm sovsen op, tli den tykner. Det tager 5-10 minutter. Rør flere gange undervejs, så sovsen ikke brænder på
    Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
  • Skyl persillen godt og ryst vandet af, Snit persillen fint eller kør den igennem en persillehakker. Tag gryden af blusset og tilsæt nu persillen til den hvide sovs. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft / sukker
    Persillesovs - opskrift på sovs med persille
  • Nu er persillesovsen klar til servering
    Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Noter

Persillesovs må gerne opvarmes dagen efter, hvis den opvarmes til mindst 75 grader. Det er vigtigt at persillen er skyllet rigtigt godt fri for evt. rester af jord. 
Du kan smage sovsen til med citronsaft og evt. lidt sukker
Erstat evt noget af mælken med fløde eller bouillon
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt og hurtigt at lave en hvid opbagt sovs med persille – en klassisk sovs til mange danske nationalretter

Persillesovs må vist være mormormad af allerbedste slags. Det er én af de opskrifter, der godt kan gå i glemmebogen i det moderne køkken.Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Det er synd, for det smager jo bare rigtigt godt, især til nye kartofler, stegt flæsk, paneret fiskefilet.

Persillesovsen kan laves på et kvartér, en nem sovs, der kan laves på ingen tid. Perfekt som tilbehør til nem aftensmad eller de gode danske mormorretter.
Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Vi laver det tit, når/hvis vi har frisk persille eller om sommeren, hvor vi kan høste frisk persille fra krydderurtebedet i haven. Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Må sovs med persille varmes op igen?

Det skulle være en skrøne, at man ikke må genopvarme persillesovs. Øv også, for jeg tror faktisk at der er blevet smidt meget persillesovs ud på den konto igennem tiderne.

Så vidt jeg kan læse mig til på Fødevareinstituttets hjemmeside, så er det helt ok at varme retter med persille op igen.

Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Persille opvarmning handler om god køkkenhygiejne:
  • persillen skal skylles rigtigt godt, før den bruges. Den skal være helt fri for evt. jord.
  • en ret med persille skal køles hurtigt ned, hvis den skal genbruges
  • persillesovsen skal varmes godt op, før den spises igen, faktisk helt op til 75 grader.

Persillesovs - opskrift på sovs med persille

Hedder det persillesovs eller persillesauce?

Der er vist noget med, at man kalder det sovs, når der er så tykt, at det kan hænge fast på kartoflen. Det er der vist noget om 😀

Voila! Her fik du opskriften på persillesovs og lidt tips og tricks til genopvarmning af sovsen.

Pøj pøj med sovselækkerierne

Opskriften kan du også bruge til en brun sovs, få opskrift her. Prøv også en jævnet skysovs, den er også rigtig god.

Få inspiration til opskrifter på retter du kan spise persillesovs til:

1.

Stegt flæsk på pande - med persillesovs
Stegt flæsk med persillesauce stegt på pande
Se opskriften her
Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift

2.

Stegt flæsk med persillesovs og rødbeder
Stegt flæsk med persillesovs er en populær ret herhjemme
Se opskriften her
Stegt flæsk med persillesovs

3.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

4.

Farserede porrer - opskrift på indbagte porrer
Opskrift på faseret porrer på pande - og i ovn
Se opskriften her
Farserede porrer - opskrift på indbagte porrer

5.

Karbonader - nem opskrift til ovn el. pande
Stegte karbonader på panden eller i ovnen
Se opskriften her
Karbonader - på pande eller i ovn

6.

Fiskefilet sprød og lækker opskrift med rugmel
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter og pommes frites
Se opskriften her

7.

Nye kartofler og blomkål med smør
Nye kartofler og blomkål med smør
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.