Persillesovs. Her får du opskriften på en dansk nationalspise persillesovs – en klassisk og meget populær hvid opbagt sovs med persille.
Man kan da vist næsten ikke sige stegt flæsk eller rødspættefilet, uden at sige persillesovs, vel? 
Nixen, så her får du opskriften på den populære sovs. En klassiker, der bringer smilet frem. Nederst i opskriften får du links til gode retter du kan servere til persillesovsen.

Sovsen er rigtig nem at lave. Den kan laves på forskellige måder.
Du kan bruge bouillon, mælk, fløde eller en blanding. Du kan opbage sovsen med smør eller du kan jævne mælk.

Jeg synes den smager bedst med smør, så det er den opskrift du får her.
Brug allerhelst frisk persille, gerne en potte persille til sovsen. Du kan til nød bruge frysetørret persille, men smagen er bedst i den friske.
Det er nemt at lave en opbagt hvid sovs med persille, så bare spring ud i det.

Persillesovs – få en god nem opskrift på opbagt hvid sovs med persille

Ingredienser
- 40 gram smør ca. 3 spsk
- 30 gram hvedemel ca. 3 spsk
- 5 dl mælk du kan erstatte halvdelen med fløde ell. bouillon
- 2 håndfulde frisk persille ca. 1 potte
- salt
- evt. citronsaft, lidt sukker
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Brug gerne en tykbundet gryde, så sovsen ikke brænder på

- Pisk godt og rist melblandingen i nogle minutter

- Tilsæt mælken og pisk godt. Tilsæt salt. Varm sovsen op, tli den tykner. Det tager 5-10 minutter. Rør flere gange undervejs, så sovsen ikke brænder på

- Skyl persillen godt og ryst vandet af, Snit persillen fint eller kør den igennem en persillehakker. Tag gryden af blusset og tilsæt nu persillen til den hvide sovs. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft / sukker

- Nu er persillesovsen klar til servering

Noter
Du kan smage sovsen til med citronsaft og evt. lidt sukker
Erstat evt noget af mælken med fløde eller bouillonDet er nemt og hurtigt at lave en hvid opbagt sovs med persille – en klassisk sovs til mange danske nationalretter
Persillesovs må vist være mormormad af allerbedste slags. Det er én af de opskrifter, der godt kan gå i glemmebogen i det moderne køkken.
Det er synd, for det smager jo bare rigtigt godt, især til nye kartofler, stegt flæsk, paneret fiskefilet.
Persillesovsen kan laves på et kvartér, en nem sovs, der kan laves på ingen tid. Perfekt som tilbehør til nem aftensmad eller de gode danske mormorretter.
Vi laver det tit, når/hvis vi har frisk persille eller om sommeren, hvor vi kan høste frisk persille fra krydderurtebedet i haven. 
Må sovs med persille varmes op igen?
Det skulle være en skrøne, at man ikke må genopvarme persillesovs. Øv også, for jeg tror faktisk at der er blevet smidt meget persillesovs ud på den konto igennem tiderne.
Så vidt jeg kan læse mig til på Fødevareinstituttets hjemmeside, så er det helt ok at varme retter med persille op igen.

Persille opvarmning handler om god køkkenhygiejne:
- persillen skal skylles rigtigt godt, før den bruges. Den skal være helt fri for evt. jord.
- en ret med persille skal køles hurtigt ned, hvis den skal genbruges
- persillesovsen skal varmes godt op, før den spises igen, faktisk helt op til 75 grader.

Hedder det persillesovs eller persillesauce?
Der er vist noget med, at man kalder det sovs, når der er så tykt, at det kan hænge fast på kartoflen. Det er der vist noget om 😀
Voila! Her fik du opskriften på persillesovs og lidt tips og tricks til genopvarmning af sovsen.
Pøj pøj med sovselækkerierne
Opskriften kan du også bruge til en brun sovs, få opskrift her. Prøv også en jævnet skysovs, den er også rigtig god.
Få inspiration til opskrifter på retter du kan spise persillesovs til:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.








Kære Gitte , din persillesovs er førsteklasses❣️. Lavede dem med mælk, som sagt efter opskriften, kun jeg tilsatte lidt revet muskatnød. YUMMY YUMMY YUMMY. Citronsaften gør saucen rigtig frisk ? Dette bliver min yndlingsopskrift ?