Svampede banan muffins med chokolade. Uhm de er lækre og her får du opskriften. Dejen kan også bruges til den bedste banankage.
Opskriften stammer fra et gulnet avisudklip, som nu snart er over 40 år gammelt. Jeg klippede det ud, da jeg var barn, og min spirende interesse for bagning begyndte.
Den er absolut én af mine yndlingsopskrifter.
Selvfølgelig vil jeg da også dele opskriften på min største banan muffins / banankage favorit med dig.
Jeg har dog lavet lidt om på den oprindelige opskrift. I stedet for at smelte chokoladen og smøre den ovenpå, hakker jeg den og putter den i dejen.
Der kommer også 3 bananer i min dej, så bliver kagerne nemlig både sødere og endnu saftigere. Gerne så brune bananer som muligt. Så er de nemlig sødest.
Hvem af os har ikke – altid – 3-4 brune bananer i frugtskålen/køleskabet der trænger til at blive spist?
Løsningen er klar! Man kan score nemme points hos sin familie og stoppe madspild/bananspild ved at bage lækre svampede bananmuffins! 🙂
Opskriften på kagedejen kan både bruges til bananmuffins og banankage. Du kan også bage halvdelen som muffins og en hel kage af resten?
Min familie elsker simpelthen bare den kage og der er jubel, når banankageduften begynder at brede sig i huset!
Den stikker alt. Det er en banankageklassiker! Slet og ret.
Opskriften er nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre bananmuffins
Svampede banan muffins – bedste bananmuffins med chokolade – få opskrift hér
Ingredienser
- 4 æg
- 250 gram sukker ca. 3 dl.
- 180 gram hvedemel ca. 3 dl
- 2 tsk. bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 3 bananer
- 150 gram grofthakket chokolade.
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til lys æggesnaps. Tilsæt smeltet smør (let afkølet)
- Bland mel og bagepulver og vend det i. Mos bananerne og tilsæt. Hak chokoladen groft og tilsæt også det.
- Fyld dejen i muffinforme af papir eller silicone. Muffinformene skal kun fyldes 2/3. Hvis du sætter formen ned i en muffinform af metal, holdes formen bedre. Du kan også bruge dejen til bagankage.
- Bag muffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde, gyldne og gennembagte.
Noter
Sprøde, lækre og svampede muffins og kage med banan og chokolade
Bananer og chokolade er altså bare den fineste kombination. Jo mere chokolade, jo bedre, vil jeg næsten sige?
Prøv også disse bananmuffins med Nutella eller disse med Yankie bar.
SÅ skønne bananmuffins! Måske du næsten kan dufte dem derude bag skærmen?
Banankagerne dufter himmelsk når de er i ovnen og de er også helt uimodståelige, når de er færdigbagte.
Sprøde, søde, lækre. Dagen efter er de også rigtigt saftige. Så sætter kagerne sig og bananerne sikrer fugtighed og saftighed til kagerne. De holder sig friske i dagevis.
En saftig banankage eller svampet bananmuffin – glæd dig til verdens bedste kage/kager.
Kan I ikke spise alle kagerne, så er de rigtigt fine at putte i fryseren også.
De svampede bananmuffins smager skønt til en kop kaffe eller et stort glas kold mælk. Min søns hofret, da han var barn. 🙂
Velbekomme. Måske du også har nogle bananer i køleskabet der trænger til at blive brugt?? Tjek da lige dit køleskab eller grøntsagsskuffe.
Hvis du er vild med bananmuffins, så prøv også disse bananmuffins uden æg eller disse bananmuffins med olie og brun farin
Få inspiration til flere lækre kage opskrifter med banan her nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.