Saltmandler på pande. Uhm her får du opskriften på nemme lækre saltede mandler lavet på panden.
Knas, nogle lækre mandler jeg fik lavet i dag. De var bare de bedste!
I december var jeg heldig at købe mandler super billigt og jeg har siden eksperimenteret med mandler i mange afskygninger.
Jeg er vild med brændte mandler, men også med snack mandler med salt eller krydderi. Det kunne være disse saltede mandler med røget paprika?
Du kan efterhånden finde flere opskrifter på bloggen. Se dem alle nederst i dette indlæg.
Den opskrift på saltmandler du skal høre om i dag, var super nem. De blev bare mega lækre og helt sprøde.
Det var som om saltsmagen trængte endnu mere ind i mandlerne, når de blev tilberedt på panden.
Man skal bare blande alle ingredienser og så varme vandet op, til saltet opløses og vandet fordamper.
Saltet krystalliserer helt og trænger ind i mandlerne.
Familien storelskede saltmandlerne! Jeg lavede dem julen, så der var dyst med brændte mandler og disse. Faktisk så vandt de saltede mandler. 🙂
Det er nemt at holde øje med mandlerne, imens jeg var igang med andre gøremål i køkkenet.
Når du laver dem i ovnen, kan det være lidt sværere at holde øje med hvornår mandlerne har fået nok. Det er noget nemmere på panden.
Jeg brugte bare salt på disse mandler, men du kan sagtens tilsætte anden smagsgiver f.eks. lakrids, paprika, barbecue, karry, chili? Kun fantasien sætter grænser.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Saltmandler på pande – lækre. Få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 300 gram mandler
- 1½ dl vand
- 1½ spsk fint salt gerne havsalt eller middelhavssalt
Sådan gør du
- Hæld mandler, vand og salt på en pande
- Varm vandet op ved høj varme, til vandet fordamper. Rør undervejs
- Efterhånden pulveriserer saltet. Sænk temperaturen og lad nu mandlerne riste, til saltet er trængt godt ind i mandlerne. Du kan høre lidt skarpe smæld, når de rister. Rør undervejs og pas på de ikke bliver for mørke. Prøvesmag undervejs, det er nemt at smage hvornår mandlerne er perfekte og sprøde
- Hæld mandlerne i en si og bank dem godt, så evt. overskydende salt bliver rystet af
- Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle. Opbevar dem i en tætsluttende beholder
Noter
Salt mandler nemt lavet på panden – så sprøde og lækre. Den bedste snack
Der sker nærmest magi, når saltet koger ind i mandlerne på panden. Du kan tro, jeg nappede mange smagsprøver. Jeg var jo nødt til at teste om de var ok. 🙂
Det overskydende salt kan nemt fjernes fra mandlerne, ved at banke/ryste dem godt igennem i en si.
Haps! Så er der smagsprøver til køkkenfolket.
Mandlerne kan nydes som de er, men du kan også bruge dem i madlavning, salater eller desserter.
Prøv at hakke dem groft og drysse dem på en lækker panna cotta f.eks. eller i småkager? De er også gode i salater.
Få flere opskrifter på lækre mandler og opskrifter på hvad du kan bruge dem til hér
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Få lækre opskrifter med saltmandler her:
1.

2.

3.

4.

5.

Rigtig god fornøjelse med dine saltmandler. Jeg er sikker på, at de også bliver et hit hjemme hos dig. Måske du også har mandler til overs fra julen? 🙂