Sandkage med citron. Uhm i dag får du opskriften på en lækker saftig sandkage med citron. En ultra nem opskrift på klassisk sandkage. En god gammeldags sandkage, tilsat revet citronskal.
Jeg elsker bare citronkager! På nogetiovnen.dk kan du derfor finde flere opskrifter på lækre svampede citronmåner.
Få inspiration til flere lækre citronkager nederst i dette indlæg.
I dag fik jeg prøvet at lave en sandkage med citronsmag. Det har jeg længe haft lyst til.
Uhm sådan en rigtig god sandkage tilsat et frisk citronstrejf. Citron måtte klæde kagen, tænkte jeg.
Nogle gange synes jeg nemlig at traditionelle sandkager kan blive lidt for anonyme i smagen og smørtunge er de også.
Denne vinder ved at den er frisk i smagen og saftig i konsistensen.
Faktisk har jeg også kun brugt 100 gram smør i opskriften. Det betyder at denne sandkage er mere fedtfattig end traditionelle sandkager.
Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med denne opskrift.
Den kan nemlig fint bruges til f.eks. marmorkager eller appelsinkage?
Brug bare opskriften nedenfor som grundopskrift og find på nye sandkagevarianter.
Sandkage med citron – få en god nem sandkage opskrift hér

Ingredienser
Sandkagedej:
- 100 gram smør blødt
- 175 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk natron kan erstattes med bagepulver
- 1 dl mælk kan erstattes med f.eks. tykmælk/kærnemælk eller andet surmælksprodukt
- 1 øko. citron Fintrevet citronskal af hele citronen. Kan ersattes med appelsin
- Saften af ½ citron brug saften af en halv citron i dejen og den sidste halve til glasur
Citronglasur:
- 130 gram flormelis
- 3 spsk citronsaft pres den sidste halve citron
- 1 spsk kogende vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Blødgør evt. smørret 5 sekunder i mikroovnen. Pisk sukker og vaniljesukker i. Brug piskeris eller røremaskine
- Rør æggene i ét af gangen
- Riv citronskallen fint og tilsæt. Pres ½ citron og tilsæt citronsaften
- Bland bagepulver og natron i hvedemelet. Rør det i dejen skiftesvis med mælken. Vend dejen forsigigt med dejskraber
- Smør en lille sandkageform eller et tærtefad. Jeg brugte et rundt tærtefad på 23 cm i diameter. Hæld dejen heri
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Bagetiden afhænger af hvilken form du bruger. Lad kagen afkøle
Citronglasur:
- Pres den sidste halve citron
- Rør flormelis med citronsaft og vand. Du kan nøjes med kun at bruge citronsaft til glasuren. Smag til, om du synes den bliver for syrlig
- Fordel glasuren på kagen, når den er afkølet
Noter
Citron kan erstattes med appelsin
Kagen er fryseegnetDu kan tilsætte grofthakket chokolade eller f.eks. 100 gram revet marcipan til dejen.
Kagen kan bages i franskbrødsform og dejen kan også bruges til muffins. Tilpas bagetiden.Saftig klassisk skærekage med citron. Nem og hurtig citronkage
Uhm – sikke da en dejlig kage! Saftig, syrlig og helt perfekt!
En sandkage vinder helt sikkert ved at få lidt citrus i dejen og i glasuren.
Kagen bliver så fin gul. Citronkagen kunne være rigtig fin at servere som nem kage til påske, måske toppet med lidt påskeæg?
Jeg var lidt utålmodig med kagen, så kagen var nok lige lidt for varm, da jeg fordelte citronglasuren på toppen.
Vogt dig lige for at gøre mit kunsten efter her. Glasuren vil nemlig smelte, hvis kagen er for varm.
Pyt med denne lille svipser, for kagen var skøn! Den kan du altså godt glæde dig til at prøve.
Jeg håber du vil synes om den? Den vil være et hit med appelsin, med chokoladestykker eller som marmorkage? Prøv den også med rabarber. Uhm.
Få ideer ved at tjekke andre af bloggens opskrifter på sandkager ud her:
1.

2.

3.

Er du helt vild med citronkager? Få inspiration til andre lækre kager med citron her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Rigtig god fornøjelse med sandkagen med citron. Jeg håber – og tror – den også bliver et hit hjemme hos dig?
Vi var vilde med kagen her og det var sommerhusnaboerne også. De er heldigvis altid gerne klar til at testsmage mine kage-eksperimenter. Herligt 🙂
Kan denne kage bages i Airfryer ??
Uhhh, Citronmåne!!
Det er og bliver bare en favoritkage – bagte den til Påske (gult tema) og der var ikke et øje tørt blandt gæsterne:-)