Abrikosmarmelade med vanilje. Her får du opskriften på en lækker marmelade med friske abrikoser.
Uhm den smagte godt på en skive nybagt brød. Det kan du godt glæde dig til at smage.
Køb en bakke friske abrikos, og lav den smukkeste abrikosmarmelade med vaniljeprikker. Af den solgule slags.
Marmeladen smager FANTASTISK på en skive franskbrød. Helt igennem vidunderlig.
Jeg flottede mig og brugte en rigtig vaniljestang. Luksus, men det blev virkelig en lækker abrikosmarmelade og den var alle pengene værd.
Marmeladen blev fast i konsistensen, næsten kompot agtig eller som en fyldig abrikosgelé.
Tykkelsen bestemmer du selv. Jo længere kogetid, jo mere “fast” marmelade.
Opskriften på den lækre marmelade med abrikos er nem og du får den lige her:
Abrikosmarmelade med vanilje – nem opskrift på marmelade med friske abrikoser

Ingredienser
- 4-500 gram friske abrikos - kan erstattes med anden frugt f.eks. nektariner blommer, ferskner
- 1½ dl sukker smag til. Afhænger af hvor sure/søde dine abrikoser er
- 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Tag stenene ud af abrikoserne.
- Skær frugterne i mindre stykker og put dem i en gryde.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Tilsæt til abrikoserne
- Tilsæt sukker
- Tilsæt også den tomme vaniljestang.
- Kog marmeladen ca. 20-30 minutter ved svag varme eller til næsten al væden er opsuget. Marmeladen vil tykne, når den afkøler. Rør flere gange undervejs.
- Du kan også tilsætte Melatin / geleringsmiddel (efter anvisninger på pakken) - det vil tykne marmeladen.
- Smag evt. til med ekstra sukker.
- Skold et marmeladeglas (incl. låg) og hæld marmeladen heri. Luk straks låget, Du kan også bare bruge en plastbeholder med låg
Noter
Sukkermængden afhænger af hvor sure/søde dine abrikoser er. Tørret abrikos kan bruges
Du kan også tilsætte Melatin / geleringsmiddel, det vil tykne marmeladen.Skal marmeladen holde sig længere tid, så tilsæt Atamon
Marmeladen kan laves med anden frugt også f.eks. blommer, nektariner/fersknerEn rigtig lækker marmelade med abrikos og vanilje – nem og hurtig at lave
Jeg brugte friske abrikoser til marmeladen, men du kan også bruge nektariner, ferskner eller blommer?
Prøv også denne abrikoskompot af tørrede abrikoser. Den er rigtig god og lavet uden sukker.
Faktisk så er det rigtigt nemt at lave marmelade selv. Du kan bruge næsten al slags frugt/alle slags bær.
Få en masse andre lækre marmeladeopskrifter på nogetiovnen.dk ved at klikke her.
Det er super nemt. Frugten skal bare skæres i mindre stykker. Jeg brugte 1-1½ dl sukker, start evt. med lidt mindre og smag til undervejs. Sukkermængden afhænger af hvor søde/sure frugter du bruger.
Der kommer den lækreste vaniljesmag og de fineste vaniljeprikker, hvis du bruger en rigtig vaniljestang.
Den er desværre bare meget dyr sådan en vaniljestang, så du kan også sagtens også bare bruge vaniljesukker.
Tilsæt den tomme vaniljestang til marmeladen og lad den bare blive i marmeladeglasset, når marmeladen er færdigkogt. Den tomme stang vil afgive god smag.
Sukker, vanilje, abrikos. En nem hjemmelavet marmelade uden tilsætningsstoffer og E-numre.
Det var en lille portion marmelade jeg kogte, så jeg udelod Amaton. Marmeladen var også så god, at jeg vidste den ville blive spist hurtigt 🙂
Jeg lod marmeladen simreboble, indtil næsten al væden var fordampet. Du kan også tilsætte Melatin / geleringsmiddel, for at tykne marmeladen.
Sådan ser massen ud tæt på “målet”. Lækker sirupsagtig blanding. Det er nu, du skal smage til. Måske der skal lidt ekstra sukker i?. Når marmeladen er kogt ind, så hælder du den bare på glas eller i en anden tætsluttende opbevarngsbøtte.
Vaniljestangen og hele molevitten kommer med. Bemærk de smukke vaniljeprikker. Uhm så lækker abrikosmarmelade!
Jeg prøvesmagte marmeladen på Verdens Bedste Brød.
Hvis du endnu ikke kender dette lækre brød, så kan jeg kun anbefale dig at tjekke opskriften ud. Brødet er både nemt og hurtigt at lave og så smager det skønt!

Uhm det var himmerigs mundfuld med den gode abrikossyltetøj på.
Prøv også marmeladen på et lækkert franskbrød, dette koldhævede måske?

Smuk lækker vaniljeprikket marmelade.
Abrikosmarmelade smager godt på nybagt brød, på tykmælk, i desserter, i kager som topping på is, i pandekager, på knækbrød.
Et must på en ostemad eller til tapas.
Rigtig god fornøjelse med abrikosmarmeladen. Den er LÆKKER kan du tro! Glæd dig! 🙂
Få flere lækre opskrifter med abrikoser her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Jeg har selv et abrikostræ i mit drivhus og indtil videre har jeg plukket knap 4 kg lækre smagfulde abrikoser. Træet giver vildt mange i år, til trods for, at jeg selv har måttet lege Bi, da der ikke rigtig er nogle insekter på det tidspunkt træet blomstrer. Så nu skal der laves marmelade og syltes halve abrikoser. Og spises rå så vi får tynd mave :-).
Det her er en skøn- og ikke mindst super lækker marmelade, som jeg snart har lavet i en del år. Jeg tillader mig dog at tilsætte Cointreau, hvilket lige giver marmeladen det sidste pift ;-D
Jeg har lige lavet din abrikosmarmelade – jeg kom dog også ca. 200 g revne gulerødder i, så jeg ialt havde 500 g abrikoser og gulerødder – det blev så lækkert! Jeg syntes det passede fint med ca 1 1/2 dl sukker. Skøn marmelade at have på lager, så længe den varer !
Den er rigtig smuk! ♥
Jeg må dog indrømme, at jeg ikke har lavet abrikosmarmelade herhjemme de senere år, efter jeg opdagede, hvor lidt smag der er i abrikoserne i de danske butikker i forhold til de franske. Ville ønske det var lettere at tage frisk frugt med hjem fra ferier 🙂