Jaaa – rabarberstænglerne skyder med rekordfart op af jorden nu og vi kan næsten se dem vokse fra dag til dag.
I dag sætter vi et stort X i kalenderen og bager årets allerførste rabarbercrumble!
Det er stort, det er rigtigt stort og det kræver da at det bliver fejret med en stor klat iskoldt flødeskum på toppen. Vi var så meget i festhumør at manden startede bilen og kørte efter piskefløde. Vi bor udenfor byen, så vi kører kun efter livsnødvendigheder og det var flødeskum i dag 🙂
I dag bagte vi en lækker rabarbercrumble – og ja det kan stadigvæk godt lade sig gøre at lave en ny variant. Jeg har lavet MANGE rabarbercrumbler, og du kan finde inspiration til dem alle lige her.
Dagens crumbleopskrift er helt ny, for jeg prøvede at tilsætte et æg til crumbledejen. Det gør dejen mere sammenhængende og fast. Det blev en lækker, men lidt anderledes crumble med en rigtig fin sprød dej-“topping”. Crumblen på toppen bliver mere fast end på de traditionelle rabarbercrumbler. Knasende sprød. Et hit 🙂
En rabarbercrumble er den nemmeste rabarberkage du kan bage og denne kage får en fin anbefaling med her fra familien.
Opskriften på den gode kage med rabarber får du lige her:
Sprød rabarbercrumble med æg og havregryn:
Ingredienser
- 6-700 gram rabarber ca. 10-12 stængler
- ½ dl sukker
- 125 gram rørsukker almindeligt sukker kan også bruges
- 125 gram smør
- 150 gram hvedemel
- 1½ dl. havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- Evt. lidt kardemomme eller et strejf kanel
- Evt.: En håndfuld grofthakkede mandler eller andre nødder
Sådan gør du
- Skyl og snit rabarberstænglerne i 2-3 cm. stykker
- Vend med ½ dl sukker og lad rabarberne trække imens du laver crumblen
- Bland mel, sukker, vaniljesukker og havregryn i en skål og smuldr dejen sammen med æg og smør. Brug fingrene eller en røremaskine.
- Dejen bliver mere fast end en almindelig crumble/smuldredej
- Fordel rabarberne i et stort tærtefad
- Læg små dejklatter på rabarberne. Dejen flyder lidt sammen under bagningen.
- Bag tærten ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft
- Kagen er færdig, når crumblen er sprød, gylden og fast på toppen.
- Servér rabarbercrumblen straks imens den er lun og gerne med iskoldt flødeskum til eller vaniljeis.
Noter
Tilsæt evt. lidt krydderi til dejen - kanel eller kardemomme
Spiser I ikke hele rabarbercrumblen på én gang, kan den fint lunes i ovnen dagen efter og serveres som nybagt igen.
En sprød rabarbercrumble med en fast dej med æg og havregryn
Det er rigtigt nemt at røre en crumble hurtigt sammen. Den kan laves på et kvarter og med ca. ½ time i ovnen betyder det, at du hurtigt kan trylle en crumble til selv uventede kaffegæster.
Har du ikke lige rabarber på lager, så kan rabarbercrumblen sagtens laves med al anden frugt/andre bør også.
Servér rabarbercrumblen straks imens den er lun og gerne med iskoldt flødeskum til eller vaniljeis. Rabarberne er syrlige i sig selv, og jeg synes personligt at creme fraiche ikke du’r her, men du bestemmer 🙂
Spiser I ikke hele rabarbercrumblen på én gang, kan den fint lunes i ovnen dagen efter og serveres som nybagt igen.
Sådan laver du rabarbercrumble med æg og havregryn – se billederne her:
Lækker lækker rabarbercrumble – som giver en fin følelse i krop og sjæl. Du får brugt afgrøder fra haven, du får bagt med årtidens frugt og du tryller din familie glad med søndagskage. 3 gode og fine formål – helt perfekt 🙂
Har du mange rabarber i haven, så afprøv gerne lidt forskellige opskrifter. Jeg har prøvet mange “crumbler”, men har svært ved at pege på en absolut yndlings.
Særligt denne opskrift har hittet på Bagenørdens Facebook side i dag – alle er helt vilde med den, så jeg lader læserne råde.
Kast da lige et blik på opskriften – den er med mandler og marcipan – oh la la og ja indrømmet – den er virkelig en lækkerbisken.
Rigtig god rabarberfornøjelse 🙂
Kan du slet ikke vælge rabarberopskrift nu, så fortvivl ej. Rabarbersæsonen er jo først lige begyndt – vi har mange rabarberkager foran os 🙂