Jaaa – rabarberstænglerne skyder med rekordfart op af jorden nu og vi kan næsten se dem vokse fra dag til dag.

Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør

I dag sætter vi et stort X i kalenderen og bager årets allerførste rabarbercrumble!

Det er stort, det er rigtigt stort og det kræver da at det bliver fejret med en stor klat iskoldt flødeskum på toppen. Vi var så meget i festhumør at manden startede bilen og kørte efter piskefløde. Vi bor udenfor byen, så vi kører kun efter livsnødvendigheder og det var flødeskum i dag 🙂

Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør

I dag bagte vi en lækker rabarbercrumble – og ja det kan stadigvæk godt lade sig gøre at lave en ny variant. Jeg har lavet MANGE rabarbercrumbler, og du kan finde inspiration til dem alle lige her.

Dagens crumbleopskrift er helt ny, for jeg prøvede at tilsætte et æg til crumbledejen. Det gør dejen mere sammenhængende og fast. Det blev en lækker, men lidt anderledes crumble med en rigtig fin sprød dej-“topping”. DSC_4246Crumblen på toppen bliver mere fast end på de traditionelle rabarbercrumbler. Knasende sprød. Et hit 🙂

En rabarbercrumble er den nemmeste rabarberkage du kan bage og denne kage får en fin anbefaling med her fra familien.

Opskriften på den gode kage med rabarber får du lige her: Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør

Sprød rabarbercrumble med æg og havregryn:

Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør
En sprød og nem rabarbercrumble med æg og havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Rabarbercrumble med æg og havregryn
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6-700 gram rabarber ca. 10-12 stængler
  • ½ dl sukker
  • 125 gram rørsukker almindeligt sukker kan også bruges
  • 125 gram smør
  • 150 gram hvedemel
  • dl. havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • Evt. lidt kardemomme eller et strejf kanel
  • Evt.: En håndfuld grofthakkede mandler eller andre nødder

Sådan gør du

  • Skyl og snit rabarberstænglerne i 2-3 cm. stykker
  • Vend med ½ dl sukker og lad rabarberne trække imens du laver crumblen
    Rabarbercrumble med æg og havregryn
  • Bland mel, sukker, vaniljesukker og havregryn i en skål og smuldr dejen sammen med æg og smør. Brug fingrene eller en røremaskine.
  • Dejen bliver mere fast end en almindelig crumble/smuldredej
  • Fordel rabarberne i et stort tærtefad
  • Læg små dejklatter på rabarberne. Dejen flyder lidt sammen under bagningen.
    Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør
  • Bag tærten ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft
  • Kagen er færdig, når crumblen er sprød, gylden og fast på toppen.
    Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør
  • Servér rabarbercrumblen straks imens den er lun og gerne med iskoldt flødeskum til eller vaniljeis.

Noter

Crumblen kan laves med anden frugt/andre bær også
Tilsæt evt. lidt krydderi til dejen - kanel eller kardemomme
Spiser I ikke hele rabarbercrumblen på én gang, kan den fint lunes i ovnen dagen efter og serveres som nybagt igen.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød rabarbercrumble med en fast dej med æg og havregryn

RabarberDet er rigtigt nemt at røre en crumble hurtigt sammen. Den kan laves på et kvarter og med ca. ½ time i ovnen betyder det, at du hurtigt kan trylle en crumble til selv uventede kaffegæster.

Har du ikke lige rabarber på lager, så kan rabarbercrumblen sagtens laves med al anden frugt/andre bør også.

Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør

Servér rabarbercrumblen straks imens den er lun og gerne med iskoldt flødeskum til eller vaniljeis. Rabarberne er syrlige i sig selv, og jeg synes personligt at creme fraiche ikke du’r her, men du bestemmer 🙂

Spiser I ikke hele rabarbercrumblen på én gang, kan den fint lunes i ovnen dagen efter og serveres som nybagt igen.

Sådan laver du rabarbercrumble med æg og havregryn – se billederne her:

Lækker lækker rabarbercrumble – som giver en fin følelse i krop og sjæl. Du får brugt afgrøder fra haven, du får bagt med årtidens frugt og du tryller din familie glad med søndagskage. 3 gode og fine formål  – helt perfekt 🙂

Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør

Har du mange rabarber i haven, så afprøv gerne lidt forskellige opskrifter. Jeg har prøvet mange “crumbler”, men har svært ved at pege på en absolut yndlings.

Særligt denne opskrift har hittetBagenørdens Facebook side i dag – alle er helt vilde med den, så jeg lader læserne råde.

Kast da lige et blik på opskriften – den er med mandler og marcipan – oh la la og ja indrømmet – den er virkelig en lækkerbisken.

Rigtig god rabarberfornøjelse 🙂Rabarbercrumble med marcipan og flødeskum

 

Kan du slet ikke vælge rabarberopskrift nu, så fortvivl ej. Rabarbersæsonen er jo først lige begyndt – vi har mange rabarberkager foran os 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.