Stegt blomkål på panden er super nemt at lave og det smager rigtigt godt.
Når du steger blomkål, så kan det komme til at smage som den lækreste snack. Panden klarer arbejdet for dig.
Jo mindre buketter, du steger blomkålen i, jo sprødere bliver det og jo hurtigere er det færdigt. Du kan også skære stykkerne i skiver.
Det lækreste tilbehør, som smager skønt til mange retter.
Tit så steger jeg bare blomkål bare med smør og salt, men prøv også at drysse krydderier på, f.eks. paprika, barbecue eller karry?
Vi er vilde med blomkål herhjemme. Det milde blomkål smager super godt og kan tilberedes på så mange forskellige måder.
Måske du synes det er nemmere at tilberede blomkål i ovn? Du kan også lave blomkål i airfryer.
Nederst i dette indlæg får du flere tips og opskrifter til lækre retter med blomkål.
Stegt blomkål på panden – smørstegt blomkål
Ingredienser
- ½ blomkål kan erstattes med broccoli
- 25 gram smør kan erstattes med olie
- ½ tsk salt og evt. peber. medmindre der er salt i barbecuekrydderiet
- evt. paprika/karry/barbecuekrydderi
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og bræk det i små buketter. Jo mindre stykker, jo sprødere bliver de og jo hurtigere er blomkålen stegt. Smelt smørret på panden og fordel buketterne herpå. Rist buketterne ved middel varme, til de får stegeskorpe.
- Ryst panden flere gange. Krydr med salt og evt. peber. Sænk temperaturen lidt og tilsæt evt. ekstra smør. Hold øje med panden. Blomkålen er færdig, når den er sprød, mør, men stadig har bid
- Smag til og tilsæt evt. andet krydderi f.eks. paprika, karry eller barbecue? Tilsæt evt. også ekstra smør. Serveres straks som tilbehør eller som snack
Noter
Prøv også blomkål med parmesanost, paprika eller andet favorit-krydderi.
Du kan vende blomkålsstykkerne i en barbecue marinadeKan også tilberedes i airfryer eller i ovn.
Smørstegt blomkål på panden – det lækreste snack tilbehør
Prøv at lave stegt blomkål en dag du alligevel er igang i køkkenet og er tæt på komfuret.
Du skal ryste /rode rundt i panden en del gange. Hold øje med at buketterne ikke bliver for mørke/brænder på. Tilsæt gerne ekstra smør undervejs.
Det er lidt forskelligt hvor lang tid det tager før din stegte blomkål er færdig. Det kommer meget an på hvor store/små buketterne er. Læg evt. låg på panden, så går det lidt hurtigere.
Stegte grøntsager smager skønt. Prøv også stegt broccoli, stegt rosenkål eller stegte gulerødder?
Vi spiste den stegte blomkål som den var, som tilbehør til aftensmaden. Du kan servere f.eks. hvidløgssmør eller aioli til. Du kan også drysse frisk parmesan over. Uhm det smager lækkert.
Rigtig god fornøjelse med den stegte blomkål. Du bliver vild med den er jeg sikker på. 🙂
Prøv også gratineret blomkål med rasp og bechamelsauce. Stuvet blomkål er også en klassiker.
Få flere opskrifter med blomkål ved at klikke her
Prøv også disse opskrifter med blomkål:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
