Sunde bananpandekager. Uhm her får du opskriften på nemme lækre banan pandekager med havregryn, helt uden tilsat sukker og uden mælk og hvedemel.
Tænk at man kan lave sådan nogle skønne sprøde pandekager, med så få ingredienser. Jep den er god nok og så er de ovenikøbet i den sunde kategori.
Bananpandekagerne er så nemme og hurtige at lave, at du sagtens kan lave dem som morgenmads pandekager.
De vil også være et hit som eftermiddagsmad, når du og familien kommer lækkersultne hjem.
Måske I også lige har en brun banan til overs i frugtskålen? Det havde jeg og jeg fik 10 små pandekager ud af denne portion.
Husk: Jo brunere bananerne er, jo sødere er de. Smid derfor aldrig de helt brune ud. De kan bruges til så mange lækkerier.
Alle ingredienser skal bare blendes sammen. Jeg brugte min stavblender. Du kan også bruge en alm. blender, food processor eller en minihakker.
Forberedelserne tog ingen tid og på under 10 minutter var der pandekager til morgenmad.Havregrynene i dejen gør pandekagerne fiberholdige. Lidt bagepulver i dejen gør, at pandekagerne bliver luftige og ikke tunge og tætte i konsistensen.
Der er ikke mælk i dejen, så de er også et hit, hvis man har laktoseintolerans.
De sunde bananpandekager kan nydes med lidt akaciehonning, skyr/vaniljeskyr, rabarberkompot eller jordbærkompot?
Tilsæt evt. lidt friske bær til dejen: blåbær, brombær, hindbær, jordbær? Uhm jordbærpandekager eller brombærpandekager er f.eks. et hit.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Sunde bananpandekager uden mel, sukker og mælk – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 banan gerne en ret brun banan, de er sødest
- 1½ dl havregryn Brug glutenfrie, hvis du vil bage helt glutenfrie pandekager
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Blend havregrynene. Jeg brugte min stavblender.
- Nu er havregrynene blendet til havremel
- Tilsæt æg, moset banan, bagepulver og salt. Blend til massen er fin. Du kan også blende alle ingredienser sammen fra starten. Stavblender/blender/minihakker/foodprocesser kan bruges. Har du ingen blender, så lad massen trække 5-10 minutter, til havregrynene er lidt opløste og steg rustikke pandekager
- Smelt smør eller kokosolie på en pande og læg 1-1½ spsk dej på panden pr. pandekage. Vend dem efter nogle minutter
- Bananpandekagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
- Nyd pandekagerne lune med f.eks. vaniljeskyr, kompot eller akaciehonning.
Noter
Bananpandekager med havregryn – nemme, sunde, sprøde og lækre
Jeg blendede havregrynene til havremel først, men du kan også bare blende alle ingredienser sammen.
Pandekagerne kan også laves uden blender, så bliver de bare mere rustikke. Se f.eks. denne opskrift på bananpandekager uden æg. Smart at man kan blende havregryn til mel, så er det nemlig nemt at lave helt fine pandekager. Se f.eks. disse sunde pandekager med havregryn.
Der kan være gluten i havregryn, så brug havregryn uden gluten, hvis du vil bage helt glutenfrie pandekager.
Moset banan og æg, bagepulver og salt! Voila! Så er pandekagedejen lavet.
Jeg lavede små tykke pandekager af dejen. De skal kun stege få minutter på hver side. Nemme hurtige pandekager.
Du kan stege pandekagerne i smør eller bruge kokosolie eller planteolie, hvis du har laktoseintolerans.
Sunde bananpandekager der smager sødt og lækkert uden tilsat sukker. Bananer søder pandekagerne så fint.
Nyd kagerne til morgenmad eller til brunch. De er også gode som snack til eftermiddag eller hvis du/I bliver lækkersultne derhjemme om aftenen.
Du kan tilsætte lidt kardemomme eller kanel til dejen. Det smager godt.
Bananpandekagerne kan også laves som vafler. Brug bare rigeligt smør i vaffeljernet. Rigtig god fornøjelse. 🙂
Få flere lækre opskrifter på bananpandekager her:
1.
2.
3.
Tjek også disse opskrifter på bagt havregrød med banan u:
1.
2.
Hej
Kan du sige noget om fedtindhold og kulhydrater i disse bananpandekager?
Venlig hilsen
Jane Vestrup