Sunde vafler! Jep her får du opskriften på havregrødsvafler, der vil være perfekte at servere som morgenmadsvafler.
Jeg er blevet helt vild med at bruge mit vaffeljern! Faktisk er det jo super nemt at lave vafler. De bliver sprøde og lækre og får det fineste mønster.
Disse vafler er med en ret kold kogt havregrød, så de mætter godt og er faktisk rimeligt sunde. Vaflerne er lavet helt uden mælk.
Vaflerne vil være et hit at servere som morgenmad. Prøv dem også som mellemmåltid om eftermiddagen eller hvis du bliver lækkersulten om aftenen? De vil også forsvinde hurtigt, hvis du servere dem til brunch.
Har I rester af havregrøden, så smid den endelig ikke ud. Gem dem og tryl lækre sunde vafler om eftermiddagen. De er et hit hos både børn og voksne.
Ja faktisk så bliver det meget sjovere at spise havregrød, når den serveres som havregrødsvafler. 🙂
Du kan tilsætte en moset banan til vaflerne, så bliver de ekstra søde? Tjek f.eks. denne opskrift på bananvafler ud også.
Jeg spiste bare disse med lidt akaciehonning på. Uhm – haps en lækkerbisken. Jeg har tilsat lidt vaniljesukker og 2 tskhonning til dejen, så de er lidt søde i forvejen.
Jeg stegte vaflerne i meget lidt smør, så de er næsten fedtfattige og sukkerfrie. Næsten. 🙂
Har du ikke et vaffeljern, så fortvivl ej. Vaflerne kan sagtens bages som pandekager eller små klatkager.
Få mere inspiration på lækre vafler og pandekager nederst i dette indlæg.
Allerførst får du den nemme opskrift på havregrødsvafler:
Sunde vafler med havregrød – nem opskrift på sprøde og lækre morgenmadsvafler med havregryn

Ingredienser
- 175 gram havregrød (afkølet) få en nem opskrift i opskriftnoterne. Al slags grød kan bruges også risengrød/ris a la mande
- 1 æg
- 25 gram hvedemel kan erstattes af anden og grovere meltype: f.eks. mandelmel, fuldkornshvedemel eller blendet havregryn
- ½ tsk vaniljesukker
- 1-2 tsk honning ell. sukker
- 1 nip salt kan udelades
- lidt smør, olie eller kokosolie til stegning
- evt. lidt kanel
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser og rør godt
- Varm dit vaffeljern op og læg en lille smule smør på. For 4-5 spsk dej på pladen. Jeg fik 2 vafler af denne portion
- Steg vaflerne ved middelvarme i ca. 3-4 minutter. Hold øje med dem. De er færdige, når de er sprøde og gylde
- Server morgenmadsvaflerne lune, gerne med akaciehonning, vaniljeskyr eller syltetøj
Noter
Sprøde og sunde havregrødsvafler lavet af en rest havregrød fra morgenmaden – et nemt og lækkert stop madspilds tip
Det er virkelig nemt at lave disse havregrødsvafler.
Jeg brugte bare en rest kold havregrød fra morgenmaden. Det ville da være ærgerligt at smide den ud, tænkte jeg?
Få en god nem opskrift på havregrød lavet i mikroovn her:

Hvis du f.eks. har drysset kanelsukker på din havregrød, så pyt. Vaflerne vil nemlig smage rigtigt godt med et strejf kanel også.
Selve vaffeldejen er nem at lave. Alle ingredienser skal bare røres sammen. Voila! Måske du kan fornemme på billedet hér, hvordan konsistensen skal være? Har du ikke lige en rest havregrød, så kan du sagtens lave vaflerne bare med havregryn.
Måske du kan finde inspiration i nogle af pandekage opskrifterne nedenfor?
Jeg fik 2 vafler ud af denne portion og det rakte fint til min morgenmad. Du ganger jo bare op, hvis du skal bruge til flere personer. Måske din havregrødsrest også er større?
Jeg nøjedes bare med honning til, men prøv også med sirup eller et strejf sukker måske? Friske bær f.eks. blåbær, jordbær eller bananskiver og skyr vil også være lækkert at spise til.
Disse havregrødsvafler er uden mælk, perfekte at lave hvis du gerne vil lave laktosefri vafler.
Du kan spise vaflerne hele eller skære dem ud i små bidder som her. Så ser de da faktisk rigtigt fine og indbydende ud, synes du ikke?
Jeg nød vaflerne i en solskinsstribe en dejlig sensommerdag. Skønt med solskin på morgenmadstallerkenen 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter på vafler, pandekager og klatkager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Eeeelsker havregrød, så det er da lige vafler for mig:-)