Taramasalata – uhm her får du opskriften på en nem lækker torskerognssalat med røget torskerogn.
Salaten kan du lave på få minutter og den smager skønt!
En lækker salat som vi nød til påskefrokosten. Genialt at den kan laves så nemt og hurtigt.
Vi købte røget torskerogn hos fiskemanden og vupti kunne vi servere den lækre græske torskerognssalat på lækkert rugbrød.
Hvad er taramasalata?
Det er en græsk / tyrkisk dip/salat, der ofte nydes som forret eller til frokost med brød til.
Den er lavet af Tarama, som er røget rogn fra f.eks. torsk eller kaviar.
Taramasalata kan laves med mosede kogte kartofler, franskbrød uden kerner opblødt i mælk, citron og olie og nogle gange hvidløg. Jeg brugte rasp i stedet for og det fungerede fint.
Salaten har en lækker røget salt smag og er ofte let lyserød i farven, p.g.a. farven på rogn.
En lækkerbisken, på en lille hapser/appetizer på et stykke flute. I Grækenland bliver den ofte brugt som en del af “meze”. En tallerken små appetizers/starters.
Taramasalata har en salt lidt kraftig røget smag, så du kan fint nøjes med et lille lag på et stykke mad. Kan serveres både på rugbrød, franskbrød og flute.
Du kan blende din taramasalata med mere olie, til du får en cremet blød torskerognsdip.
Taramasalaten er et hit til frokost bordet og en sikker vinder som nem forret på alle tider af året.
Det er super nemt at lave taramasalata og du får opskriften lige her. Få tips til flere opskrifter med fisk nederst i dette indlæg.
Taramasalata – nem opskrift med røget torskerogn
Ingredienser
- 125 gram røget torskerogn - uden skind kan også laves med almindeligt torskerogn fra dåse
- ½-1 lille rødløg fintsnittet. Kan udelades eller erstattes af 1 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft smag til
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk rasp evt. pankorasp.
- salt/peber ikke meget salt, hvis du bruger røget torskerogn
Sådan gør du
- Fjern skindet fra torskerognen.
- Riv torskerognen fint på et rivejern sammen med rødløget. Start med kun ½ løg. Tilsæt citronsaft, olie og rasp. Mos taramasalataen med en gaffel. Kan også blendes. Smag til med salt/peber og evt. ekstra citron/rødløg/hvidløg
- Så er din taramasalata klar til servering. Servér gerne med rødløg, citronskiver og evt. mayonnaise
Noter
Taramasalataen kan blendes, tilsæt olie til konsistensen bliver som tyk mayonnaise
Holdbarhed minimum 2-3 dage i tætsluttende beholderEn lækker torskerognssalat med røget torskerogn. Kan laves på 2 minutter med få ingredienser
Skøn salat til frokosten eller som forret til gæster, måske serveret som hapser på blinis, de små pandekager?
Taramasalata kunne også være lækkert på de sprøde kartoffelvafler eller på spinatvafler? Det vil også være lækkert med salat i en spinatwrap?
Tror jeg vil huske opskriften til nytårsaften. Det vil være en lækker snack til dronningens nytårstale eller som forret med lækkert brød til.
Det er alt for sjældent jeg køber røget torskerogn i forhold til hvor godt det smager.
Faktisk var det heller ikke så dyrt. 125 gram for 25 kroner og der var rigeligt til 4 personer. Noget billigere end stenbiderrogn og det smager super godt.
Spring du bare på den lækre taramasalata. Genialt med en lille frokostservering der kan laves på 5 minutter.
Måske vi kunne bruge den som fyld i en spinatroulade i stedet for laks?
Den er også god med almindeligt torskerogn, men her bliver smagen selvfølgelig lidt anderledes. Du skal krydre lidt ekstra med salt/peber.
Prøv også denne laksemousse eller denne lakserilette. Du skulle også tjekke opskriften på de små vandbakkelser med tunsalat ud?
Få inspiration til flere forretter eller frokostretter her
Få flere opskrifter på forretter eller frokost retter med fisk her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.