Vegetar pizza med spinat. Her får du opskriften på en sprød lækker vegetarpizza med spinat, løg, hvidløg og flødeost.
Sikke en skøn pizza, jeg fik idé til, fordi vi lige havde frisk spinat og en rest flødeost til overs i køleskabet. Wow den smagte godt!
Vi havde også en rulle færdig pizzadej, så på ingen tid kunne jeg sætte denne lækre spinat pizza i ovnen. Pizzadejen havde jeg købt billigt som datovare, så det blev den nemme løsning jeg lige valgte i dag.
En nem billig pizza, og rimeligt sund var den også, perfekt til en kødfri dag. Jeg brugte frisk spinat, men du kan sagtens bruge frossen spinat også.
Tænk at spinat kan smage så godt på pizza! Mon ikke også den kan laves med andre grøntsager? Prøv f.eks. også denne vegetar pizza med kartofler.
Sprød lækker pizza, med den lækreste smag og med ganske få ingredienser. Den må du prøve. En ide til aftensmaden i aften måske?
Man kan sagtens lave sin pizzadej selv også jo. På bloggen finder du f.eks. opskrift på denne pizzadej uden hævning, denne klassiske pizzadej eller denne æltefrie pizzadej.
Opskriften på vegetarpizzaen er super nem og du får den lige her:
Vegetar pizza med spinat – få en god nem opskrift på spinatpizza med løg og flødeost her
Ingredienser
- 1 rulle færdig pizzadej få link til hjemmelavet dej i noten nedenfor
- olie til pensling/stegning
- 150 gram frisk spinat 2-300 gram frossen spinat kan også bruges
- 2 løg i tern. Rødløg kan også bruges
- 3-4 fed hvidløg friskpressede. Kan udelades
- 150-200 gram flødeost med krydderi f.eks. buko/pikant el. lign. Jeg brugte hvidløgsflødeots
- salt/peber
- 50-100 gram revet ost eller mozzarella, parmesanost?
Sådan gør du
- Skræl løgene og skær dem i tern. Svits i olie på en pande, til de er klare. Tilsæt friskpressede hvidløgsfed.
- Skyl spinaten godt og kram vandet fra. Hak spinaten groft og lad det svitse med sammen med løgene. Omrør og tilsæt flødeosten, når spinaten er faldet lidt sammen. Krydr godt med salt og peber
- Rul pizzadejen ud og pensl dejen med lidt olie.
- Fordel spinatfyldet på pizzabunden, helt ud til kanten
- Riv lidt ost over eller fordel små stykker mozzarella ost på toppen
- Bag nu pizzaen ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er sprødt og osten gratineret. Servér pizzaen rygende varm men den kan også nydes kold i madpakken.
Noter
Få opskrift på pizzadej her:
Prøv også en vegetar pizza med kartofler Fryseegnet. Kan også nydes koldNem spinat pizza med frisk spinat, hvidløg, løg og flødeost – nem hurtig vegetarmad eller nem pizza til en kødfri dag
Tænk at en “tøm køleskabet pizza” kunne blive så god med så få ingredienser? Ja man tror jo næsten det er lyv. Nem hurtig aftensmad på ½ time det kan vi lide. Bare lige et tip til dig. 🙂
Jeg rev lidt Danbo ost på toppen af pizzaen, men mozzarella ost eller frisk parmesan vil også være lækkert.
Du kan sagtens tilsætte kød til pizzaen. Det kunne være lidt bacon på toppen eller du kunne riste lidt kylling med spinaten?
Pizzaen var rigtig lækker lun, men den kan også nydes kold. Mon ikke også den vil kunne rulles til spinat pizzasnegle? Jeg tror det. Det må vi prøve. 🙂 Prøv også disse nemme pizzasnegle med færdig pizzadej.
Vi nød pizzaen som hurtig aftensmad og den var en kæmpe succes!
Jeg tænker også at spinat pizzaen vil kunne udskæres som små hapsere til buffet eller som snack til tapas? Pizzaen vil f.eks. også kunne udstikkes runde med små udstikkere? Det vil se festligt ud tror jeg. 🙂
Man kan også nyde et lille stykke spinat pizza som tilbehør til suppe og den vil være et hit i madpakken også.
Må man opvarme spinat?
Ja det er bare vigtigt at du skyller spinaten godt fri for jord, før du bruger den. Spinat skal også, som alle andre grøntsager, nedkøles hurtigt og varmes godt op, før/hvis retten skal skal serveres lun igen. (kilde: Samvirke)
Sikke en nem pizza! Spring du bare på.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter med spinat, så klik her
Se flere vegetar opskrifter på nogetiovnen.dk ved at klikke her.
Få flere opskrifter på nemme pizzaer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.