Cookies med Marabou Daim, farin og sirup

  • Cookies med Daim, farin og sirup - sprøde og lækre

 

dsc_2621Med lækker Daim-chokolade kan man trylle de lækreste cookies. Det vidste du vist godt ikke? 🙂

På bloggen har jeg flere opskrifter på Daim-cookies, bl.a. disse lækre Ben og Jerry-cookies men i dag skal du høre om en helt ny variant, med farin og sirup. Sprøde, knasende og lækre.

Sprøde Ben og Jerry cookies med Marabou Daim og mandler

Hvis du synes kagerne ser lidt triste ud, så lad dig endelig ikke snyde af det. Kagerne smager SUPER godt! Så godt at resterne forsvandt som dug for solen efter sommerhus-housewarmingen sidste weekend. Cookies med Daim, farin og sirup - sprøde og lækreGæsterne og familien hér sender dig kagerne vores allerbedste anbefaling. Kagerne er super nemme at bage og passer perfekt til ethvert kagebord. Får du gæster en dag, vil hjemmebagte cookies altid være et hit. Kollegerne vil også juble, hvis du en dag tager en portion med på job. Cookies med Daim, farin og sirup - sprøde og lækre

Du får opskriften lige her:

Cookies med Marabou Daim, farin og sirup
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Cookies med Daim, farin og sirup
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 75 stk
Det skal du bruge:
  • 250 gram brun farin
  • 200 gram blødt smør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 3 spsk sirup (lys eller mørk)
  • 150 gram Marabou Daim (eller anden favoritchokolade)
Sådan gør du:
  1. Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Rør smørret med farin og vaniljesukker. Dejen kan røres med ske, men brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
  3. Rør æggene i.
  4. Bland natron i hvedemelet og tilsæt skiftes med siruppen.
  5. Hak Daim-chokoladen og tilsæt.
  6. Dejen bliver hård og fast.
  7. Brug gerne hænderne til at samle dejen til sidst
  8. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer. Der kan være ca. 25 cookies pr. bageplade og der kan blive ca. 75 cookies af denne portion - alt efter hvor store du laver dem.
  9. Bag dine cookies 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.

Daim-chokolade  er jeg altså totalt fan af. Marabou-versionen er jeg faktisk mest vild med, selvom det er svært at slå den originale Daim. dsc_2624Marabou mælke-chokolade har en særlig mild og sukkersød smag. Får man hul på en pakke, er det svært at få stoppet i tide igen. Det er den farligste chokolade!

En kollega sagde engang “Åh – en stribe Marabou. Jeg kan ikke modstå det…” Jeg svarede: “Heller ikke jeg.  Snakker vi om en stribe på den korte eller den lange led? Jeg ved godt hvad der tæller i min verden :-)”  dsc_2628En gang chokoladefan, altid chokoladefan 🙂

Super nemme cookies og der bliver mange cookies af denne portion. Der bliver rigeligt til mange lækkersultne gæster.

Med denne opskrift er det er nemt på rekordtid at få fyldt husets kagedåser. Kagerne bliver sprøde og lækre og den brune farin og siruppen giver kagerne en særlig krydret smag, som jeg er helt vild med.Cookies med Daim, farin og sirup - sprøde og lækreJeg elsker også Bastogne-kager der er bagt med sirup og farin og en hel del julekrydderier. Jeg har bagt flere versioner i håbet om at finde en opskrift der kommer tæt på de købte. Det er – næsten – lykkedes mig. Prøv f.eks. at tjekke denne opskrift ud, hvis du også er vild med krydrede Bastogne-kager. 

Bastogne – nemme, sprøde snitter med krydderier

Nu er det snart jul og snart må vi slippe vores julebageiver fri. Vi kan gå bageamok alt det vi orker. Fylde alle kagedåserne derhjemme og invitere på julebag eller glæde andre med fyldt kagedåse.

Er du også så småt begyndt at gå i kagetænkeboks over hvilke julesmåkager du skal bage i år? Jeg har samlet en “Julesmåkage top 10”. Du er velkommen til at hente inspiration her 🙂

Julens bedste julekager – Bagenørdens top ti

Mere inspiration

Læg en kommentar