Bastogne kiks. Her får du en god nem opskrift på lækre kryddersmåkager der smager næsten som de populære Bastogne kiks.

Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager

Er du også vild med de ægte Bastogne? Sprøde, lækre og med god smag fra julede krydderier?

Jeg er totalt fan og jeg har eksperimenteret i årevis for at finde den helt rette opskrift.

Det er lykkedes nu og historien bliver endnu bedre, for disse småkager, kan faktisk være klar på et kvartér! Småkagerne skal bare skæres ud som karamelsnitter – nemmere bliver det ikke.

De smager – om muligt – endnu bedre end de købte. Jeg er totalt fan og vil da straks dele opskriften med dig.

Måske det var den efterårsagtige sensommerdag? Måske det var gråvejret og kulden?

Er det lidt julestemning der sniger sig ind måske?. Julen må godt vente, men de juleagtige småkager byder jeg gerne velkommen lidt før tid. 🙂Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager Det er SÅ let at lave hjemmelavede Bastogne og opskriften får du lige her:

Bastogne kiks – få en god nem opskrift på lækre kryddersmåkager hér

Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske kryddersmåkager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 9 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 40 gram smør
  • 60 gram brun farin ca. 1 dl Kan erstattes med rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
  • 100 gram hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen (eller i gryde)
  • Tilsæt brun farin, vaniljesukker og sirup
  • Bland krydderier og natron med hvedemelet og vend det i blandingen.
  • Brug hænderne til at samle dejen med. Tilsæt evt. lidt ekstra sirup, hvis dejen virker for tør
    Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Form to lange "dejpølser" -på bagepladens lange led - og rul dem fladt ud med kagerulle. Vær obs på at stængerne har samme tykkelse.
    Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
  • Bag kanelstængerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige når de er sprøde og mørk gyldenbrune
    Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
  • Tag stængerne ud af ovnen og skær dem straks ud i 1-1½ cm. smalle snitter. Brug en skarp kniv eller et pizzahjul
  • Bastogne kagerne bliver sprøde, når de er helt kolde. Er de for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen.
  • Opbevar de afkølede kager i en tætsluttende kagedåse

Noter

Bastogne småkagerne kan holde sig i minimum 2-3 uger i tætsluttende kagedåse
Du eksperimentere med andre krydderier.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre hjemmelavede kryddersmåkager, der smager næsten som Bastogne småkager

Der bliver ca. 30-40 Bastogne kiks af denne portion, afhængig af hvor tykke du laver kagerne.

Småkagerne er super nemme at lave, så jeg bager gerne en portion vi kan få spist. Det er jo hurtigt at bage en ny portion.

Har du brug for en større portion, så lav bare dobbelt portion

Sådan laver du hjemmelavede Bastogne kiks – kig med her:

Bastogne kagerne er geniale at bage, hvis du er vild med kryddersmåkager og bliver ramt af den hurtige lækkersult. På næsten kun et kvartér kan du have et fad småkager klar.

Kombinationen af brun farin, sirup og krydderier, er bare skøn. Det er virkelig de hurtigste, nemmeste kager at bage.

Knasende sprøde er småkagerne også. Skønne at dyppe i eftermiddagskaffen eller teen.

Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager

Smagen minder lidt om brunkager. Få en opskrift på brunkager her og her kan du se en opskrift på de hollandske brunkager speculaas.

Tjek også denne opskrift på kryddersmåkager ud eller disse lækre sirupskager med kanel?

Hvis du gerne vil se flere opskrifter på skønne julesmåkager, så klik her.

Få flere opskrifter på kryddersmåkager her:

1.

Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne - nemme og lækre
Speculaas er hollandske brunkager á la Bastogne - meget nemme at lave
Se opskriften her
Speculaas - hollandske brunkager á la Bastogne

2.

Bastogne småkager kanelsmåkager uden æg
Bastogne - nemme, sprøde snitter med krydderier
Se opskriften her

3.

Kryddersmåkager - nemme småkager uden æg
Nemme Bastogne-agtige kryddersmåkager
Se opskriften her
Sprøde kryddersmåkager til aftenkaffen - klar på et kvarter

4.

Sirupskager med kanel - nemme småkager
Nemme sprøde karamelsnitter med kanel og perlesukker
Se opskriften her
Sirupskager med kanel - nemme småkager

5.

Havreflager med kanel - kager med havregryn
Nemme og lækre sprøde småkager med grovvalsede havregryn og kanel
Se opskriften her
Havreflager med kanel - kager med havregryn

6.

Nemme jule småkager - karamelsnitter til jul
Jule karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager
Se opskriften her
Nemme jule småkager - karamelsnitter til jul

7.

Sirupskager - opskrift på småkager med sirup
Sprøde nemme  kryddersmåkager der smager som Bastogne
Se opskriften her
Sirupskager - opskrift på småkager med sirup

8.

Sprøde sirupskager med ingefær - opskrift
Nemme lækre småkager med sirup og ingefær
Se opskriften her
Sprøde sirupskager med ingefær - opskrift

9.

Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager
Sprøde lækre kanelsmåkager
Se opskriften her
Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager

10.

Bondekager nemme småkager med sirup
Bondekager - nemme og lækre sirupskager med mandler
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.