Hjemmelavede Bastogne kiks – belgiske kryddersmåkager

  • Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske krydddersmåkager

Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske krydddersmåkagerEr du også vild med de ægte Bastogne? Sprøde, lækre og med god smag fra julede krydderier?

Jeg er totalt fan og jeg har eksperimenteret i årevis for at finde den helt rette opskrift. Det er lykkedes nu og historien bliver endnu bedre, for disse småkager, kan faktisk være klar på et kvartér. De smager – om muligt – endnu bedre end de købte. Jeg er totalt fan og vil da straks dele opskriften med dig.

Måske det var den efterårsagtige sensommerdag? Måske det var gråvejret og kulden? Er det lidt julestemning der sniger sig ind måske? En anelse for tidligt i september. Julen må godt vente, men de juleagtige småkager byder jeg gerne velkommen lidt før tid. 🙂Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske krydddersmåkagerDet er SÅ let at lave hjemmelavede Bastogne og opskriften får du lige her:

Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske kryddersmåkager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske kryddersmåkager
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 30-40 stk.
Det skal du bruge:
  • 40 gram smør
  • 1 dl farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup
  • 100 gram hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen (eller i gryde)
  2. Tilsæt farin, vaniljesukker og sirup
  3. Bland krydderier og natron med hvedemelet og vend det i smør/farinblandingen.
  4. Brug hænderne til at samle dejen med. Tilsæt evt. lidt ekstra sirup, hvis dejen ikke er sammenhængende nok.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir
  6. Form to lange "dejpølser" -på bagepladens lange led - og rul dem fladt ud med kagerulle. Vær obs på at stængerne har samme tykkelse.
  7. Bag kanelstængerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at stængerne ikke branker.
  8. Tag stængerne ud af ovnen og skær dem straks ud i 1-1½ cm. smalle snitter
  9. Bastogne kagerne bliver sprøde, når de er helt kolde.
  10. Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse

Der bliver ca. 30-40 Bastogne af denne portion, afhængig af hvor tykke du laver kagerne. Portionen er ikke stor, men den rækker. Når man bager så tit, som jeg, er jeg nødt til at reducere lidt i portions-mængden. Det du’r jo ikke, at jeg spiser alle kagerne selv og mine stakkels kolleger, skal jo heller ikke gå den tunge gang og tømme en ny kontorkagedåse hver eneste dag. 🙂

Har du brug for en større portion, så fordobl bare mængden.

Bastogne kagerne er geniale at bage, hvis du er vild med kryddersmåkager og bliver ramt af den hurtige lækkersult. Kombinationen af farin, sirup og krydderier, er bare skøn Det er virkelig de hurtigste, nemmeste kager at bage. Knasende sprøde er de også. Skønne til eftermiddagskaffen eller aftenteen 🙂Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske krydddersmåkagerSmagen minder lidt om ølkagen, kender du mon også den? Du ved, kagen med hvidtøl man spiser med smør på?

Den er også virkelig nem at lave og smager helt fantastisk – opskriften finder du lige her – hvis du altså stadigvæk er lækkersulten 🙂
Ølkage med hvidtøl, farin og brunt bagepulver

Mere inspiration

Læg en kommentar