Bastogne kiks. Her får du en god nem opskrift på lækre kryddersmåkager der smager næsten som de populære Bastogne kiks.
Er du også vild med de ægte Bastogne? Sprøde, lækre og med god smag fra julede krydderier?
Jeg er totalt fan og jeg har eksperimenteret i årevis for at finde den helt rette opskrift.
Det er lykkedes nu og historien bliver endnu bedre, for disse småkager, kan faktisk være klar på et kvartér! Småkagerne skal bare skæres ud som karamelsnitter – nemmere bliver det ikke.
De smager – om muligt – endnu bedre end de købte. Jeg er totalt fan og vil da straks dele opskriften med dig.
Måske det var den efterårsagtige sensommerdag? Måske det var gråvejret og kulden?
Er det lidt julestemning der sniger sig ind måske?. Julen må godt vente, men de juleagtige småkager byder jeg gerne velkommen lidt før tid. 🙂Det er SÅ let at lave hjemmelavede Bastogne og opskriften får du lige her:
Bastogne kiks – få en god nem opskrift på lækre kryddersmåkager hér
Ingredienser
- 40 gram smør
- 60 gram brun farin ca. 1 dl Kan erstattes med rørsukker eller alm. sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
- 100 gram hvedemel
- ¼ tsk natron
- 2 tsk kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk kardemomme
Sådan gør du
- Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen (eller i gryde)
- Tilsæt brun farin, vaniljesukker og sirup
- Bland krydderier og natron med hvedemelet og vend det i blandingen.
- Brug hænderne til at samle dejen med. Tilsæt evt. lidt ekstra sirup, hvis dejen virker for tør
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Form to lange "dejpølser" -på bagepladens lange led - og rul dem fladt ud med kagerulle. Vær obs på at stængerne har samme tykkelse.
- Bag kanelstængerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige når de er sprøde og mørk gyldenbrune
- Tag stængerne ud af ovnen og skær dem straks ud i 1-1½ cm. smalle snitter. Brug en skarp kniv eller et pizzahjul
- Bastogne kagerne bliver sprøde, når de er helt kolde. Er de for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen.
- Opbevar de afkølede kager i en tætsluttende kagedåse
Noter
Nemme lækre hjemmelavede kryddersmåkager, der smager næsten som Bastogne småkager
Der bliver ca. 30-40 Bastogne kiks af denne portion, afhængig af hvor tykke du laver kagerne.
Småkagerne er super nemme at lave, så jeg bager gerne en portion vi kan få spist. Det er jo hurtigt at bage en ny portion.
Har du brug for en større portion, så lav bare dobbelt portion
Sådan laver du hjemmelavede Bastogne kiks – kig med her:
Bastogne kagerne er geniale at bage, hvis du er vild med kryddersmåkager og bliver ramt af den hurtige lækkersult. På næsten kun et kvartér kan du have et fad småkager klar.
Kombinationen af brun farin, sirup og krydderier, er bare skøn. Det er virkelig de hurtigste, nemmeste kager at bage.
Knasende sprøde er småkagerne også. Skønne at dyppe i eftermiddagskaffen eller teen.
Smagen minder lidt om brunkager. Få en opskrift på brunkager her og her kan du se en opskrift på de hollandske brunkager speculaas.
Tjek også denne opskrift på kryddersmåkager ud eller disse lækre sirupskager med kanel?
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på skønne julesmåkager, så klik her.
Få flere opskrifter på kryddersmåkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.