Krydrede pommes frites med tacosauce og rasp

  • Ovnbagte krydderkartofler med tacosauce og rasp

Ovnbagte krydderkartofler med tacosauce og raspHvor mange måder kan man lige variere de ovnbagte pommes frites på? Mange skal jeg hilse og sige og hvis man pludselig en dag finder et glas Tacosauce i skabet, kan der pludselig – ud af det blå – udvikles en helt ny lækker variant.

Tilsæt et par deciliter rasp, rigeligt olie, salt og peber og vupti er der krydrede pommes frites på vej.

Hvo intet vover, intet vinder – you know 🙂dsc_2471Lækre krydrede pommes frites med tacosmag og med knasende, sprød rasp-overflade. Uhm hvor blev de gode altså!

De krydrede sprøde kartofler smager fortrinligt som grilltilbehør, som tilbehør til stege, til grillkylling, til mørbrad, til alt vel næsten?

Ovnbagte krydderkartofler med tacosauce og rasp

Vi spiste marineret svinemørbrad til de lækre kartofler

Du kan også tilberede din steg på toppen af kartoffelfadet?

Pensl evt. kødet med lidt af tacosaucen og lad den stege med, sammen med kartoflerne. Stegeskyen fra kødet vil give en fantastisk god smag til kartoflerne.

I know! Har nemlig prøvet flere gange før at stege en “culottesteg” på toppen af et kartoffelfad. Kig selv med på opskriften her.

Det er oplagt at tilberede kødet i ovn, nu du alligevel skal have ovnen i gang til kartoflerne. Elsker du sprøde pommes frites med smag, vil du også elske disse. 🙂

Jeg har brugt tacosauce, men barbecuesauce eller mild chilisauce vil også sagtens kunne bruges tænker jeg?

Du får opskriften lige her. Den er nem. Kun sølle 5 ingredienser. Piece of cake 🙂Ovnbagte krydderkartofler med tacosauce og rasp

Krydrede pommes frites med tacosauce og rasp
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Krydrede pommes frites med tacosauce og rasp
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 kilo kartofler skåret i både eller små tern
  • 1 glas Tacosauce / barbecue- eller chilisauce (mit glas indeholdt 315 gram. Brug gerne +/- det kommer sig ikke så nøje. Er det stærk chilisauce, skal du nok ikke helt så meget 😉
  • ½-1 dl olie
  • Salt/peber
  • ca. 2 dl rasp
  • Smager lækkert med aioli eller chilimayonnaise til.
Sådan gør du:
  1. Vask og rens kartoflerne. Lad gerne skrællen blive på.
  2. Skær kartoflerne i stave og hæld dem i et støbejernsfad/-aluminiumsfad
  3. Vend tacosauce, olie og salt/peber med kartoflerne. Sørg for at saucen fordeles godt på alle kartofler Jo mere olie, jo sprødere kartofler. That's it.
  4. Drys med rasp og krydderier og vend rundt. Sørg for at også raspen fordeles godt.
  5. Brug gerne to stegefade. Når kartoflerne kun ligger i et enkelt lag, bliver de allersprødest.
  6. Du kan også stege kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Sæt fadet/fadene i en 200 grader varm ovn, varmluft. Kartoflerne skal stege ca. 1 time og de bliver bedst, hvis de bliver vendt rundt flere gange undervejs.
  8. Serves rygende varme

Nemme kartofler, hvis altså du kan slippe af sted uden at skrælle dem. Jeg køber gerne de vaskede kartofler, hvis muligt. Ja jeg er en dovenkrop og springer gerne over hvor kartoffelgærdet er lavest. Jeg indrømmer det gerne! 🙂

Til gengæld spiser vi så rigtigt tit kartoflerne med skrællen på og det er godt, har jeg læst mig til, for de fleste vitaminer sidder i skrællen. dsc_2471Lige en ting: Det er meget årstidsafhængigt, om I kan spise kartoflerne med/uden skræl. Om vinteren kan skrællen være tyk, tør og  svær at gnave sig igennem. Om sommeren er den tynd og ubetydelig. Jep – sommerkartofler er bare bedst. Det er vi to vist helt enige om. 🙂

Jeg var ret spændt på, om kartoflerne ville blive alt for stærke,af et helt glas taco-sauce, men næh nej, jeg fortrød næsten at jeg ikke tilsatte ekstra salt/peber. Tjek lige om der står “mild, medium eller strong” på dine sauceglas.

Den krydrede sauce kan jo med fordel sagtens laves selv tænker jeg? Måske en mikstur af ketchup, honning, soya, olie og dine favoritkrydderier?

Brug gerne din favoritsauce til kartoflerne – du bestemmer jo selvfølgelig helt selv. 🙂

Du kan også sagtens lave din helt egen kartoffelkrydderiblanding bestående af: paprika, chili, salt, peber og tilberede kartoflerne bare med olie og krydderier. Det tror jeg også ville give nogle lækre kartofler?
dsc_2472Vi spiste marineret svinemørbrad og dampede majs til dagens krydrede pommes frites. Det smagte SÅ lækkert og det var da lige før at det blev en “amerikaner”-menu?

Bringer lige en lille advarsel. De raspdækkede kartofler suger olie som svampe. Det er jo også dét der gør dem så sprøde og lækre?

Det smarte trick ved raspen er, at den opsuger fugten. Kartoflerne bliver simpelthen meget sprødere. Jeg tænker det måske også er derfor sesamfritter bliver så lækre? Opsuger de mon også kartoffelvæde?Ovnbagte krydderkartofler med tacosauce og raspNå ikke mere filosoferen. Jeg vil til køjs med min krimi nemlig. Den bedste tid på dagen, eller tæt på 🙂

Jeg håber din weekend har været god? Min har været skøn. Eneste anke er, at jeg blinkede et kort sekund, og pludselig var den væk 🙂

2 Kommentarer

  1. Anette 3. oktober 2016 af 19:26- Svar

    Åååååhhh, min mave. Nu har jeg igen spist for meget. Tak for opskriften på kartoflerne. Den røg direkte ind i top 3

    • Gitte Hansen 4. oktober 2016 af 19:57- Svar

      Juhuu – ej hvor det glæder mig. Jeg var også helt vild med kartoflerne. Dejligt vi nu har fundet en ny kartoffellivret 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar