Mørbradbøf på pande i fløde pebersauce

DSC_5496I går skrev jeg om en lækker mangosalsa/chutney vi spiste forleden som tilbehør til en lækker ret med mørbradbøf i flødepebersauce.

Det er denne ret du skal høre om i dag.

Mørbradbøffer i flødesauce med krydret pebersauce. Det kan da ikke gå galt med de ingredienser, vel!?

DSC_5464Retten er nem. Virkelig nem og kræver meget få ingredienser. De fleste kan du se her.DSC_5493

Opskriften kommer her:

Mørbradbøf på pande i fløde pebersauce

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4 pers.

Mørbradbøf på pande i fløde pebersauce
Det skal du bruge:
  • 1 afpudset svinemørbrad.
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gul/rød peberfrugt.
  • 1 pk. bacon
  • 1 bakke champignon eller 1 glas (incl. væde)
  • 1 bouillonterning.
  • ½ bøtte Heinz pebersauce. (kan udelades og erstattes af ekstra peberdrys)
  • ¼ fløde (evt. fedtfattigt).
Sådan gør du:
  1. Mørbraden afpudses og bøffer skæres ud.
  2. Vend bøfferne i mel og steg dem i lidt smør. Krydr godt på begge sider. Tag bøfferne af panden og dæk dem til med staniol.
  3. Svits bacon, champignon, løg og hvidløg sammen med en bouillonterning. Tilsæt peberfrugt. Svits blandingen godt sammen. Tilsæt mørbradbøffer.
  4. Hæld fløde ved. Skyl flødekartonen godt med lidt mælk og hæld også dette ved. Tilsæt også evt. vand fra champignonerne.
  5. Tilsæt pebersaucen. Drys med lidt Maizena saucejævner eller hæld lidt jævning ved.
  6. Nu skal låget på panden og retten skal simre 15-20 minutter.
  7. Omrør evt. lidt undervejs og tilsæt evt. et par dråber kulør, hvis du synes.
  8. Smag saucen til med salt og peber.

Altså det der satte mig igang med denne ret, var denne bøtte Heinz pebersauce jeg købte i supermarkedet. Fandt den i en rodekasse. Uhm Pebersauce. Måtte kunne passe godt til en flødemørbradret, ville du ikke også tænke det? 🙂

Kan du ikke lige opdrive en lign. pebersauce, kan en barbecuesauce også prøves af. Saucen kan også helt udelades og erstattes af ½ dl Engelsk sauce eller et par ekstra peberdrys måske? DSC_5462Kog en hurtig portion pasta og server rigtigt gerne mørbradretten i en solskinsstribe i det fri. Servér gerne med lidt mangosalsa til, det giver lidt “kant” til den blide flødeagtige (og ikke så særligt-pebrede smag).DSC_5498

Smukt ser det ud og ovenikøbet en fantastisk lækker flødemørbrad-ret.

Nem ovenikøbet også. Virkelig nem. Klar på ½ time, Rigeligt mad til 4 og ovenikøbet en stor portion til overs til fryseren. Stryger direkte ind i kategorien “Familiens favoritter”

Sender denne mørbrad-ret mine allerbedste anbefalinger 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *