Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon – nem og lækker

  • Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækker

Det er sæson for spidskål lige nu og det er jo helt perfekt, for så kan man nemlig trylle spidskåls-lækkerier i lange baner jo. Stuvet spidskål, coleslaw, spidskål med serranoskinke eller, som du skal høre om i dag,  en lækker ovnbagt æggekage med spidskål og bacon. Halløj en lækkerbisken!

Den lækre æggekage var så nem at lave og så smager den fortryllende godt, lidt á la en blomkålsgratin? Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækkerDet var min store søn og jeg der gik i køkkenet sammen igen. I sidste uge udviklede vi i fællesskab denne gode coleslaw og i dag opstod ideen om spidskåls-æggekagen også ud af det blå. Ikke langt fra tanke til handling for mor og søn.

Min søn er genial til hakkeriet og jeg er god til at krydre og finde på. Det er mega hyggeligt at gå i køkkenet sammen, både med små og store børn. Jeg nyder, når min søn har lyst til at vi laver mad sammen med mig. Pludselig – i en alder af 18 år – har han fået lyst til køkkentjans – gid det vil fortsætte 🙂

Det var et kæmpe spidskål vi fik brugt og min søn var noget nervøs for, om æggekagen nu ville kunne hænge sammen, med så meget kål i. Ingen grund til bekymring. Det var den skønneste æggekage – en totalt succes for mor og søn! Vi er sikre på, at du også bliver vild med den 🙂Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækkerJeg brugte min bradepande fra Scanpan som er ret smart, fordi den også kan bruges på komfurets kogeplade. Det er smart, hvis man vil svitse ting først og så stege færdigt i ovnen bagefter. Perfekt til ovnbagte æggekager. Vi svitsede bacon og kål, hældte æggemassen over og lod ovnen om at gøre resten af arbejdet. Smart!

Opskriften er rigtigt nem og du får den lige her:

Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækker
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 stort spidskål skåret i fine strimler (stokken skæres fra)
  • 150 gram bacon i skiver
  • 8 æg
  • 5+1 dl mælk
  • 1 spsk kartoffelmel ell. Maizenamel med top
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt/peber (rigeligt)
Sådan gør du:
  1. Klip bacon'en i små stykker
  2. Svits baconen på din pande/bradepande. Snit spidskålen fint og tilsæt den lidt efter lidt. Lad kålen svitse med, til den er faldet sammen. Har du ikke en stor bradepande, så svits kålen af flere omgange på en stegepande f.eks.
  3. Krydr blandingen godt.
  4. Lad bacon/spidskål svitse ved svag varme, imens du laver æggeblandingen
  5. Rør de 5 dl mælk ud i æggene
  6. Rør kartoffelmel og bagepulver med den sidste deciliter mælk. Tilsæt det til æggeblandingen.
  7. Krydr godt.
  8. Hæld æggeblandindingen over spidskålen.
  9. Har du ikke et stegefad af aluimium/støbejern, så brug bare et alm. ildfast fad
  10. Bag æggekagen ca. 30 minutter i ovnen. Sæt fadet på nederste rille.
  11. Æggekagen er færdig, når den er gyldenbrun på toppen.

Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækkerDet er en virkelig lækker æggekage som er mega nem at lave. Det kan næsten ikke gå galt, for ovnen sikrer, at intet brænder på. Smart! Jeg er storfan af mad der passer sig selv og ovnbagte æggekager hører til i denne kategori. I tidens løb har jeg lavet dem i flere afskygninger.Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækkerEn af bloggens mest populære æggekage-opskrifter er denne ovnbagte æggekage med feta, skinke og tomat men prøv også at tjekke denne opskrift ud på æggekage med rødløg, mozzarella, peberfrugt og skinke – store successer og du kan finde flere æggekageopskrifter på bloggen lige her

Brug gerne æggekagerne som en tøm-køleskabet-ret; vær kreativ og brug hvad du har. Langt det meste vil kunne stoppes i en æggekage; grøntsager, en kødrest, en osteskorpe, et par pølser?Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækkerÆggekagerne er fyldige og mættende og vil passe perfekt som både frokost- og hovedret. Servér gerne et godt, groft brød til. Det smager SÅ godt 🙂

Her ser du den nemme fremstillingsproces i billeder fra start til slut:

Æggekage er perfekt at servere en hverdag og denne med spidskål er overskueligt nem. Sund og fedtfattig er den også, og med et giga-spidskål får familien samtidigt dækket dagens behov for sunde grøntsager. Vi spiste næsten hele æggekagen kun 3 mand og gemte kun en lille rest, til frokostbøtter i morgen. Vi målte nærmest de sidste stykker ud i centimenter. Ingen ville snydes. 😉Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækker

Er du også vild med spidskål? Måske du aldrig rigtigt er kommet i gang med at bruge den lækre kål? Jeg har opdaget, at jeg er meget mere vild med spidskål end med hvidkål. Spidskål er rundere og mildere i smagen og griller du den, eller bager den i ovn, får den en særligt, lækker nøddeagtig smag. Uhm, den smager skønt 🙂

Spidskål er et hit hos os og i øjeblikket spiser vi et par stykker om ugen. Gruble, gruble. Hvilken spidskålsopskrift skal vi mon afprøve næste gang, mor og søn skal i køkkenet? Måske du har et godt spidskåls-tip? Tip gerne mig/os herinde med en lille opskrift. Læg gerne en kommentar til dagens indlæg herunder. Det ville være så fornemt  🙂
Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækkerRigtig god fornøjelse med spidskåls-æggekagen til dig. 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 19. august 2017 af 14:39- Svar

    ELSKER-SPIDSKÅL, så denne skal laves, evt. En dag jeg er alene, så jeg ikke behøver at dele 😉

    • Gitte Hansen 20. august 2017 af 10:31- Svar

      Hej Jenny
      Rigtig god plan! Det er den skønneste æggekage. Nyd den og rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lisette Smidt 10. august 2017 af 20:36- Svar

    Hejsa, her i huset er vi VILDE med “lakridskål”. Et kvart spidskål uden stok pr næse, læg det på et stort stykke alufolie og hæld lidt olie over kålen. Krydr med salt og pber, og drys lidt lakridspulver over. Pak kålen godt ind i alufolie og grill eller smid det i ovnen i ca 25 min. Lækkert…..

    • Gitte Hansen 12. august 2017 af 12:06- Svar

      Hej Lisette
      Ej hvor lyder det som en spændende opskrift, interessant og det ville jeg aldrig selv have overvejet. Når I er vilde med det, kan vi jo også blive det? Spændende, det skulle da næsten prøves. Tak for tippet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar