Smørbagt rabarbercrumble

Verdens nemmeste rabarbercrumble

Det er stadigvæk sæson for rabarber – heldigvis – og i dag skal du høre om den lækreste rabarbercrumble jeg lavede i weekenden. Jeg fik lov til at røve mine forældres rabarberbed – øj en plyndring – og selvfølgelig skulle der da trylles kage!

Smørbagt rabarbercrumble

Dagens rabarbercrumble er virkelig let at lave, smager virkeligt lækkert og der er virkeligt meget smør i – jep – smør er ofte tricket i de særligt gode kager, men det har du jo nok luret?

DSC_5953

Ingredienslisten er ikke lang til denne kage og den kan laves på et kvarter – ja virkeligt, det passer! Får du gæster kan den snildt forberedes før de kommer og så tilberedes imens I spiser hovedretten.

Den nemmeste og lækreste dessert!

Spis den med flødeskum til eller en lækker vaniljeis.

Smørbagt rabarbercrumble

Her kommer opskriften:

Verdens nemmeste rabarbercrumble

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 12

Smørbagt rabarbercrumble
Det skal du bruge:
  • 1,2 kilo rabarber skåret i små stykker blandet med 50 gram sukker
  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 500 gram mel
  • Marven fra 2 vaniljestænger, iblandet lidt sukker (eller 1 spsk vaniljesukker)
Sådan gør du:
  1. Skær rabarberne i småstykker og lad dem trække i sukkeret imens du blander crumbledejen
  2. Bland vanilje med sukker
  3. Smuldr smørret i sukker og mel til de største smørklumper er opløst
  4. Hæld rabarberstykkerne to tærtefade. Der bliver til et stort (25x35 cm) og et rundt tærtefad
  5. Drys crumbledejen ovenpå, så rabarberstykkerne er helt tildækkede
  6. Bag rabarbercrumblerne 34-40 minutter v. 175 grader varmluft
  7. Crumblerne er færdige når de er sprøde og gyldne
  8. Servér straks med flødeskum eller vaniljeis til. Creme fraiche er en tand for syrligt til rabarber, hvis man spørger mig.

Smørbagt rabarbercrumbleVerdens nemmeste kage! 

Du kan lave en crumble med alle typer frugter/bær:  æblecrumble (prøv at tilsætte kardemomme og ingefær – oh la la!), jordbærcrumble, pærecrumble – de bliver lækre allesammen!

Kagen tager ingen tid at lave og jeg er næsten sikker på at du har alle ingredienserne i dine køkkenskabe – ingen dikkedarer. Har du ikke lige en vaniljestang, kan du fint nøjes med vaniljesukker. Crumblerne kan fint bruges både som gæstedessert, som friskt indslag på et kagebord, som kollegakage eller som en simpel familieforkælelse.

Du kan sagtens fryse crumblerne både før og efter tilberedning og det bliver store crumbler hvor der er nok til mange. Jeg snuppede det ene tærtefad med ind på mit “kagekontor” på arbejdet – det vakte jubel kan du tro! 🙂

DSC_5940

Det bliver en stor portion crumbledej, men det er helt bevidst. Jeg kan nemlig rigtigt godt lide at der er rigeligt crumble på rabarberne, da de er ret syrlige. Knasende sprød smørcrumble. Suk – en lækkerbisken! 🙂
DSC_5959Skøn kage og man forundres jo helt, så enkel den er at lave!
Smørbagt rabarbercrumbleJeg var heldig at fange en solskinsstribe i det grønne i søndags. Lækker rabarbercrumble, flødeskum, god bog og god kaffe. Ja så får man da vist ikke en meget bedre søndag, hva’? 🙂
Smørbagt rabarbercrumbleHer kan du så lige samtidigt være med til at beundre mit flotte stel fra Keramikladen, som jeg virkeligt elsker og nyder at bruge til hverdagsbrug. Smukke krus og tallerkener og et virkeligt robust stel, der kan holde til meget. Synes du ikke det er flot? Det er farligt, for det er meget nemt og hurtigt at keramikshoppe på nettet 😉
DSC_5986 Jep og her ser du min terrasse, hvor jeg nyder udelivet alt det jeg kan, når vejret og tiden tillader det. Arbejdsliv og familieliv trækker hårde veksler, men lige nu venter sommerferien lige om hjørnet – så kan man overskue meget!

Håber der bliver rigeligt med terrassetid i denne ferie – og ja jeg ved godt at hækken trænger til at blive klippet, men det lader vi bare lige som om vi ikke har opdaget, ikke? 🙂

Rigtig god sommer til dig 🙂
DSC_5987

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *