Bananpandekager. Uhm her får du opskriften på lækre pandekager med banan og havregryn.
Har du prøvet at lave banan pandekager? Hvis ikke så får du chancen nu.
Nemme pandekager der er hurtige at lave. Helt geniale at lave, hvis du lige har brune bananer på lager, der trænger til at blive brugt.
Jo mere brune bananerne er, jo sødere er de, så gem endelig godt på dem 🙂Opskriften er rigtig nem.
Jeg har puttet havregryn i dejen, så pandekagerne mætter bedre og er lidt sundere.
Kardemomme og vanilje kan dog sagtens udelades, hvis du ønsker foretrækker dem uden tilsat sukker.
Kagerne kan laves uden hvedemel, tilsæt så bare ekstra havregryn. Hvis du bruger glutenfrie havregryn, så vil pandekagerne kunne laves glutenfrit
Det er lynhurtigt at lave bananpandekager og det vil ikke være et urealistisk projekt, selv ikke en hverdagsmorgen.
Pandekagerne vil også være et hit på et brunchbord – ja faktisk vil bananpandekagerne nok være dem der ryger først.
Banan pandekagerne kan også laves som vafler i dit vaffeljern. Bare brug samme opskrift, eller få inspiration her.
Få inspiration til flere lækre pandekager ideer nederst i dette indlæg.Jeg puttede akaciehonning og mandler på bananpandekagerne. Det var et hit, så prøv du også gerne det det. Sirup eller sukker kan selvfølgelig også sagtens bruges 🙂
Opskriften på banan pandekagerne er rigtig nem og du får den lige her:
Bananpandekager – nem opskrift på pandekager med banan og havregryn

Ingredienser
- 2 bananer gerne brune bananer
- 2 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl hvedemel kan erstattes af f.eks. fuldkornshvedemel eller mandelmel
- ½ tsk vaniljesukker kan udelades
- ½ tsk kardemomme kan udelades eller erstattes af f.eks. kanel
- ½ dl mælk vand, havremælk eller surmælksprodukt kan også bruges
- 1 nip salt
- Smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Mos bananerne med en gaffel
- Pisk mælk og æggene ud heri
- Rør mel, havregryn, kardemomme, vaniljesukker og salt i dejen
- Dejen kan røres bare med ske
- Smelt lidt smør på en pande og læg pandekagedej på. Jeg fik plads til 4 pandekager af gangen (ca ½ dl. pandekagedej)
- Vend pandekagerne når de er gyldenbrune på bagsiden. De skal ca. stege 2-3 minutter på hver side ved middel temperatur. Vend pandekagerne
- Hold pandekagerne varme til de skal serveres
- Spis gerne akaciehonning og grofthakkede mandler til. Sirup er også fint
Noter
Nemme og lækre banan pandekager – perfekte til morgenmad, brunch eller dessert 
Der bliver ca. 4 pandekager af 1 banan og du skal påregne ca. 3-4 stk. pr mand.
Du behøver slet ikke sukker i pandekagedejen, for det smarte er, at bananer jo søder i sig selv.
Det er jo derfor det er rigtig godt at bage med bananer og bruge dem i pandekager også.
Lækre bananpandekager og på ingen tid kan du trylle en stabel.
Bananpandekagerne kan også laves uden mel og mælk – tjek f.eks. denne opskrift ud.
Det var altså en skøn brunch, jeg lavede til mig selv på en af mine fri-mandage, hvor jeg har god tid til at blogge.
Herligt med fri en hverdag, med god til at trylle frokost-lækkerier OG tage billeder af herlighederne i dagslys.
Jeg håber at bananpandekagerne vil smage dig og at de bliver et hit hjemme hos dig? Spring du bare på en portion 🙂
Få flere gode opskrifter på lækre pandekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
