Bønnesalat med grønne bønner og tomat. Nogle gange er de enkleste ting bare de lækreste.
Se lige denne smukke farvestrålende salat med bønner og tomater – har den ikke bare nogle fine farver?
Salaten er vendt med en nem sennepsdressing med hvidvinseddike og faktisk tager salaten kun få minutter at lave.
Salaten kan du peppe yderligere op med f.eks. rødløg i tern eller forårsløg. Drys også gerne feta på toppen, det smager skønt.
Bønnesalaten kan dog sagtens også nydes som den er, i al sin enkelhed.
Det er en sund, fiberrig og vitaminholdig salat med bønner, der vil passe godt til rigtigt mange retter. Den er bl.a. god som grilltilbehør, god til kylling eller til en god steak eller oksesteg?
Få flere opskrifter på bønnesalat nederst i dette indlæg.
Opskriften på er rigtig nem og du får den lige her:
Bønnesalat med grønne bønner og tomat – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 9-1000 gram grønne bønner (fra frost) flere/færre kan bruges
- 300 gram cherrytomater (skåret i halve) ca. flere/færre kan bruges. Almindelige store tomater kan også bruges
- evt. fetatern og tern af rødløg
Sennepsdressing med hvidvinseddike
- 5 spsk olie jomfruolivenolie, raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk dijonsennep sød fransk sennep kan også bruges. Sennep kan også udelades
- 1 spsk hvidvinseddike kan erstattes med citronsaft
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber eller hvidløgspeber
- evt. lidt akaciehonning
Sådan gør du
- Kog bønnerne i ca. 4-5 minutter i gryde eller damp dem i mikroovnen i lidt vand. De skal stadigvæk have godt med bid. Lad bønnerne afkøle
- Fordel bønnerne i en serveringsskål. Skyl tomaterne og halvér dem. Vend dem med bønnerne

- Rør sennepsdressingen ved at blande alle ingredienserne. Hæld dressingen over bønnerne. Vend salaten godt

Noter
Bønnesalat med grønne bønner, tomater og senepsdressing – en frisk, sund og enkel salat
Det er så nemt at lave denne salat med bønner.
Bønnerne skal have et hurtigt opkog, små cherrytomater skæres i halve og så skal olie-eddikedressingen med sennep hældes over. Voila!
Sennepsdressingen smagte rigtigt godt til bønnesalaten. Sennepssmagen er slet ikke stærk, så hvis du ikke er storfan af sennep, så spring bare på alligevel.
Du kan bruge dijonsennep eller sød fransk sennep til dressingen. Man kan også købe en lækker dijonsennep med honning, den er også god i en sennepsdressing.
Prøv også denne sennepsdressing med honning og timian til bønnessalaten, den vil også være et hit. Faktisk er det én af min yndlingsmarinader, der passer godt til alt, både kød, kartofler og grøntsager.

Du kan også bruge en vinaigrette. Få opskriften lige her.

Tilsæt gerne lidt kogte kolde pastaskruer eller lidt nye kartofler i skiver måske. Det vil gøre bønnesalaten mere fyldig og på den måde har du nemt klaret både tilbehør og grønt i én og samme tid.
Tjek også gernne denne opskrift ud på marineret bønnesalat med pasta ud her.
Eksperimentér du gerne med bønne salaten eller følg den helt enkle opskrift ovenfor.
Prøv en super nem og lækker salat med grønne bønner, der vil pynte så fint på dit middagsbord 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på bønnesalat her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.







