Citron cheesecake. Uhm her får du opskriften på den nemmeste lækreste dessert, nemlig en nem lille cheesecake med citron lemon curd.
Wow! Kæmpe succes! De smagte bare mega godt de små citron desserter, og så er de lynhurtige at lave, for de er lavet helt uden husblas.
Hvis du er vild med citronfromage, vil du elske denne lille cheesecake.
Den smager næsten som citronfromage, men det geniale er bare, at denne lille ostekage er MEGET nemmere at lave.
Ideen fik jeg fordi jeg havde købt et glas lemoncurd, som jeg sådan havde glædet mig til at eksperimentere med.
Engang vil jeg også prøve at lave min egen lemon curd, men indtil da kan jeg fint nøjes med dette købte glas. Lemon curd kan købes i de fleste større supermarkeder og delikatesse forretninger.
Straks begyndte ideerne at pible. Kunne man mon ikke bruge den lækre citroncreme som basis i en lille cheesecake i stedet for citron måske?
Det er ikke altid vi har friske citroner, men sådan et glas lemon curd kan holde sig rimeligt længe i køleskabet. Smart altid lige at have citron lækkerier ved hånden, man kan eksperimentere med.
Vi havde også en rest flødeost naturel og lidt piskefløde. Jamen så havde dessert ideen jo næsten opfundet sig selv! 🙂
De små cheesecakes – eller ostekager med lemon curd lavede jeg helt uden husblas, og faktisk så kan du lave desserten på 2-3 minutter!
Nemme hurtige desserter, som også vil være et hit når du får gæster.
Vi var kun 2 hjemme, så lavede desserten kun til 2 personer. Du ganger bare portionen op, hvis du skal bruge dessert til flere.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Citron cheesecake i glas uden husblas – nem opskrift

Ingredienser
- ¾ dl piskefløde Cremefine kan evt. bruges
- 50 gram flødeost naturel Philadelphia el. Buko. Mascarpone kan også bruges
- 3 tsk lemon curd ca. 20-25 gram. Smag til. Kan erstattes med revet citronskal og lidt flormelis (smag til)
- ¼-½ tsk vaniljesukker smag til
- 3-4 spsk crüsli/granola, el. crumble crunch, knust Digestive med smeltet smør, knuste havregrynskager med appelsin? Crunch i bunden kan også udelades
- Pynt: Lidt flødeskum, lemon curd og evt. en lille kyskage/små påskeæg? Gerne citronmelisse blade også
- evt. revet citronskal
Sådan gør du
- Pisk/ryst fløden i en melryster. Det er nemmest, når du skal bruge så lille en mængde. Rør flødeosten ud i flødeskummet og tilsæt Lemon curd (smag til) og vaniljesukker
- Rør ostecremen, til den er lind og uden klumper. Smag til med lemon curd og vanlijesukker til du synes smagen er i top
- Læg et par spsk crüsli el. lign i bunden af 2 dessertglas. Du kan også smelte lidt smør og blande i massen og trykke blandingen sammen, så du får en fastere bund. Kan også laves i en større serveringsskål, hvis du ikke vil portionsanrette.
- Fordel citron ostecremen på toppen og glat overfladen lidt ud. Pynt gerne med lidt sprøjtefløde/lemoncurd og en marengs. Pynt gerne med citronmelisse blade - det vil pynte så fint
- Stil desserterne på køl til de skal serveres. De kan laves i god tid før de skal serveres. Tildæk evt. glassene med film i så fald .
Noter
Lemon curd kan erstattes med revet citronskal, citronsaft og lidt flormelis (smag til)
Kan anrettes i en større serveringsskål. Prøv også disse påske cheesecakesDesserten kan laves i god tid før gæsterne kommer, men bunden vil blive blødt med tiden.
Kan laves med denne crumble crunch, knuste havregrynskager med appelsin eller kiksebund med smørSmå fine cheesecakes med citron, lavet nemt og hurtigt helt uden husblas. Dessert på få minutter.
Sikke nogle nemme desserter i glas! Sådan en lille dessert er perfekt for os, der ikke altid har tålmodighed til vente på at desserter, der skal stivne eller køle længe.
Disse desserter kan du lave på få minutter og det er den lækreste ostecreme med citronsmag. De smager næsten citronfromage-agtigt.
Du kan sagtens anrette desserten i en større skål, hvis du ikke ønsker at portionsanrette den. Hvis du lader desserten køle ned før servering, vil ostecremen stivne endnu mere.
Det vil være nogle nemme desserter at lave til gæster også. De kan nemlig sagtens forberedes i god tid før gæsterne kommer. Crunch’et i bunden vil dog blive blødt med tiden.
Kan de små citron cheesecakes laves uden lemoncurd?
Jeps du kan sagtens erstatte lemoncurd med revet citronskal fra en øko. citron og smage til flormelis. Du kan også tilsætte citronsaft, men så vil citroncremen bare blive tyndere.
Du kan jo også lave en helt klassisk citronfromage med husblas? Få en god nem opskrift her.
Hvad kan man bruge som kiksebund i de små citron cheesecakes?
Som bund brugte jeg lidt choko crüsli, men du kan også bruge f.eks. knust Digestive blandet med lidt smeltet smør. Få inspiration i denne opskrift.
Som crunch kan du også bruge denne crumble crunch – bare uden kanel.
Du kan også bruge knuste makroner eller knuste orangeflager måske eller knuste havregrynskager med appelsin/citron?
Citron ostecremen kan også sagtens nydes uden “kiksebund”.
Kan jeg bruge citron ostecremen med lemon curd til andre desserter eller kager?
Jeps det kan du sagtens. Prøv den f.eks. som fyld i en lækker gulerodsroulade som denne? Den kunne også være flødeostecreme på en dejlig squashkage?
Den friske citronsmag fra lemon curd vil være så lækker i andre kager og desserter også.
Prøv også disse små citron cheesecakes som dessert til påske måske pyntet med små påskeæg. De små ostekager bliver fint lysegule i farven, så de vil også være perfekte at servere som påskedesserter.

Rigtig god fornøjelse med de nemme desserter i glas. De var et hit herhjemme, kan du tro. 🙂
Hvis du kunne bruge mere inspiration til nemme desserter i glas, så klik hér eller se med nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
