Banan cookies. Uhm nogle dejlige sunde småkager du skal høre om i dag. Fedtfattige havregrynskager, kun med banan og havregryn, helt uden sukker.Her en hilsen fra Bagenørden. Træt og hjemvendt efter en lang og travl arbejdsdag.
Hvad kunne passe bedre, til sådan en dag, end en lille lækker sød banan cookie, der mætter godt?
Sådan en sund småkage, man kan spise løs af – helt uden sukker og med kun 2 ingredienser.
Disse banan cookies er de nemmeste kager og så er de ovenikøbet sunde, kalorielette og fedtfattige. Hvad siger du så?
Ja lyder det næsten ikke for godt til at være sandt??
Her ser du de eneste ingredienser den lille lette småkage består af. Jep. Det passer.
Mos en banan og tilsæt to dl havregryn, så har du “dejen” til de hurtige lette banancookies!
Sådanne kager kan man da vist godt lige svinge sig op til at lave, selv på en træt “underskudsdag”?
Et nemt, sødt og lækkert mellemmåltid, og også et hit i madpakken.
Skønt, at kagerne ikke fylder i kalorieregnskabet, for så behøver vi slet ikke at få dårlig samvittighed jo. 🙂
Opskriften på de nemme banan cookies eller banankiks – om du vil – kommer lige her
Banan cookies uden sukker – få en nem fedtfattig opskrift hér

Ingredienser
- 1 banan helst en brun og ret moden banan
- 2 dl havregryn fin eller grovvalsede
- Evt. tørrede tranebær/rosiner/grofthakkede nødder/mandler/grofthakket chokolade
- Tilsæt evt. lidt kanel, vanilje, eller lakridspulver som smagsgiver
Sådan gør du
- Mos bananen sammen med havregrynene. Jeg brugte finvalsede
- Rør bananen godt ind i dejen. Dejen kan røres bare med gaffel
- Tilsæt evt. rosiner/tranebær/grofthakkede mandler/chokolade
- Sæt små dejklatter på en bageplade beklædt med bagepapir med to teskeer og tryk dem lidt flade.
- Bag "kiksene" ca. 12-13 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Småkagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Ovne varmer forskelligt, så måske dine skal have længere/kortere tid. Jo længere bagetid, jo sprødere kager. Hold øje med, de ikke bliver for mørke. Kagerne bliver sprødere efter afkøling
Noter
Tilsæt evt. lidt kanel, vanilje- eller lakridspulver til dejen
Jo længere bagetid, jo sprødere kager. Er dine småkager for bløde, så kan de bages nogle minutter i ovnen igenNemme småkager uden sukker. Nyd de sunde banancookies – sukkerfri og uden hvedemel.
Har du en halvbrun banan i køleskabsskuffen, der trænger til at blive brugt, så prøv disse banancookies.
Går du ind for “Stop madspild”, er det også en hurtig og sund måde at få den banan brugt på.
Jo brunere en banan er, så sødere er den. Smid derfor endelig ikke dine brune bananer ud – de er de bedste at bruge i kager og bagværk.
Hvis du er på slankekur og helst ikke vil indtage for mange kalorier, er disse banancookies er rigtigt godt alternativ. Nyd dem som et lidt sødt mellemmåltid.
Et fiberholdigt mellemåltid er de også, så de mætter godt.
Altså. Det siger jo lidt sig selv, at med så få ingredienser, og fraværet af smør, sukker og æg, så vil det blive lidt en “snyde-cookie”.
Den smager ikke helt som en “rigtig” cookie, men den er sød, sprød og knasende god at gumle på.
Den lille banan cookie smager nok mere som en sød havregrynskiks.
Det er nu heller ikke så ringe, hvis man er hungrende efter sødt, men gerne vil tabe sig, eller bare gerne leve lidt sundere.
Kagerne/kiksene smager allerbedst på bagedagen.
Dagen efter kan de være lidt bløde, men de bliver sprøde igen, hvis du bager dem bare få minutter i ovnen eller airfryeren igen.
Nu skulle indlægget egentlig være slut, men altså. Jeg kan ikke lade være. Banan-kiksene har jeg nemlig også lavet i en “guld-udgave”. 🙂
Banan cookies – i en luksus version med mandler og chokolade. Prøv dem også med tranebær, rosiner eller nødder
Måske du også lige skulle tjekke denne opskrift på sunde banan cookies med chokolade og mandler ud?

Uhm sike nogle lækre banan cookies, både med og uden chokolade. Spring du bare på den helt enkle udgave, eller guld versionen.
Rigtig god fornøjelse med dine sunde småkager. Bruger du glutenfrie havregryn, så kan de faktisk også laves glutenfrit.
Få flere gode opskrifter på sunde og sundere opskrifter med banan her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Hvordan er holdbarheden på dem? Og hvordan skal de opbevares?
Jeg synes at 2dl var alt for meget til en banan, men tænker at det afhænger af bananens størrelse og friskhed (nyere bananen => mere væske i)?
Tror jeg går helt ned til 1dl til de brune bananer :p
Hej 🙂
Bare lige for at få det med er der 322 kalorier i sådan en potion kager 🙂
Skal “kiksene” være sprøde ?
Jeg har lige bagt dem med 25 g hakket chokolade til mine dagplejebørn : ) De kunne godt lide dem.
Vi havde nemlig nogle bananer der trængte til at blive spist,
så det passede jo bare så fint.
Vh . Susanne private dagpleje.
Hej 🙂
Jeg skriver fordi jeg er ved at kreere en sund(ere) udgave af en cheesecake, hvorfor jeg tænkte ovenstående kunne udgøre det som bund. Jeg har forsøgt at blende mandler, banan og havregryn sammen (for at den bliver ensartet), men jeg synes den bliver noget gummi-agtig? Tror du jeg skal lade være med at blende massen? Hvordan formår du at lave dine kiks sprøde og lækre? 🙂 Og har du måske nogle tips til at gøre den sprød? 🙂
Jeg bagte til min søster 🙂 dem med chokolade flager i var rigtig gode, har desværre ikke smagt dem med lakridspulver. Ja hvor meget kokus, bare lidt, på gefulen 😉
Er netop ved at lave dem, 3 varianter 🙂
-med kokus, fint hakket mandler
-med kokus, fint hakket mandler og små chokoladeflager
-med kokus, fint hakket mandler og lakridspulver
Bliver spændende 🙂