Hindbærcoulis. Her får du opskriften på en nem hindbærsovs du kan lave med både friske og frosne hindbær.
Ja faktisk så kan man kan lave hindbærcoulis på flere måder. Fælles for dem alle, er de kan laves på få minutter. Det nemmeste bær tilbehør til desserter.
I opskriften nedenfor får du tips til hvordan du laver hjemmelavet hindbærsovs. Både med hindbær fra frost og med friske bær.
Hindbærsovs kaldes også for hindbærcoulis og det kan serveres både kold og lun til kager og desserter.
Du kan blende sovsen, hvis du ønsker en helt pureret coulis. Man kan også bare servere den med de små hindbærkerner i, uden at blende.
Har vi friske bær, så koger jeg dem ikke. Så moser jeg bare bærrene og søder dem lidt. Nemmere bliver det ikke.
Min svigermor koger gerne hindbær fra kolonihaven til en dejlig hindbærsovs til vaniljeis. En nem dessert, der smager af sommer og sol året rundt.
Heldigvis kan vi gemme bær i fryseren, så det er nemt at koge en portion resten af året også. Frosne hindbær er også rimeligt billige at købe.
Denne portion hindbærcoulis, du ser på billederne, brugte jeg til disse små hindbær cheesecakes i glas. Du kan også blande det i flødeskum til en lækker hindbær lagkage?
Få flere opskrifter på hvad du kan bruge den dejlige hindbærsovs til nederst i dette indlæg.
Hindbærcoulis – nem opskrift på hindbærsovs
Ingredienser
Hindbærcoulis (hindbærsovs) af friske bær - uden kogning
- 80-100 gram hindbær - ca.15 bær mosede. Kan erstattes med jordbær
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 2 spsk flormelis smag til
Hindbærcoulis (hindbærsovs) af frosne bær:
- 200 gram frosne hindbær andre bær kan bruges
- ½ dl sukker smag til
- ½ dl vand
- 1-2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang. Smag til
Sådan gør du
Hindbærcoulis af friske bær - uden kogning
- Skyl hindbærrene og mos dem med en gaffel. Tilsæt vaniljesukker og smag til med flormelis.
- Rør til sukkeret er opløst. Din hindbærcoulis er nu klar til brug
Hindbærcoulis (hindbærsovs) af frosne bær:
- Hæld hindbærrene i en gryde og tilsæt sukker, vand og vaniljesukker. Kog op under låg i ca. 5 minutter, til bærrene er udblødte. Kog den evt. et par minutter uden låg, så den tykner lidt. Den tykner mere efter afkøling
- Smag evt. til med ekstra vanilje/sukker. Er din coulis for tynd, kan du jævne den med en smule maizena udrørt i lidt vand. Hvis du ønsker en fin puré, så kan du blende hindbærsovsen. Afkøl eller servér lun. Din hindbærcoulis er nu klar til brug.
Noter
Nem hindbærsovs eller hindbærkompot – en nem bærcoulis der er god til kager og desserter. Du kan lave en portion på få minutter
Det er nemt at lave hindbærsovs. Ja faktisk er det jo en slags hindbærkompot jeg har lavet hér?
Opskriften ovenfor kan du også bruge til f.eks. jordbærkompot eller brombærkompot.
Man kan også lave en lækker bærcoulis af blandede bær? Bare brug en blanding af dine favorit bær.
Frosne bær bruger jeg tit om vinteren og om sommeren de friske. Hvis jeg kun skal bruge en lille portion, så moser jeg bare friske bær.
En hindbærcoulis kan laves på ingen tid. Så lækkert med et lidt syrligt hindbær strejf i mange desserter.
En sød is er også så lækker med hindbærsovs. Måske til pandekager med is? Prøv den også som topping på risalamande a la denne?
Du kan blande hindbærsovsen en lækker hindbærskum.
Prøv den f.eks. som fyld i en lækker lagkage med hindbærfyld, en lagkage a la denne jordbærlagkage eller disse lækre fastelavnsboller med hindbærskum.
Rigtig god fornøjelse med den nemme hindbærcoulis. Jeg er sikker på den bliver et hit hjemme hos dig.
Få opskrifter på hvad du kan bruge hindbærcoulis – hindbærsovs til:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.