Citronmåne med marcipan. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker svampet og syrlig citronkage. Verdens bedste citronmåne!
Påsken gik.Solen kom frem, haren hoppede forbi og påskeæggene blev spist.
Ferien gik med besøg hos familie og gode venner, god mad, gode bøger, terrassetid og bagetid. Skønt!
En helt særlig kage solede sig i succes denne påskeferie. Det var denne opskrift på en hjemmelavet citronmåne
Den har gået sin sejrsgang på nettet. Flere hundrede synes lige nu godt om opskriften på bloggen, siden den blev skrevet i starten af påskeferien
På Bagenørdens Facebookside er kagen blevet delt, kommenteret og rost til skyerne.
Kagen er blevet bagt på mangt et påskebord derude i det ganske land. I har været så søde at sende billeder og positive kommentarer. Så dejligt I syntes om citronkagen.Hvorfor nu skrive om den igen?
Jo da, fordi jeg til gårsdagens familiepåskefrokost bagte kagen igen. Denne gang optimeret til en særlig luksus variant, nemlig med marcipan.
Det blev en lækker citronmåne med marcipan og i dag får du opskriften 🙂
Den oprindelige citronkage er stadigvæk et hit, men ønsker du en luksusudgave, så prøv marcipan-varianten.
Jeg prøvede også koldskål i stedet for tykmælk, fordi vi lige havde en rest.
Ja det kan altså også bruges i kage. Alle surmælksprodukter kan bruges, også kærnemælk. Med et surmælksprodukt bliver kagen ekstra svampet, men du kan også sagtens bare nøjes med mælk.
Her kommer opskriften. Den er rigtig nem:
Citronmåne med marcipan – få en god nem lækker opskrift på citronkage hér
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 3 æg
- 2½ dl. tykmælk/kærnemælk/koldskål/yoghurt mælk kan også bruges
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker brug god vanilje, gerne ½ vaniljestang
- 2 tsk. bagepulver
- 1 økologisk citron kan erstattes med appelsin
- 150 gram groftrevet marcipan kan udelades
Glasur:
- 250 gram flormelis
- 1 øko citron - saften kan erstattes med kogende vand
Pynt
- Revet citronskal af øko. citron
Sådan gør du
- Blødgør smørret 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen (eller lad pakken ligge på køkkenbordet en halv times tid)
- Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.
- Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg. Skyl citron og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug usprøjtede øko-citroner).
- Pres citronen og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen. Tilsæt tykmælk/koldskål ell. lignende
- Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen. Tilsæt groftrevet marcipan
- Smør et højt tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 26 cm i diameter. Bag citronkagen nederst i ovnen ca. 35 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagen kan også bages som muffins - beregn ca. den halve bagetid.
- Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i. Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag
- Rør glasur og fordel den på kagen når den er afkølet. Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.
Noter
Brug 1 citron til dejen og 1 citron til at dryppe på den færdigbagte kage for kraftigere smag.
Fryseegnet Prøv også at lave kagen med appelsin. Marcipan kan udeladesEn overdådig skøn citronkage med marcipan – hjemmelavet citron måne er bare bedst
Kagen kan serveres smålun, men den er faktisk næsten endnu bedre dagen efter, hvor den har nået at sætte sig lidt. Den bliver ekstra svampet og lækker.
Pak kagen ind i stanniol og plastpose, så kan den fint gemmes, hvis du altså kan vente så længe? 😉
Kagen er svampet, saftig og klæg p.g.a. surmælksproduktet og hvor klæ’r det dog en hjemmelavet citronmåne godt!
Marcipansmagen gav en ekstra god smag til kagen, men har du ikke marcipan på lager, så kan det selvfølgelig sagtens udelades
Det er bare en dejlig citronkage. Jeg er sikker på at du vil blive vild med denne citronmåne – den er frisk, syrlig, sød og let.
Ønsker du en kraftigere citronsmag, så kan du sagtens bruge 1 citron til dejen og 1 citron til at dryppe på den færdigbagte kage.
Jeg kan anbefale citronmånen til ethvert kagebord, men den vil også være rigtig fin som dessertkage.
Prøv den en dag du skal have gæster, eller blot vil forkæle din familie.
Sådan laver du hjemmelavet citronmåne med marcipan – se billederne her:
Dejlig dejlig citronkage og den bliver kun endnu lækrere med marcipan.
Kagen bliver næsten konfektagtig i konsistensen og den er ret sød, så den rækker til mange lækkersultne munde.
Servér den gerne på et kagebord eller som dessert. Den vil være et hit 🙂
Marcipan i kager er altid prikken over i’et og kan løfte kager flere niveauer op. Prøv kagen – med eller uden marcipan og se om du vil elske den ligeså meget som jeg.
Kagen er meget hurtig at røre sammen, og den kan snildt røres sammen imens du har andre gøremål i køkkenet.
God fornøjelse med citronkagen – eller citronmånen – kært barn har mange navne 🙂
Måske vi skulle køre omkring den lokale politistation med en citronmåne? Mon ikke politibetjentene ville være de bedste prøvesmagere 😀
Denne citronkage med birkes er også rigtig god. Prøv også denne citronkage med marcipan i sandkageform eller disse citronmuffins?
Vil du lave kagen til påske, så prøv også denne påskekage med marcipan og citron
Få flere lækre opskrifter på dejlige citronkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Det er en juice maskine som er på bud, ikke kagen. Vh Ulla
Der er ellers en på bud i kvickly i denne uge.:-)
Hejsa. Her hjemme hos os har vi altid citroner, da vi bruger dem når vi laver grønsager juice. Men de får også lov til at komme i denne lækre kage. Ja ferien har været rigtig god, men det er nu også godt at komme i gang igen . Go uge til alle. Vh Ulla
Selvom påsken nu er forbi skal citronkagen bages en dag.
Her i huset er citronhalvmåne ellers – no go!