Jordbærkage med flødeskum og vanilje. I dag får du opskriften på en nem kage med jordbær. En slags lagkage, bare endnu hurtigere at lave.
Skønne sommer! Skønne sommersøde jordbær!
I dag skal du høre om en en skøn sommerkage af den nemmeste slags:
En sprød sukkerbrødsbund pyntet med flødeskum og sommersøde jordbær. En skøn jordbærkage uden marcipan denne gang.
Kagen er lynhurtig at bage og nem at trylle hvis du pludselig skulle få uventede gæster.
Måske solen skulle pludselig titter frem på terrassen?Det kunne jo være, at du har friske bær på lager.
Jeg har brugt jordbær på kagen, men du kan bruge alle slags bær.
Om vinteren kan kagen pyntes med de forhåndenværende frugter: vindruer eller kiwi måske?
Syltede ferskner eller syltet ananas på kagen vil også være et hit – et kæmpe hit tror jeg faktisk.
Den syltede frugt kan du bare lægge på kagebunden og så toppe med flødeskum.
Du kan også flække kagebunden og servere kagen som lagkage? Jeg toppede bare kagen med flødeskum og jordbær. Et hit.
En nem og lækker frugtkage – både sommer og vinter.
Kagen kan sagtens varieres efter sæson og efter hvad du lige har på lager.
I dag serveres kagen som jordbærkage og kagen var et hit kan du tro.
Frisk, syrlig, sommerlig og sød. En sprød kagebund med flødeskumstop og sommerbær. En helt perfekt sommerkage.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Jordbærkage med flødeskum og vanilje – opskrift på nem sommer kage

Ingredienser
- 170 gram sukker 2 dl
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 1 dl mælk
- 180 gram hvedemel 3 dl
- 1 tsk bagepulver
- 2-2½ dl piskefløde
- 4-500 gram jordbær andre bær kan bruges. Forskellige bærvarianter kan også blandes
- Evt grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
- Smelt smørret i mikroovnen og bland det i dejen sammen med mælken
- Bland mel og bagepulver og vend det i dejen med en dejspatel. Rør til der ikke er klumper i dejen
- Smør en springform på ca. 25 cm i diameter. Drys den med rasp. Hæld dejen heri. Bag kagen ca. 25-30 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er gylden og gennembagt. Bag den ikke for længe.
- Afkøl kagen og løsn den i kanten med en kniv. Løsn kagen under bunden med en paletkniv.
- Løft kagen over på et kagefad med en paletkniv. Bunden kan også flækkes og serveres som lagkage.
- Vask bærrene og stil dem i afdrypning.
- Pisk fløden og pynt kagen med flødeskum og jordbær. Tilsæt evt. lidt vaniljesukker i flødeskummet, hvis du bruger meget syrlige bær
- Kagen serveres straks, men den kan også sætte sig et par timer i køleskab
- Drys evt. lidt grofthakket chokolade på kagen
Noter
Alle slags bær kan bruges på kagen. Prøv også med f.eks. med vindruer eller f.eks. syltede ferskner eller syltet ananas.
Kan også pyntes med rabarberskum, jordbærskum eller hindbærskum Du kan flække bunden og lægge kagen sammen som en rigtig lagkageEn nem og hurtig vaniljekage med flødeskum, vanilje og jordbær – perfekt sommerdessert
Sukkerbrødsbunden bliver sprød og lækker og kanten med rasp smager særligt godt.
Det er smart at bruge rasp at drysse med, for det forhindrer kagen i at gro fast formen. Det giver også kanten på kagen en ekstra god sprødhed.
Pas på med at din kagebund ikke bliver bagt for længe, for så kan den godt blive tør. Hold øje med den.
Min springform måler 25 cm i diameter, men du kan sagtens bruge en mindre, så din kage bliver højere. Vær obs på at bagetiden måske vil skulle forlænges lidt i i så fald.
Hvis din bund bliver højere, vil du kunne flække den og lægge kagen sammen som en rigtig lagkage.
Det er en meget nem jordbærkage at bage. Bunden bages på ingen tid. Flødeskum piskes. Bær på toppen. Voila!
Måske man kunne eksperimentere lidt mere med kagebunden ved at tilsætte f.eks. lidt små jordbær- eller chokoladestykker til dejen?
Du kan også blende jordbær og blande i flødeskummet som i denne jordbærkage med jordbærskum.

Man kunne også rive lidt marcipan i dejen, så bunden bliver mazarinagtig?
Ja der er rigtigt mange muligheder med denne kage. Godt vi har en god lang sommer forude til mange kageeksperimenter 🙂
I dag blev kagen bare lavet helt enkel med sukkerbrødsbund og jordbær på toppen. Den var SÅ lækker i al sin enkelhed.
Har du chokolade på lager, så drys gerne lidt grofthakket chokolade på toppen. Mørk, lys eller hvid chokolade vil pynte – og smage – så fint på kagen.
Denne jordbær vil være et hit at lave en dag du gerne vil servere en lækker lynhurtig sommer frugttærte i “en fart”.
Alt inklusiv er kagen færdig på ca. 3 kvartér.
Kagen er meget hurtigere at lave end f.eks. traditionelle jordbærkager med mazarinbund og vaniljecreme.Alligevel er den rigtig fin at servere som sommerkage til både kagebord og som dessert.
Skal du finde på en nem kage til studenterbesøg i haven, kunne denne kage også være et godt bud.
Pynt gerne kagen med lidt forskellige bær, det vil pynte på kagen. Blåbær ville give en god farve- og smagsmæssig kontrast på kagen.
Vi nød kagen i sommerhuset, men det var jo en kæmpe kage, så sommerhusnaboerne blev også forkælet – igen 🙂
Perfekt med en jordbærkage der var klar til kaffetid 🙂
God fornøjelse med jordbærkagen til dig – jeg håber den også vil blive et hit hjemme hos dig.
Hvis du er til særligt nemme jordbærkager, så prøv også denne nemme jordbærtærte med vaniljecreme eller denne butterdejsstang med jordbær. Du kunne også prøve en nem tærte med jordbær, med jordbær bagt med i kagen.
Få flere gode opskrifter med jordbær ved at kikke lige her
Få flere opskrifter på nemme lækre kager med jordbær her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
