Kartoffelfad i ovn med grønne bønner og gulerødder. <3 Uhm i dag får du opskriften på et lækkert fad med kartofler i ovn tilberedt med grøntsager.Mangler du en ide til et nemt og hurtigt kartoffelfad, så kig med her.
Forberedelserne tager kun få minutter og kartoffelfadet smager super lækkert.
De ovnristede kartofler vil være et hit som tilbehør til rigtigt mange retter. Det geniale er, at både kartofler og grøntsager steger færdigt i ét og samme fad.Jeg brugte bønner og gulerødder i fadet og de “små hurtige kartofler” der bare skal vaskes.
Skær også gerne 2-3 rødløg i både og læg ved, det smager godt. Det glemte jeg lige i skyndingen her.
Du kan sagtens blande med andre grøntsager tænker jeg?
Nederst i dette indlæg får du inspiration til andre lækre opskrifter med kartofler i fad.
Bønnerne smager skønt, når de laves i dette kartoffelfad, næsten som disse lækre bønnefritter.
Du vil blive overrasket over hvor stor en mængde bønner I kan spise, når de serveres på denne måde.
Kartoffelfadet smager godt til alt, en god og saftig culottesteg eller hvad med en lækker, mør roastbeef måske?
Opskriften er meget nem og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Kig med på opskriften her:
Kartoffelfad i ovn med bønner og gulerødder
Ingredienser
- 1 kg vaskede "små hurtige kartofler" eller almindelige kartofler skåret i grove tern (vaskede eller skrællet). Du behøver ikke skrælle kartoflerne
- 4-1000 gram frosne bønner
- 3-400 gram gulerødder skåret i stave. Jeg brugte 4-5 gulerødder
- 1 peberfrugt skåret i stave
- Evt. 2-3 rødløg skåret i både
- ½ dl olie
- Salt/peber
- evt. bacontern
- evt. 1-2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Vask kartoflerne og halvér de største
- Bland kartoflerne med bønner, peberfrugt og gulerødder. Brug gerne et stegefad af støbejern eller aluminium, så bliver kartoffelfadet aller sprødest
- Vend med olie og salt/peber og drys evt. med sesamfrø. Det smager super godt
- Steget fadet 45-60 minutter i ovnen v. 150 grader varmluft. Vend flere gange undervejs. Bønnerne må ikke blive for mørke
- Kartoffelfadet er færdigt, når kartofler og grøntsager er sprødstegte.
- Serveres til lækkert kød, med aioli eller bearnaisesauce til
Noter
Sprøde lækre kartofler i ovn med grønne bønner, gulerødder og peberfrugt – nemt kartoffeltilbehør
I dagens kartoffelfad tilsatte jeg en peberfrugt, men hvad med et glas soltørrede tomater eller hvidløg i olie? Det vil også være et scoop.
Prøv f.eks. at kigge på denne opskrift på kartoffelfad med skært oksekød, pinjekerner og soltørret tomat.
Et totalt hit og genialt også, at alt laves færdigt i ét, også kødet.
Få inspiration til andre lækre retter med kartofler i fad her:
En totalt skøn servering og mega-nem at lave også. Det er super nemt med de små, hurtige kartofler, for de skal bare vaskes.
Når det bliver sommer lige om snart, så kan du også bruge de små, nye kartofler, hvis du altså kan nænne, at olieriste dem i ovnen 😉
Sådan laver du kartoffelfad med grønne bønner, peberfrugt og gulerødder i ovn – se opskriften her:
Måske du skulle prøve at servere kartoffelfadet en dag?
Perfekte kartofler til travle hverdage og til weekendmenuer også. Jeg sender hermed straks anbefalingen videre til dig 🙂
En rask lille mandagsopskrift er klar til dig.
Jeg vil skynde mig at ile til køjs, for at læse mange kapitler i min krimi. Som du kunne læse på Facebook i går, er jeg lige nu i gang med Dennis Jürgensens nyeste: “Hviskende myrer”.
Jeg er vild med krimi og det er bare så skønt, at du har lyst til at læse med på mine bog-anbefalinger også.
Flere skriver tit og spørger hvad jeg læser lige nu, så fremover vil du også kunne finde boganbefalinger. Så dejligt med den slags feed-back fra jer 🙂Dejligt, at du har lyst til at bidrage og foreslå titler til gensidig inspiration for både mig og dine medlæsere her.:-)
Skøn kanal vi har os her, både her på bloggen og på Facebook og Instagram. Heldige mig – dejligt at du har lyst til at læse med på det hele 🙂