Koteletter i fad med rodfrugter og marinade. <3 I dag får du opskriften.

Koteletter i fad med grøntsager og marinadeJeg har skrevet om den SÅ mange gange før, her på bloggen, den allerbedste sennepsdressing med honning og timian.

…og hvad har hun så fundet på at serveret med marinaden denne gang?

Tjo lækre marinerede svinekoteletter på bund af bagte gulerødder, løg og peberfrugt.

Marinaden har jeg brugt til både gulerødder og koteletter. Alt blev vendt rundt og stegt i ét og samme fad. Det kan næsten ikke være nemmere. Vi elsker bare mad i fad retter hjemme hos os.

En rimeligt sund, nem og billig ret, der kan laves som hurtig aftensmad.

Retten smagte skønt og både koteletter og grøntsager blev saftige og fik en lækker smag p.g.a. den gode marinade.

Retten kan spises som den er, uden kartofler eller pasta til.   Koteletter i fad med grøntsager og marinade Du får opskriften lige her:

Koteletter i fad med rodfrugter og marinade – opskrift

Koteletter i fad med rodfrugter og marinade
Koteletter med sennepsbagte gulerødder og løg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Koteletter i fad med grøntsager og marinade
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 8 svinekoteletter. Gerne store skaftkoteletter wienerschnitzler/svinemørbrad, kyllingebryst/ kalkunbryst kan også bruges
  • 2 kg. gulerødder eller andre rodfrugter
  • 4 løg i tern gerne rødløg
  • 4 røde snackpeber ell. 2 røde peberfrugter i grove tern

Sennepsmarinade:

  • 2 dl sød fransk sennep ell. Dijonsennep
  • 1 dl. olie
  • 2 tsk akaciehonning
  • 2 spsk tørret timian
  • Salt/hvidløgspeber
  • Tilbehør: Ris kan også spises uden

Sådan gør du

  • Rør marinaden sammen
    Koteletter i fad med grøntsager og marinade
  • Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skær løg og peberfrugt i tern. Læg gulerødderne i et stort ildfast fad/stegefad/bradepande og bland løg og peberfrugt i. Vend halvdelen af marinaden i grøntsagerne
    Koteletter i fad med grøntsager og marinade
  • Resten af marinaden pensles på koteletterne, som lægges på toppen af gulerodsfadet. Er der mere marinade tilbage, dryppes det bare over fadet.
    Koteletter i fad med rodfrugter og marinade
  • Bag fadet ca. 35 min. v. 175 grader varmluft (200 gr. alm ovn). Vend grøntsager og koteletter flere gange undervejs. Fadet er færdigt, når gulerødderne er gennembagte og koteletterne sprødstegte.
    Koteletter i fad med rodfrugter og marinade
  • Servér pasta eller ris til eller nyd retten som den er evt. med flutes til
    Koteletter i fad med grøntsager og marinade

Noter

Du kan bruge andre rodfrugter eller grøntsager til grøntsagsfadet
Wienerschnitzler/svinemørbrad, kyllingebryst eller kalkunbryst kan også bruges
Retten kan spises som den er, men kan også nydes med ris eller pasta til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ovnbagte grøntsager og koteletter med sennepsmarinade – hurtig og nem at lave

Koteletter i fad med grøntsager og marinade

“Er det ikke vildt mange gulerødder?” tænker du sikkert?

Næh, det er det faktisk ikke. Du kan være sikker på, at når de bliver bagt i den lækre marinade, så forsvinder de som dug for solen.

Tro mig, 2 kilo er ingenting. Er der rester til dagen efter, er de lækre at tage med i frokostbøtten.

Koteletterne smager også rigtigt godt med marinaden på og det er bare så nemt med “alt-i-ét-fad”-retter. Jeg elsker dem!

Disse koteletter i fad med grøntsager og marinade er netop én af de gode One Pot opskrifter, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad.

Koteletter i fad med grøntsager og marinade

Har du et ildfast fad af aluminium eller støbejern, er det rigtigt godt at bruge.

Grøntsagerne bliver nemlig ekstra sprøde under bunden så.

Du kan sagtens også bare bruge et almindeligt ildfast fad og så bare vende grøntsager og kød flere gange undervejs.

Marinaden er så god at bruge til bagte rodfrugter, svinemørbrad med marinade, sennepsmarineret kylling, eller sennepsmarineret hamburgerryg, bare lige for at nævne få eksempler.

1.

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep
Ovnbagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Se opskriften her

2.

Sennepskylling i ovn med bacon - nem opskrift
Lækker saftigt sennepsmarineret kyllingebryst med timian i baconsvøb
Se opskriften her
Sennepskylling i ovn med bacon - nem opskrift

3.

Sennepsmarineret svinemørbrad på grill
Grillet sennepsmarineret svinemørbrad og grillede sennepsmarinerede kartofler
Se opskriften her

4.

Hamburgerryg på grill - glaseret hamburgerryg
Grillet sennepsmarineret hamburgerryg med timian
Se opskriften her

Vi spiste ris til retten og man behøver faktisk ikke sovs til, for de marinerede gulerødder afgiver både smag og gør retten saftig i sig selv.

Du kan sagtens lave en creme fraiche-dressing til, hvis du synes der alligevel skal lidt ekstra dyppelse til.

1.

Yoghurt dressing med græsk yoghurt - opskrift
Nem basis opskrift på yoghurt dressing lavet af græsk yoghurt
Se opskriften her
Yoghurt dressing med græsk yoghurt - opskrift

2.

Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift
En nem og lækker basisopskrift på Creme fraiche dressing
Se opskriften her
Creme fraiche dressing - nem lækker opskrift

3.

Hvidløgsdressing af græsk yoghurt
En nem og lækker dressing med hvidløg og græsk yoghurt
Se opskriften her
Hvidløgsdressing af græsk yoghurt - opskrift

Hermed et tip om en rigtig nem ret, der vil være perfekt at servere som hurtig og sund aftensmad.

Har du mon fået lyst til at springe på? Det håber jeg da. 🙂

Jeg er sikker på at du bliver totalt-fan af marinaden. Den vil helt sikkert følge dig i dit køkken fremover.
Koteletter i fad med grøntsager og marinade

Få flere opskrifter på mad i fad retter her.

Prøv også denne ret med koteletter og pasta i ovn.

Få flere opskrifter med koteletter i ovn eller koteletter i fad her:

1.

Koteletter i ovn med kartofler og gulerødder
Koteletter og sprøde kartofler i timian-dijon-honningolie.
Se opskriften her

2.

Koteletter med pasta og tomat - one pot i ovn
One pan pasta med koteletter i tomatsauce - nemt og lækkert
Se opskriften her
One pot pasta med koteletter - nemt og lækkert hverdagsmad

3.

Nakkekoteletter med pestokartofler - i ovn
Marinerede nakkekoteletter med pestokartofler, asparges og aioli. En lækker menu
Se opskriften her

4.

Marinerede koteletter & græske kartofler i ovn
Servér en lækker græsk inspireret menu med græske krydrede kartofler, marinerede nakkekoteletter, ovnbagt grønt
Se opskriften her
Marinerede koteletter & græske kartofler i ovn

5.

Koteletter i fad med porrer, karry og ananas
Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk
Se opskriften her

6.

Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
Lækre koteletter med appelsin, kokosmælk og karry - på pande eller i fad
Se opskriften her
Orientalske koteletter med karry og kokosmælk

7.

Koteletter i fad med tomatsovs og peberfrugt
Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt
Se opskriften her

8.

Koteletter i fad - opskrift med bacon og fløde
Møre koteletter i fad - med bacon og lækker flødesauce
Se opskriften her

9.

Koteletter i fad med karry, æble & kokosmælk
Møre karry koteletter med porrer, kokosmælk og æble i Römertopf
Se opskriften her

10.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Møre koteletter i fad i Römertopf
Se opskriften her
Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.