•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingefrikadeller med peberfrugt og pestoHvad siger du til en portion grove krydrede kyllingefrikadeller, fyldt med rigeligt grønt og smag?

Uhm disse er skønne. Dem kan du godt glæde dig til at smage.

Der er peberfrugt og pesto af soltørret tomat i frikadellerne og uhm de smager godt. Frikadellerne er lavet af kyllingekød, så de er rimeligt fedtfattige  og der er rigeligt med fibre i frikadellerne: der er både grøntsagsfibre og havregryn, rasp og hvedemel i dem. Sundere frikadeller – uden tvivl.

Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Kyllingefrikadellerne spiste vi i sidste uge, og vi spiste krydrede ovnkartofler og kold bearnaise-dressing til. Sikke en fornem hverdagsmenu.

Ingredienslisten til kyllingefrikadellerne er noget længere end til almindelige frikadeller, men de er alle anstrengelserne værd. Hvad der ikke er i disse frikadeller!

Alt godt – og stærkt – fra køkkenskabe og skuffer. Revet peberfrugt, bruschetta og sennep. Alles! Lækre og meget velsmagende røde frikadeller og her kommer opskriften:

Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

Kyllingefrikadeller – lækre krydrede frikadeller

Kyllingefrikadeller med peberfrugt og pesto
Lækre krydrede kyllingefrikadeller
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kyllingefrikadeller opskrift krydrede frikadeller
Kategori: Billigt hverdagsmad, Fedtfattige madretter
Keyword: krydrede frikadeller, kyllingefrikadeller
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg hakket kyllingefars svinefars ell. oksefars kan også bruges
  • 4 æg
  • 1 stort løg revet
  • 2 rødløg revet
  • 4 fed pressede hvidløg
  • 2 røde peberfrugter fintrevet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk. hvidløgspeber
  • 1 tsk salt
  • 140 gram rød pesto med soltørret tomat anden pesto kan bruges
  • 5 spsk. rasp
  • 5 spsk. hvedemel
  • 5 spsk havregryn

Sådan gør du

  • Rør farsen med æg, sennep, salt og peber
    kyllingefrikadeller lækre krydrede frikadeller
  • Rør pesto i.
  • Tilsæt friskpresset hvidløg og fintrevet løg.
  • Riv peberfrugterne og tilsæt. Du behøver ikke kramme væden af, tilsæt også den.
  • Rør godt.
  • Tilsæt rasp, havregryn og hvedemel.
  • Lad gerne farsen "sætte" sig ½ time i køleskab, eller lav frikadellerne med det samme.
  • Put smør eller olie på panden og form frikadeller med en ske. Ønsker du små frikadeller, så brug en dessertske.
  • Steg frikadellerne ved middelvarme 4-5 minutter på hver side, før de vendes. Tilsæt evt. lidt mere smør undervejs.
  • Servér frikadellerne imens de er sprøde, varme og lækre.

Noter

Du kan rive andre grøntsager og putte i frikadellerne
Frikadellerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kyllingefrikadellerne er sprøde og lækre og har en god krydret smag

Kyllingefrikadeller med peberfrugt og pestoFrikadellerne smagte rigtigt godt og det var svært at lade være med at snuppe mange frikadelle-hapsere i køkkenet.

Det smagte godt med krydrede ovnkartofler til frikadellerne, men en rissalat eller pastasalat vil også være et hit

Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugt

 

Sådan laver du krydrede kyllingefrikadeller med pesto og peberfrugt:

Se billederne her:

Så er der frikadeller til folket! En lille haps’er må man gerne prøvesmage, men vogt over fadet hvis du har teenagere i huset (og en mand, og en hund der ville ønske den havde 1 meter lange ben, så den kunne nå op til panden). 😉

Frikadellerne kan serveres til hverdag og til frokostborde, til børnefødselsdage også. Selvom frikadellerne er stærke og krydrede er de ikke så stærke at børnene ikke vil elske dem. De vil blive et hit på dit middagsbord.Krydrede kyllingefrikadeller med løg og peberfrugtRimeligt sunde er de jo også. Der er en mængde fibre i, både grøntsagsfibre og fibre fra havregryn. Der er næsten intet fedt i kyllingefars, men det er der jo så kompenseret for ved smørstegningen. 😉 Har du en sliplet-panden kan du dog fint undlade smør. Som udgangspunkt kalorielette “deller” 😉

Af denne portion bliver der rigeligt mad til to dage – incl. frikadeller nok til frokostsandwich også.

Bagenørden sender disse  små krydrede deller sine allerbedste anbefalinger 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •