Porretærte. I dag får du opskriften på en porretærte med bacon og grov tærtedej.
Er du også vilde med madtærter? Det er jeg 🙂
Hvad siger du til en en lækker sprød tærtebund med groft mel, porrer og bacon? En porretærte er et kæmpe hit. Både med og uden bacon.
Der bliver to tærter af denne portion. Dejligt med nem mad til 2 dage – på dag 2 slap vi med bare at kunne lune en tærte i ovnen.
Her i huset er vi vilde med nemme menuer.
Vi laver tit mad til 2 dage, da det både er nemt, tidsbesparende og billigt i forhold til indkøb.
Porrer kan vi købe året rundt til billige penge.
I højsæsonen kan du nogle gange få et bundt porrer for en femmer – hvis du er heldig.
Jeg storindkøber altid porrer om efteråret og ofte laver vi denne lækre familielivret med kalkun og porrer. Den skal du prøve, hvis du ikke allerede kender den.
Porrer kan bruges i alle gryderetter, i kødsauce, i flødekartofler og ja også i porretærte.
Få inspiration til opskrifter og lækre retter med porrer ved at klikke her
Du får opskriften på den lækreste porretærte med bacon lige her:
Porretærte med bacon – få en god nem grov tærte opskrift hér
Ingredienser
Tærtebund til 2 tærter
- 200 gram hvedemel
- 200 gram rugmel kan erstattes af grahamsmel eller fuldkornshvedemel eller alm. hvedemel
- 1 dl. olie raps- eller solsikkeolie
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
Tærtefyld:
- 250 gram bacon i tern eller skiver Bacon kan udelades eller erstattes med skinke (tern eller strimler)
- 8 porrer kan erstattes af andre grøntsager: broccoli, tomater, rødløg, peberfrugt eller hvad du nu ellers synes
- 10 æg
- 2 dl mælk
- 2 dl tykmælk eller creme fraiche mælk eller hytteost kan også bruges
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland de tørre ingredienser og ælt de våde i.
- Ælt dejen godt sammen med ske og fingre. Køkkenmaskine kan også bruges. Tilsæt evt. lidt mere mel. Dejen skal kunne slippe fingre og skål og skal kunne formes til en kugle.
- Del dejen i to, medmindre du laver en stor tærte i et stort ildfast fad
- Smør 2 tærteforme godt og pres dejen ud heri. Nogen ruller tærtedejen ud først, jeg synes det er nemmest at "mase" dejen ud med fingre og håndrod. Mine forme målte 28 cm i diameter og de var 5 cm høje
- Forbag tærterne 15 min. v. 150 grader varmluft
Tærtefyld
- Svits bacon på en pande
- Rens porrerne og skær i fine strimler
- Svits porrerne på panden sammen med bacon. Fordel evt. blandingen på to pander, medmindre du har en meget stor pande. Tilsæt evt. ekstra smør
- Rør æggeblandingen imens porrerne simrer.
- Pisk æg, mælk, tykmælk/creme fraiche og krydderier sammen
- Fordel porrerne i de forbagte tærtebunde og fordel æggeblandingen ovenpå.
- Bag tærterne ca. 30 min. v. 175 grader varmluft. Tærterne er færdige, når de er gyldne og æggemassen er fast.
- Servér 1 stykke evt. med grøntsagsstave eller en grøn salat
Noter
Der bliver to tærter af denne portion.
Tærterne er fryseegnede. Rugmel kan erstattes af fuldkornshvedemel eller grahamsmel eller hvedemel ogsåPorrer kan erstattes med andre grøntsager
Bacon kan udelades eller erstattes med skinketern eller skinkestrimlerLækre tærter med porrer, bacon og creme fraiche – grove, sprøde og nemme at lave
Det var nogle helt perfekte madtærter.
Jeg synes klart bedst om grove tærtedeje og denne med rugmel er helt fortrinlig. Den er sundere, sprødere og mætter bedre. Uhm!
Efter mange års eksperimenter, har jeg endelig fundet frem til opskriften på den perfekte tærtebund.
En fænomenal grundopskrift på grov tærte – så brug du endelig også gerne den.
Fyldet kan varieres i det uendelige. Du kan lave løgtærter, tærter med kylling og peberfrugt, spinattærte med feta eller spinattærte med bacon. Kun fantasien sætter grænser.
Du kan bruge tykmælk eller creme fraiche i fyldet. Uhm en porretærte med creme fraiche smager altså godt!
Skal du kun bruge en lille porretærte, så prøv denne tærte i airfryer.
Jeg har samlet alle mine opskrifter på tærter her. Tjek dem her her
Få opskrifter på andre lækre madtærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Tærterne er fine både til frokost og som aftensmad.
De vil også være perfekte at servere som frokost til gæster eller på et buffetbord hvor der skal serveres mad til mange.
Du kan fint bruge denne tærtedej som grundopskrift, når du skal lave tærte.
Den er allerede blevet min tærtefavorit. Jeg synes klart, at en dej med olie er nemmere at arbejde med, end en dej med smør.
Tærten bliver også sprødere, så anbefalingen er nu hermed givet videre til dig.
Sådan laver du porretærte med bacon og grov tærtebund – se billederne her:
Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Så er der serveret. En lækker porretærte proppet med vitaminer (og lidt bacon javist).
Skræl gerne lidt gulerødder og servér med pesto til eller lav en grøn salat.
Et rigtigt fornemt måltid på en hverdag.
Samlet set er tærterne hurtige at lave, når man tænker på, at der bliver mad nok til to dage.
Tærten kan være lidt svær at skære ud, da bunden er bliver ret sprød. Lad den gerne køle og “sætte” sig lidt.
Vi brugte en kniv til at skære for og en palet til at løfte stykket med.
Kør paletten ind under først, før du løfter, så du er sikker på at tærtestykket har sluppet helt.
Tærten var et hit her i huset og jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig.
Få flere gode opskrifter med porrer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hejsa – ser så godt ud dine tærter. Havde tænkt jeg ville lave det til små tærter til tilbehør men bliver i tvivl om hvordan de skal genopvarmes uden at blive tørre? Pakker du den i sølvpapir på anden dagen? Eller bare lige ind i ovnen?
Tusind tak for altid fantastisk inspiration….. Og nyd weekenden når tid kommer. Mvh Charlotte