Rabarberkage med marengslåg. Uhm her får du opskriften på en lækker rabarberkage med marengs og mandler.
En blød marengs og en sukkerbrødsbund med rabarber. Halløj hvor var det altså bare en dejlig kage.
Vi nød kagen på sommerhusterrassen i weekenden, hvor vi havde besøg af gode gamle venner.
Ih hvor var det bare en dejlig dag. Vi ser dem alt for sjældent, men når vi ses, er det altså bare GULD stunder 🙂
Timerne forsvandt bare og kagen blev rost til skyerne!
Vi spiste flødeskum til rabarberkagen og den var virkelig et hit.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Det er en gammel opskrift fra bloggen, som jeg har shinet op.
Den har fået helt nye billeder, ny tekst. En gammel hit opskrift jeg har givet en total makeover. Skønt at genfinde gammelt guld, og give det det nyt liv. 🙂
Kagen er super nem at lave og faktisk så kan kagen sagtens laves med anden frugt eller andre bær også.
Du vil f.eks. kunne lave den med æblebåde, med jordbær, blåbær eller hindbær måske?
Du vil sagtens også bare kunne lave den med syltetøj – så bliver det jo bare en slags bedstefars skæg kage.
Nederst i dette indlæg får du inspiration til andre lækre marengskager med frugt og syltetøj.
Kagen du skal høre om i dag, er en lækker rabarberkage med marengslåg.
Ideen fik jeg fra min svigermor. For år tilbage, tryllede hun den lækreste rabarber marengskage. Uhm.
Sådan én ville jeg da også prøve at lave!
Jeg har prøvet at genskabe svigermors rabarberkage og denne opskrift ramte plet. Det blev en helt perfekt rabarberkage med marengs!
Prøv den som dessert eller som kage på et sommerligt kagebord. Uhm <3
Du får opskriften på den lækre rabarberkage lige her. Den er super nem. Bare spring på.
Rabarberkage med marengslåg og mandler – en nem og lækker marengskage
Ingredienser
Rabarberkage:
- 175 gram smør blødt
- 150 gram sukker
- 2-3 tsk vaniljesukker
- 3 æggeblommer
- 250 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 0,75 dl mælk
- 350 gram rabarber i 1-2 cm stykker
Marengslåg:
- 3 æggehvider
- 200 gram sukker
- Pynt: 2-3 spsk mandelflager kan udelades
Sådan gør du
Rabarberkage:
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt med elpisker
- Pisk æggene i ét af gangen.
- Bland hvedemel med bagepulver og pisk det i dejen, skiftesvis med mælken.
- Smør en tærtefad eller en lille bradepande/ildfast fad. Jeg brugte et rundt tærtefad på 25 cm i diameter med 6 cm høj kant
- Fordel dejen i tærtefadet og glat ud med en dejskraber.
- Vask/rens rabarberne og skær dem i 1-2 cm stykker
- Stop stykkerne ned i kagedejen
- Forbag nu bunden ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Den skal ikke være gennembagt, men bare let stivnet på toppen
Marengslåg:
- Pisk æggehvider stive
- Tilsæt sukkeret meget langsomt1 spsk af gangen imens du pisker godt. Pisk marengsen, til den bliver en god sej og blank marengs..
- Marengsen er færdig, når du har brugt alt sukkeret og du kan trække toppe i marengsen med elpiskeren
- Fordel marengslåget på toppen af kagen og drys evt. mandelflager ovenpå.
- Bag nu kagen yderligere ca. 25 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn. Bag kagen, til marengsen er sprød og gylden.
- Lad kagen køle lidt, før den udskæres. Servér gerne flødeskum til
Noter
En lækker kage med rabarber og marengs. En kage der minder om Bedstefars Skæg, bare med friske rabarber
Kagen smager skønt som den er, men det er altså også et kæmpe hit at servere flødeskum til.
Sikke en lækker rabarberkage og sikke en vellykket marengs! Få tips til hvordan du laver den her.
Blød og luftig og sprød på toppen. Helt perfekt!
Tricket er at piske sukkeret langsomt ind i æggehviderne. Meget langsomt, til marengsen er blank, tyk og sej.
Tilsæt endelig ikke alt sukkeret på én gang. Så vil din marengs klaske sammen.
Jeg glæder mig til at bage kagen med andre frugter eller andre bær.
Det er virkelig en rigtig god grundopskrift, du kan bruge til mange andre marengskager også.
Kagen kan laves dagen før den skal serveres og den holder sig frisk og lækker i dagevis
Kagen minder lidt om en bedstefars skæg kage. Her er der bare brugt frisk frugt, men kagen kan sagtens laves med syltetøj i stedet.
Hvis du bruger syltetøj, behøver du ikke forbage bunden.
Hvorfor forbage bunden til denne lækre marengskage?
Jeg synes det er lidt nemmere at sikre sig at bunden bliver gennembagt på den måde.
Det er lidt svært at stikke igennem marengsen, for at vurdere om kagebunden har fået nok.
Du kan sagtens også bare putte marengs på toppen af den ubagte kagebund og bage kagen 40-45 minutter i alt. Bag v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn.
Juhuu endnu en lækker rabarberkage blev udviklet i mit køkken.
Jeg elsker bare rabarber og er stor fan af kager og desserter med rabarber!
Når rabarbersæsonen starter, er jeg så klar til at eksperimentere med de røde rabarberstængler.
Mine ideer pibler hele vinteren og selvom jeg har bagt en million rabarberkager igennem tiden, kan jeg stadigvæk finde på nye!
På bloggen finder du derfor rabarberopskrifter i massevis.
Jeg har rabarber i haven, både i sommerhuset og i huset hjemme i Randers.
Det er slet ikke altid stænglerne kan nå at følge med til alle mine rabarbereksperimenter.
Heldigvis har jeg fået lov til at tage naboens rabarberbed i brug. Heldige mig. 🙂
Jeg venter bare på at nye stængler hurtigst muligt vil skyde op, så vi kan få flere rabarberkager.
Efter at have høstet rabarber til dagens rabarberkage, er jeg allerede begyndt at nedstirre de tilbageværende stængler i haven.
De må altså godt skynde sig lidt. Hvis der er noget der gerne må brede sig i min have, så er det rabarberne 🙂
Få opskrifter på flere lækre kager med rabarber her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Få opskrifter på flere lækre kager med marengs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Denne kage ser så lækker ud. Tænkte på den til vores studenterfest. Problemet er bare tid. Kan kagen fryses? Vh Ulla
Den lyder super lækker og jeg ÆLSKER alt med rabarber 😀
Og sikke en masse andre spændende opskrifter, der ligger her og gemmer sig…