Grove burgerboller. Her får du opskriften på lækre sundere hjemmelavede burgerboller lavet med groft mel, nemlig rugmel og havregryn.
Er du på jagt efter en opskrift på store, bløde lækre burgerboller, så kig med her.
Opskriften er nem og bollerne kan være klar på kort tid, selvom der er to gange hævninger inkluderet. Lynhurtige burgerboller faktisk.
Her i huset foretrækker vi ret grove boller, så der er både rugmel og havregryn i disse.
Du kan sagtens tilsætte endnu mere groft mel. Dog skal minimum halvdelen være hvedemel, for at bollerne hæver ordentligt op og bliver bløde og luftige.
Når du én gang har prøvet de grovere burgerboller, finder du ud af, at der er noget mere “gods” og fibre i dem.
De hvide købe burgerboller batter ikke meget, når det handler om at give mæthed og fylde i maven.
Få flere gode opskrifter på burgerboller nederst i dette indlæg.
Vi spiste de lækre boller med pulled pork og løg i. Halløj en lækker menu.
Burgerbollerne vil også være lækre med en god hakkebøf i, med stegt kyllingebryst eller bare som sandwich burgerboller med f.eks. laksesalat?
Et hit som madpakkeboller også. 
Vi starter med burgerbollerne i dag og du får opskriften lige her:
Grove burgerboller med rugmel & havregryn – få en god nem opskrift hér

Ingredienser
- 1 liter lunkent vand
- 50 gram gær
- 1½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- ½ dl olie
- 150 gram havregryn ca. 5 dl. Kan erstattes med andet groft mel
- 200 gram rugmel - ca. 3-4 dl kan erstattes med andet groft mel
- 1 kg hvedemel ca. gerne Manitobamel
- Pensling:Mælk
- Drys: f.eks. groft salt, hvidløgspeber og sesamfrø
Sådan gør du
- Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie.
- Rør først havregryn, salt og rugmel i. Brug gerne din røremaskine eller brug dejkrogene til elpiskeren.

- Tilsæt hvedemel lidt af gangen og kun lige nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Jo mindre mel, jo bedre, uden at dejen klistrer for meget.

- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted, ca. ½ time ved stuetemperatur. Vil du gerne speede hævningen op, så kan du stille fadet i ovnen et kvarter ved 30 grader.

- Form boller. Tryk dem gerne lidt flade og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver ca. 16-18 af denne portion. Pensl bollerne med vand/mælk og drys med groft salt, evt. hvidløgspeber og sesamfrø.

- Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted 30 minutter ved stuetemperatur eller 15 minutter i ovnen ved. 30 grader.
- Bag bollerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.

- Serveres straks som burgerboller, eller kan nydes som almindelige boller med ost, marmelade, lun leverpostej...?

Noter
Du kan udskifte rugmel og havregryn med andre grovere meltyper. Prøv også disse grove sandwichbrød
Kan også bages som franskbrød. Beregn ca. den dobbelte bagetidNemme lækre hjemmelavede burgerboller med rugmel og havregryn – gode til sundere burgere eller sandwich
Vi er fan af rugmel i brød, i tærtebunde, i grove knækbrød og i hjemmelavet rugbrød selvfølgelig også.
Prøv også dette lækre grydebagte rugmelsbrød med øl og valnødder.
Bruger du for meget rugmel, bliver bagværket tungt og klægt, som rugbrød.
Jeg bruger derfor max. 1/3 rugmel når jeg bager, af samme grund. Bare lige et tip til dig. 
Havregryn bruger jeg også meget når jeg bager. Hjemme hos os bruger vi faktisk næsten 2 kilo havreryn om ugen!
Enten serveret som havregrød, som morgenhavregryn, eller i brød eller muffins.
Vi fik 18 boller af denne portion og der var burgerboller til 2 dage.
Hvis du ikke lige orker at lave pulled pork, så kan f.eks. du stege hakkebøffer eller riste kyllingeschnitzler til burgerne.
Du kan også bruge fyld som æg & rejer, hønsesalat, røget laks og asparges eller? Din familie vil juble, når du serverer burgere. Brug gerne det grønne tilbehør du synes allerbedst om.
Har du en god køkkenmaskine, så brug gerne den til dejen. Den kan dog fint æltes ved håndkraft også.
Her kan du se den nemme fremstillingsproces i billeder fra start til slut:
Sådan laver du burgerboller med havregryn og rugmel – se billederne her:
Det smager godt med lidt salt og peber på toppen af burgerbollerne og det pynter også så fint sammen med sesam.
Brug også gerne paprika, hvidløgssalt, oregano eller det krydderi du synes allerbedst om?

Min familie jubler altid når vi skal spise burgerboller og især de grove boller er et hit.
Vi spiste pulled pork i vores burgere. Denne gang lavet i Römertopf. Mørt, lækkert og smagfuldt kød. Uhm. 🙂 Tjek en pulled pork opskrift ud her.
Mine store børn elsker især når der er boller til overs til madpakken dagen efter.
Tit laver de en ekstra burger om aftenen, pakker den ind og har så allerede fået styr på madpakken til dagen efter. Altid lækkert med udsigt til en lækker frokostburger.:-)
Du behøver jo ikke bruger bollerne til burgerboller.De er også fortrinlige som et groft og sundere alternativ til de klassiske fødselsdagsboller.
De vil være gode på et brunchbord, til pølsebord, til ost, til lun leverpostej.
Prøv dem også som grovboller med med Nutella eller hjemmelavet rabarbermarmelade måske? Bare lige udelad krydderi på toppen i så fald.
Rigtig god fornøjelse med burgerbollerne.
Få flere gode nemme opskrifter på burgerboller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.












Fantastiske boller?